TIMISOARA. Dupa ce joi prefectul de Timis Eva Andreas a cerut Inspectoratului de Politie al Judetului Timis o monitorizare exacta a situatiei deszapezirii strazilor din Timisoara, la aproape o saptamana de la prima ninsoare, iar reprezentantii IPJ Timis au intocmit un raport care arata ca nu s-a intervenit pe 495 de strazi, astazi s-au luat si primele masuri impotriva municipalitatii.
Primaria Timisoara a fost amendata astazi de catre reprezentantii Politiei cu suma de 3.045 de lei pentru neintretinerea si blocarea cailor de acces, spun surse din cadrul IPJ Timis.
UPDATE: „Avand in vedere numeroasele semnalari privind starea drumurilor, au facut o evaluare a stadiului de deszapezire a acestora. In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca atat pe arterele principale, cat si pe drumurile nationale si judetene se poate circula in conditii normale, insa pe strazile secundare, avand in vedere stratul de polei care s-a format din cauza nedeszapezirii totale sau partiale, ne confruntam cu situatii dificile, fapt e ingreuneaza circulatia si fluenta traficului. In urma acestor constatari, politistii Serviciului Rutier au luat masura sanctionarii administratorilor drumurilor din Timisoara si Lugoj pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna cu suma de 3.045 de lei, conform OUG 195/2002, art 105.28, in vederea remediereii acestor probleme in cel mai scurt timp„, se arata intr-o informare de vineri a IPJ Timis.
Prefectul de Timis cerea joi un raport.
„Starea drumurilor din Timisoara, in acest moment, nu este deloc buna. Pe arterele princiale se poate circula in conditii relativ normale, insa pe strazile secundare ne confruntam cu situatii dificile. Sunt zile bune de când nu mai ninge si, totusi, nimeni nu intervine pentru ca sloiurile de gheata sa fie indepartate si, odata cu ele, si pericolul de accidente. Administratorul acestor drumuri, adica Primaria municipiului Timisoara, trebuie sa ia masuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme, pentru ca in alte orase se poate, si dau exemplul Aradului, unde s-a intervenit si pe drumurile secundare”, spunea ieri Eva Andreas, prefectul judetului Timis.
Amenda poate fi contestata, insa va fi achitata de la bugetu local pana cand se va stabili impotriva cui se va indrepta municipalitatea pentru recuperarea acestor bani.
Primarul Nicolae Robu declara ca a facut tot ce este posibil in privinta deszapezirii orasului si ca este mai nemultumit decat oricine de modul cum s-au curatat strazile, „in primul rand ca cetatean al orasului, iar apoi pentru ca trebuie sa dau explicatii despre ce s-a facut si ce nu s-a facut”. A adaugat ca „dincolo de frontiera legalitatii nu trec”.
Va reamintim, Primaria Timisoara a incheiat un contract de urgenta cu SDM pentru deszapezire, pe 30.000 de euro, dupa ce licitatia pentru incredintarea acestui serviciu a esuat.
Pareri
OK , a fost amendata insa tot noi platim. Ca nu Robu plateste din banii lui.
3045 / 495 = 6,15 RON dupa 6 zile pentru nedezapezirea unei strazi in Timisoara…
Orice alte comentarii sunt inutile
Politia sa scrie procesul verbal pe numele primarului Nicolae Robu si dupa cateva amenzi incasate se implica personal ca dezapezirea sa se faca corespunzator, altfel e inutila si de abia a inceput iarna.
Praf în ochi ….. vrajeală ieftină ….. Timișorenii pot fi fraieriți !!!!!
O mai spun inca o data,sa fim atenti ca sa votam oameni normali la cap,care au facut ceva in viata lor.Nu narcisisti,profesori universitari ramasi la stadiul de asistenti,care habar nu au de administratie si respect de semeni!
Timsoara nu a fost vreodata atat de mizerabla cum este acum. Daca as putea sa circul cu ochii inchisi, as face-o. Peste tot si pe toate strazile sunt munti de saci plini de absolut orice fel de gunoaie, mormane de crengi, mobilier, saltele, geamuri, toale, etc. Inca e frig si se mai poate circula si pe jos dar stati sa vedeti cand o sa dea caldura ca nu o sa mai deschidem ferestrele din cauza mirosurilor pestilentiale care ne vor umple casele si plamanii. Se scurg lichidele din sacii plini de frunze putrede, gunoaiele incep sa putrezeasca si spatiile verzi, trotuarele si colturile blocurilor au devenit rampe de gunoi ad-hoc. Ce are de gand primaria? Si eu si altii am dori sa stim daca s-a gasit o rezolvare a acestei situatii pentru ca meritam sa primim raspunsuri.