Primaria Timisoara cauta o firma care sa faca un studiu de 30.000 de euro, ca sa nu piarda Padurea Verde pe care s-a angajat s-o transforme in padure-parc. Trebuie sa fie gata in octombrie

TIMISOARA. In ceasul al 12-lea, Primaria Timisoara a lansat procedura rapida pentru cautarea unei firme care sa intocmeasca studiului de fundamentare pentru Padurea Verde, in baza caruia aceasta se va transforma in padure-parc. Municipalitatea are la dispozitie mai putin de trei luni pentru realizarea proiectului, in caz contrar, va pierde cele 500 de hectare de la marginea Timisoarei primite cu greu in administrare de la Romsilva in urma cu 2 ani.

CITESTE SI: 520 de hectare din Padurea Verde, trecute de Guvern in administrarea Primariei Timisoara. Planuri pentru un parc si o zona de spectacole

CITESTE SI: Timisoara risca sa piarda cele 500 de hectare din Padurea Verde transferate de Guvern. Primaria mai are doua luni si jumatate sa intocmeasca o documentatie

Termenul de depunere a ofertelor este miercuri, 10 august 2022, iar valoarea estimata a contractului e 130.000 de lei fara TVA, adica putin peste 30.000 de euro cu TVA.

Intr-un final, impinsi de la spate si impulsionati de teama ca exista posibilitatea pierderii Padurii Verzi la 21 octombrie anul acesta, au inceput sa fie miscate lucrurile. Am atras atentia asupra acestor aspecte, dar probabil modul cum a fost organizat concursul la Directia de Mediu („gradinar sef”) a fost mai important decat proiectul pentru Padurea Verde. Se stia care era solutia, ce trebuie facut si cum. Însa intotdeauna se gasesc vinovati pentru esecuri si se omite gasirea vinovatilor in propria curte. Timp de pierdut nu este, si acum suntem contratimp. E mijloc de august, contractul nu e atribuit, trebuie facut studiul si acesta sa treaca prin comisiile de specialitate de la minister. Sigur, explicatii sunt mereu, dar concret este faptul ca a trecut 1 an si 10 luni, timp in care au existat doar planuri, idei si demagogie”, a scris viceprimarul Cosmin Tabara pe Facebook.

Dupa demersuri sustinute, la finele lunii septembrie 2020, Guvernul aproba trecerea unei suprafete de 520 de hectare din Padurea Verde de la Romsilva in administrarea Primariei Timisoara pentru ca aceasta sa o transforme intr-o ‘padure-parc’. Aceasta suprafata s-a adaugat celor 50 de hectare pe care deja municipalitatea le avea in administrare.

Odata primita padurea, Primaria Timisoara trebuia sa realizeze in primii doi ani un studiu pentru acest parc, iar termenul se implineste in 21 octombrie.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. E deja pierduta. Cine crede ca poate face un studiu in 3 luni ? Si sa treaca si prin comisii de la ministere ??? Unde sunt USR-istii care faceau poriecte ? Au disparut ? Iara ? Cine participa la licitatie isi asuma un risc enorm.

  2. Fritz vezi ca te dai de gol cu padurea verde ,,,spuneam inainte de aceste planuri a celor ce au interes de a transforma padurea verde incet incet in proiect imobiliar ,,,ai inceput cu gradina zoologica..acum vrajeala faci tu padurea parc …in germania de ce nu se fac padurile park gunoiule? acolo la tactu in zona par exemple?

  3. sa faca locuinte pentru verisori mexicani veniti din sud la munca …sunt destui la partidul celor 3 trandafiri dar nu strica sa oltenizam mai putin .

  4. daca era Robu ce se mai distra el cu drujba …un deliciu !!

  5. m’da, pai poate se ocupa de proiectu asta „Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ‘Padurea Bistra'” care de vreme buna parca se ocupa de promovarea turistica a zonei, si sa atraga fonduri externe pentru transformarea Padurii Bistra in padure parc !!? … ma gandesc ca au deja un know how si nu o iau de la zero .!!!
    In fine.
    „Codru-i frate cu românul / De secure se tot pleacă / Și izvoarele îi seacă / Sărac în țară săracă” / (M. Eminescu, „Doina”)

  6. oameni buni,
    lăsați pădurea pădure!
    parcuri neîngrijite sunt destule în Timișoara!
    Oamenii din Timișoara și împrejur oricum se sufocă de aer îmbâcsit de la mașini, fabrica Continental, de căldură, și tot ce vreți!
    sa ne bucurăm de acest petec de oază verde care mai este și produce oxigen.
    Si nu începeți sa tăiați și copacii din pădurea verde, care au supraviețuit pana acuma!
    Ce vreți? parc, sa faceți grătare și foc pe acolo, sau să se arunce chiștoace de țigări, și ne trezim ca arde pădurea verde?
    încă o dată!
    lăsați pădurea, pădure ! !

  7. Romsilva a dat padurea dintr-un motiv clar – sa nu se mai ocupe de paza si ordine, dar nu a dat si aleile de acces, ca sa nu se poata face nimic 🙂 Primaria (Lae) a luat padurea ca sa creasca cota de spatiu verde din oras si sa iasa bine la statisticile de mediu. Poate avea un gand ascuns sa testeze noile modele de drujba, dar nu mai conteaza acuma. Deci toata afacerea este degeaba cat timp pe regimul de padure nu poti sa faci nimic daca nu iti da voie Romsilva.