‘Prima linie de tramvai cu iarba, o masura pentru reducerea poluarii’. Bulevardul Cetatii din Timisoara, in linie dreapta. Ultimele imagini de pe santierul ce trebuie inchis anul acesta. Video

TIMISOARA. Se lucreaza deja la primele statii de tramvai, au fost montate liniile pe toata lungimea bulevardului, dar mai sunt lucrari de facut pe segmentul cuprins intre intersectia cu Gheorghe Lazar si capatul dinspre Torontalului.
Santierul de pe Cetatii este cel mai avansat dintre cele majore deschise la Timisoara.

CITESTE SI: Constructorul anunta ca opreste lucrarile pe Bogdanestilor la Timisoara pentru ca primaria n-a platit facturile

Primarul Dominic Fritz da asigurari ca lucrarile sunt in grafic si se vor incheia pana la finele anului. Edilul crede ca montarea gazonului intre liniile de tramvai va insemna reducerea poluarii.

Aici vom avea prima linie de tramvai cu iarba din Timisoara, o masura pentru reducerea poluarii si cresterea atractivitatii zonei. (…) Santierul e in grafic si pana la finalul anului vom circula pe un bulevard modernizat, cu optiuni verzi de calatorie„, a transmis primarul Dominic Fritz intr-o postare recenta pe Facebook.

Stadiul lucrarilor de modernizare se apropie de 80%, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, ne-au fost trimise de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

***

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si au fost prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, sunt refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuia sa fie gata in septembrie 2023, insa termenul a fost extins pana la sfarsitul anului.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

 

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ctitorit de voievodul Nicu Robu cel ultracinstit si harnic .
    Bravo , bravo, bravo , bravo .
    Hai la munca ca trebuie sa le platim si pensile speciale la mafioti .

    • Cu toate bebuniile lui, „cel ultracinstit si harnic” era parfum pe langa omul de nimic – DoNimic.

  2. :))) cu iarba era si inainte de renovari. ati pus coada la cireasa

  3. Sa vedem cine va face mentenanta, costa bani, sau ADIO si n-am cuvinte.

  4. Bine ca trebuiau sa vina specialistii lui peste sa isi dea cu parerea despre proiect. Nu se putea fara indicatii pretioase ale primarului care vrea sa isi lase amprenta asupra orasului si sa isi impuna vizunea sa de parca fasiile respective sunt panaceul care va rezolva problema poluarii si a prafului. Ba din contra, acestea au costuri de intretinere iar daca nu sunt intretinute o vor agrava. Daca chiar se vrea sa re faca ceva in directia respectiva mai bine ar intretine parcurile, nu ar mai da autorizatii de constructie si de extindere pentru imobile in zonele centrale si ar mentine terenurile virane ca atare, fara constructii cu posibilitatea de a fi transformate in parcuri. Restul sunt pacaleli care poate tin la anumite categorii de votanti.

  5. După ce este gata vin sa spargă pentru teava de gaz care este lipsa între Closca și Crișan.

  6. Pe arsita de pusta va arata oribil iarba aia dintre linii.

    • Da. La vara sigur nu va mai fi verde…

  7. Bine că taie pomii dintre blocuri și plantează iarba între șine. Oare când se va termina cu nebunia lui Fritz? Mai nou, taxează și locurile de parcare pe care nici nu a dat cu mătura.
    Oricum, vă mai curge multă apă pe Bega, până ajung tramvaie pe acolo.

  8. IArba pe durata ciclului de viata nu reduce poluarea. Acea iarba taiata, v-a produce prin descompunere ,CO2.
    Din pacate USR a pierdut in Timisoara peste 500 milioane lei prin neabsorbtia de fonduri. Executia bugetara preconizata pe 2022 este mai sacaraca cu 500 mil. Astept sa iasa primaria si sa-si ceara scuze pentru cei 500 milioane bugetati si pierduti.

    • Un citat, un link, ceva, sau doar praf in ochi ca sa iei solda de la partidul tau?

  9. Din pacate benzile sunt mai înguste, trotuarul între gh Lazar și Scoala 19 este groaznic… nu știu cine l-a proiectat cu acele calnale așa de înalte. Nu s-a gândit un sistem pentru stop and go in fata școli, deci o banda de pe sens, de pe bulevard, va fi folosită ca parcare.

    • Iarba artificială de culoare verde (gazon artificial), plus, la nevoie, (re) vopsit cu verde, anual

  10. Oxigenul produs de 100mp de iarbă se regăsește in frunzișul unui copac matur. Dar unii au obsesie pentru Green, si asta a dublat costul terasamentului(cofrare, armare, turnare, decofrare, a doua cofrare, armare, turnare, decofrare, găurire, in loc de traverse prefabricate)

  11. Daca au venit cu pluta și nu au știut că prima linie de tramvai cu iarba in linie dreapta a fost de la pod CFR de la depou tramvai până la blocurile din Freidorf de pe str. Ardealului.Dar ce să știe mujicii ăștia de 2 lei!

  12. În sfârșit au deschis și ei ochii. Așa trebuie procedat cu toate liniile de tramvai din oraș unde există posibilitatea. Doamne ajuta.

  13. Pentru aia care pricep greu…
    Nu ai nevoie de verdeață pe mijlocul străzii sau pe lângă tramvai…
    Dar lângă trotuare, un pom și o iarba verde sunt de apreciat, pentru ca pe acolo circula pietoni.
    Se puteau face linii de tramvai comune cu carosabilul și trotuare cu spatii verzi.
    Iar șinele de tramvai sunt mai practice lângă trotuar, ca să nu pui în dreptul fiecărei stații trecere de pietoni și sa obstrucționezi traficul rutier!
    Cap au românii, mintea le-a fugit cu diaspora…