Primaria Timisoara, dispusa sa plateasca aproape 17 milioane de euro unei firme de dezinsectie si deratizare. A lansat licitatia

TIMISOARA. Dupa ce toata vara i-a lasat prada tantarilor pe timisoreni, in conditiile in care vechiul contract de dezinsectie si deratizare a expirat inca din luna mai, iar primaria n-a reusit sa organizeze in timp util licitatia pentru a incredinta acest serviciu, si a facut doar cateva stropiri anemice, majoritatea de la sol, acum municipalitatea lanseaza procedura.

CITESTE SI: Administratia Fritz pierde peste 100 de milioane de lei bani europeni. Zeci de proiecte sunt abandonate sau nu sunt finalizate la timp la Timisoara 

Administratia Fritz este dispusa sa plateasca aproape 17 milioane de euro unei firme care sa se ocupe de starpirea tantarilor, capuselor si viespilor, dar si a soarecilor si sobolanilor in urmatorii 5 ani.

Conform anuntului postat in Sistemul de Achizitii Publice, Primaria Timisoara ar putea cheltui pentru serviciile de dezinsectie si deratizare 68.924.479 lei fara TVA (82.020.130 lei cu TVA), adica 16,7 milioane de euro cu TVA. 

Contractul cu Coral Impex, firma care s-a ocupat de aceasta activitate in ultimii 4 ani, pana in mai 2023, a costat municipalitatea aproape 3 milioane si jumatate de euro.

Valoarea activitatilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie in Timisoara, in perioada 2019 – 2022, a fost:
a) Primul contract subsecvent -3.737.052,33 lei
b) Al doilea contract subsecvent – 3.954.109,86 lei
c) Al treilea contract subsecvent – 4.129.212,20 lei
d) Ultimul contract subsecvent din acordul cadru – 4.608.231,06 lei.
Adica aproape 3 milioane si jumtate de euro cu TVA.

Acestora li s-au adaugat cele trei stropiri de la sol din iunie, iulie, august si octombrie, comandate de administratia Fritz dupa expirarea contractului cu Coral Impex, respectiv una din avion in final de septembrie. Aceasta intrucat, potrivit unei clauze, se pot prelungi serviciile cu inca 90 de zile, daca nu a fost iscalit un contract nou.

In documentatia intocmita acum de Primaria Timisoara si aprobata in Consiliul Local inca din luna mai, pe langa conformitatea substantelor folosite de firma ce va fi aleasa si asigurarea utilajelor si a angajatilor de care este nevoie, este prevazuta frecventa cu care vor trebui sa se faca operatiunile de dezinsectie si deratizare, respectiv cel putin o data pe luna vreme de 7 luni prin oras, dar si la sediul primariei si punctele sale de lucru, in parcuri, scuaruri, spatii verzi, la Padurea Verde, perdelele forestiere, canalul Bega, in locurile de joaca.

Dincolo de tantari si muste, este prevazuta desinsectia pentru combaterea capuselor care se va face punctual in sezonul specific de aparitie a acestora (lunile aprilie – mai, respectiv septembrie – octombrie) sau in cazul focarelor aparute, dar si o actiune impotriva viespilor (identificare cuiburi, combatere infestare), care se va face punctual in functie de necesitati, in urma sesizarilor.

Dezinsectia cu avionul se va face de cel putin 2 ori pe an, iar toate actiunile, fie de la sol, fie din aer, vor trebui realizate noaptea, in intervalul orar 22.30 – 4.30.

Societatile care se vor inscrie in cursa, potrivit caietului de sarcini si calculelor primariei, trebuie sa aiba minim 52 de operatori care sa asigure operatiunile in teren, toti agenti DDD, calificati si atestati.

Firmele interesate sa preia acest serviciu isi pot depune ofertele pana in 5 decembrie.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bă frate, de banii ăștia trebuie să prindă fiecare țânțar și șobolan în parte și să îi sterilizeze manual. Ce mama dracului de „dezinsecție” faci de ȘAPTESPREZECE MILIOANE DE EURO??? Că nu faci deratizare în toată țara

  2. Cel mai bulangiu primar din toate timpurile…
    Cei ce au pus ștampila pe numele lui la alegeri sunt toate veniturile venite in banat
    Banii tot la hoți trag… interesele financiare in politică sunt pe primul loc …nu oamenii !

  3. Nu știu cum e „bulangiul „ăsta de primar dar întrb pentru un prieten ceilalți bulangii de primari ce au făcut pînă acum ? cu ce s-au remarcat? trei sferturi din Tm sunt „venituri” fără ei nu s-ar fi dezvoltat Timișoara fără taxe si impozite plătite Timișoarei Sunt pensionar nu am votat cu nimeni sunt din zona Tm născut crescut din părinti (acu morții) născuți crescuti ca si bunicii.Eu am lucrat 16 ani la Barcelona ca strungar cre,i că acolo mergea totul ca pe roate? Sti cît costă o oră de zbor cu avionul pentru Deratizare in cazul ăsta un AN 2 vechi de cînd lumea?Toți vor să fie plătiți si ăla de noapte si ăla cu avionul utilaje ,muncitori ! Ai vrea ca cineva sa lucreze pe bani puțini mai ales in Tm ? Și apropo toți vecini mei ,oameni in vîrstă acum ,timișoreni l-au votat pe actualul ” bulangiu „căltfel nu cîștiga alegerile! „Veniturie „nu se duc la vot! O zi bună tuturor si mai schimbați-vă mentalitățile ! vrem ca afara dar facem ca la noi inclusiv omul de rînd timișorean!

  4. BANI ARUNCATI DEGEABA

  5. Bravo! Serviciile de calitate costă. Arătăm că Timișoara se implică, bugetar, în calitatea vieții tuturor locuitorilor. Și în cea a celor care n-au bani de mașină și benzină. Scăpăm de țânțari, ăștia nu fac discriminări. Același sânge.

  6. ……ten gură de gunoi pensat, după ce ne-au mâncat țânțarii toată vara, vorbesti despre calitatea vieții!!

  7. Samuel,ar fi cazul sa pleci sa-i ajuti pe-ai tai ca esti in plus pe-aici.Cum fras te-au chemat aia la ITO cand stiau ca doctrina voastra este pro-bulangii ,anti stat national si anti crestinism?Esti cel mai penibil primar din istoria acestui oras,probably.Nici daca ne-ati pava strazile-n marmura n-aveti ce cauta aici.

  8. Mi se pare ca sunt ultimele tunuri, cu dedicatie, pe final de mandat.

  9. Matancurdepritz!

  10. valea de aici cu tunurile voastre economice! Dovada mai mare ca Fruncea in Timisoara e majoritar formata din niste unii care au nevoie de urgenta niste operatii de trepanare, si si aia, la oferta foarte accesibila daca se poate.

  11. @haihai Eu zic sa ne asociem. Ii luam la mana amandoi. Eu ma bag. 50/50. Daca in fiecare an luam cate 2 bulioane, garantez ca nu misca nimic in oras. Nu glumesc.
    In alta ordine de idei, abia astept alegerile. Vad ca e plin de postaci de-a lu’ Fritz. Sa mergeti sa-i lingeti ce vreti voi dupa alegeri, ca primar nu va mai fi aici.

  12. Deci imi pare ca s-a procedat cam asa: lasa-i pe timisoreni sa-i manance tantarii si mustele o vara intreaga, sau doua, dupa care pregateste „un pachet de masuri” pentru combaterea mustelor si tantarilor de vreo 20 milionedeeuro, ca vinean electoral si ne trebuie. Hai dom’le ca-i mult 20 de milioane, ca nu pun botu’ timisorenii la sume din astea. Bineeee, fa atunci „pachetul de masuri” de vreo 17 milioanedeeuro, dar baga texte cu avionu’ si cu terenurile de joaca si cu capusele, ca „gastele” trebuie sa inghita galusca. Ehei, asa mai merge, daca dam cuavionu’ dupa capuse si aratam ca ne preocupam de terenurile de joaca. Si zbang apare la licitatie caietul de sarcini „croit” elegant cu tot ce trebuie la „gaste”. Ca ce dreaq, e Timisoara capitala culturala europeana sau nu e? Si mai bagam textul cu „agenti DDD, calificati si atestati” si gata „pachetul de masuri” pentru cetateni. Astia, de 17 milioane ne rad si pe noi, daca se ambitioneaza. Ca de aia sunt „calificati si atestati”. Da’ pun si eu o intrebare: cati dinastia „agenti DDD, calificati si atestati” vor trebui sa lucreze de banii astia si pentru cat timp, in ore? Ca-mi bag bula in ea diploma de finante banci si ma calific „agent DDD”. Ca pe ploaie, frig, zapada nu cred ca ies pe teren, iar cand e senin, cald si frumos afara imi iau sprayul de muste si ma plimb prin oras, parcuri, bulevarde, poate ma dau si cu avionu’. Succesuri tuturor.