Primaria Timisoara a anulat prima licitatie pentru proiectare la centrul de tratare a cancerului fara durere de la Spitalul Victor Babes. Ofertele, declarate inacceptabile

TIMISOARA. Gandit ca  un nou pas in lupta cu cancerul, la Timisoara, proiectarea unui centru oncologic de excelenta se loveste de primul esec la intaia licitatie.

CITESTE SI: Procedura noua la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Investigatia fara durere care depisteaza rapid cancerul de san. Video 

In 29 octombrie anul trecut, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, se lansa anuntul potrivit caruia Primaria Timisoara era in cautarea unei firme care sa asigure servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru amenajarea unui Centru Oncologic de Terapie Personalizata in cadrul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes, acum aflat in linia intai a luptei impotriva noului coronavirus.

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, in 7 decembrie 2020, s-au inscris 4 firme pentru contractul de 850.000 de lei fara TVA, adica peste 200.000 de euro cu TVA. Este vorba de A&D Blueprint Concept, PGA Markers, Atlas Consulting & Proiect si Popaescu & CO.

Ofertele au intrat in evaluare tehnica, iar vineri, dupa aproape trei luni de analiza, specialistii Primariei Timisoara au decis sa anuleze licitatia.

Au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme. Procedura a fost anulata deoarece nu a fost depusa nicio oferta admisibila„, au precizat reprezentantii Primariei Timisoara in justificarea atasata hotararii.

Ramane de vazut cand si daca va fi reluata licitatia pentru acest obiectiv important pentru infrastructura de sanatate din Timisoara.

Practic, la planuitul Centru Oncologic de Terapie Personalizata  ar urma sa fie facute tratamente de radiochirurgie in bolile neoplazice, printr-un sistem robotic non ivaziv si care nu provoaca durere. Deocamdata, a fost intocmita doar prima documentatie pentru acest proiect.

CITESTE SI: Mesajul medicilor pentru pacientii bolnavi de cancer din Timisoara: Veniti cu incredere in spitale, sa nu fie prea tarziu!   

Anul trecut in luna mai, s-a incheiat Studiul de Fezabilitate pentru acest centru de tratare a cancerului fara durere de la Spitalul Victor Babes.

„Primaria a primit Studiul de Fezabilitate pentru Realizarea Centrului Oncologic de Terapie Personalizată dr. Victor Babes la Spitalul de Boli lnfectioase (radiochirurgie tintita in bolile neoplazice, tumori solide de plaman, pancreas, san, metastazele celebrale), este un sistem stereo-tactic de radiochirurgie submilimetric, este un sistem robotic non ivaziv si fara durere”, transmiteau, in 12 mai 2020, reprezentantii Primariei Timisoara.

Valoarea investitiei este estimata la peste 93 de milioane de lei, adica aproape 20 de milioane de euro. Din acest bani, constructia efectiva a centrului ar urma sa coste putin peste 17 milioane de lei, restul de fonduri fiind necesare pentru dotarea lui.

Cladirea ar urma sa fie compusa din parter si etaj, iar lucrarile sunt prevazute sa dureze 30 de luni, din care executia efectiva a constructiei s-ar intinde pe 17 luni.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂 Omul are un ţel vrea să facă spitalul municipal la 5 km de municipiu, iar stadionul și sala polivalentă in centrul orașului !! In Austria sunt spitale de peste 200 de ani modernizate, dar in România trebuiesc construite altele noi după fanteziile feticiste al unor cretini care nu au nimic comun nimic cu realitatea !!

  2. E greu de inteles logica unui centru oncologic pe langa un spital de boli infectioase. Ca argumente poate doar relatia conducere spital-primarie, precum si dorinta exacerbata a unora de putere si control. La V babes nu este profil oncologic, nu au specialisti in domeniu si nici personal. Doar asa ca la unii li s a nazarit sa devina mari specialisti in cancer.

    • Cap de fontă usr-ist acolo s-a întâmplat să dețină primăria teren. Nimeni nu a spus că are vreo legătură cu spitalul de boli infecțioase cum nu ar fi avu nici o legătură cu nici un alt spital din oraș inafară de spitalul oncologic unde nu mai este loc să mai construiești așa ceva.

  3. cititorule: Este mai jos un alt articol:
    “Situatia este cu adevarat dramatica. Daca in 2019 am avut internati in Spitalul Victor Babes, cu un diagnostic de suspiciune de neoplasm pulmonar, 664 de persoane, anul trecut, in 2020, doar 231 de persoane au venit la spital pentru a fi investigate. Situatia este la fel de grava si in ceea ce priveste numarul pacientilor internati, confirmati cu cancer de plamani. Numarul acestora s-a redus cu 60 la suta, si asta pe fondul amanarii sau refuzului de a se adresa medicilor. Bronhoscopiile, investigatii necesare in cazul suspiciunilor de neoplasm pulmonar, au scazut si ele cu 50 la suta anul trecut fata de 2019. Pericolul este unul pe termen lung. Oamenii se feresc si amana sa vina la spital pentru a fi diagnosticati ceea ce face ca interventiile chirurgicale si tratamentul sa fie si ele realizate cu intarziere. in acest fel, pacientii isi reduc drastic sansele la un tratament care i-ar putea salva„, spune prof.dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara.

  4. Nu intru in polemica si nu sunt usr ist, dar stiu exact situatia. Un asemrnea centru nu poat fi infiintat si nu poate functiona independent. De altfel si in articol scrie „amenajare centru oncologic in cadrul spitalului de boli infectioase…”. In afara de jigniri, ar mai trebui si bun simt. Probabil dupa ce a salvat lumea de covid, chelu vrea sa o salveze si de cancer.

  5. Una e cancerul pulmonar, unde vorbim de sectia de pneumologie si alta e cancerul de san, pancreas etc. Cei ce stiu medicina stiu ca am dreptate.

    • Bai, neo, bai cititorule, ti-e frica de cat de tare se dezvolta spitalul. Mai prostovane, cu cat sunt mai multe asemenea centre cu atat mai bine. Iti doresc sa nu ai nevoie de serviciile unui asemenea centru.

  6. ii spuneam „cititorului” ca la V. Babes se ocupa deja de cancer si ca este nevoie de aceasta investitie.
    Mai ales ca e unicat in tara . Dar s-a oprit si aceasta investitie.

    • S-a oprit cum s-au oprit și se vor opri toate proiectele care nu au ,,gânditor” usr-ist !
      Limbricii ăștia cred că Timișoara a luat ființă o dată cu partidul fiilor de securiști!! Ce chiar este de vomitat și totodată dovada din ce cauză Fritz Witz Figur nu a fost băgat in seamă in Büdnis die Grünen Partei Deutschland, unde este și astăzi activ, este acceptul lui de a construi in centrul orașului lângă spitalul județean un stadion si sală polivalentă, iar spitalul pe care tot Fritz Witz Figur îl numește SPITAL MUNICIPAL, vrea să-l construiască la 5km de oraș, fără ca nici o organizație civică sau ziarist de paie să nu scoată un cuvânt !!
      Vorba neamțului, ES IST ZUM KOTZEN !! (Îți vine să vomiți)
      Timișoara a ajuns poligon de incercare pentru proiectele ecologiste ale acestui șarlatan care de peste un an și jumătate vorbește nonstop fără să spună nimic.

  7. Fritz, te scuip in fata cand te prind! Bai impostorule ce ai facut tu in 5 luni in afara sa anulezi si sa blochezi lucrari?

  8. Rahatii astia nu doar ca pun stop la stadioane si bulevarde. Dar pun stop si la spitale. La absolut orice pt ca le tremura mana cand e sa semneze un contract.
    Fritz si pampalau de viceprimar sunt analfabeti functionali. Stiu sa citeasca un contract, o lege, dar nu inteleg nimic.
    4 ani cu ratatii astia si ajungem in paragina ca Resita.