TIMISOARA. Primarul Timisoarei este depasit de o situatie fara precedent la Timisoara. Parcurile, zonele verzi si locurile de joaca din oras sunt in grija nimanui, dupa ce contractele cu firmele care le intretineau au expirat, iar Horticultura nu vrea sa faca curat in ele la preturile stabilite in urma licitatiilor cu alte firme.
Reprezentantii societatii primariei au cerut tarife mai mari, pentru ca ei au preturile… reglementate. Dupa un „nomenclator adoptat in 1971”, spune Robu. Muncitorii Horticultura au grija doar de zona centrala a orasului, prin atribuire directa, de care s-au ocupat si in ultimii ani, in urma licitatiei organizate de primarie. A fost semnat deja un contract in acest sens. Situatia a fost analizata vineri, in sedinta Consiliului Local.
„Societatea Horticultura refuza si exista o hotarare a consiliului de administratie in acest sens, sa preia intretinerea spatiilor verzi de pe celelalte sectoare, spunand ca tarifele la care s-a lucrat pe acele sectoare nu ar acoperi costurile societatii. Evident, unele tarife sunt mici pentru anumite obiecte care ar trebui luate. Eu, personal, nu o sa semnez niciodata pentru vreo atribuire directa a unor asemenea servicii la alte preturi decat cele de la licitatie si, desigur, asta in conditii de interimat, de forta majora”, a explicat Nicolae Robu.
In conditiile in care alesii locali decid sa mareasca tarifele, edilul refuza sa semneze documente de plata.
„Suntem intr-un impas, intr-o situatie critica in care nu stiu exact ce putem face. Domnul director Dragila ar trebui sa puna accent pe cresterea productivitatii muncii in companie si pentru alt tip de operatii decat cele speciale. A pierdut licitatiile pe toate celelalte sectoare”, a completat edilul-sef.
In cele din urma, Consiliul Local trebuie sa decida daca scoate la licitatie Serviciul de Intretinere a zonelor verzi sau daca face atribuire directa catre operatorul propriu.
„Respect cu sfintenie hotararile consiliului local, dar am spus ca pentru zona centrala sunt de acord si am si semnat in 2.10.2014 contractul pentru atribuire directa, pentru ca ma incadram si in tarifele care aveau continuitate din vechiul contract. Dar pentru celelalte sectoare sunt alte tarife, eu nu vreau sa dau in nimeni, de-aia am facut aceasta adresa prin care sa solicitam sa aducem un amendament la articolul 3 (n.r. care face referire la tarife), nu am avut niciun interes sa jignesc pe nimeni, sunt 5 tarife diferite. Dar peste o luna sau doua poate vine Curtea de Conturi si ma intreaba cand am fost neserios, cand am aplicat tarifele mele sau cand am avut alt tarif”, a explicat Andrei Dragila, seful Horticultura. Potrivit acestuia, societatea municipalitatii are peste 243 de angajati, din care 233 sunt muncitori.
Daca specialistii primariei s-ar fi ocupat din timp de acest aspect si nu ar fi asteptat sa expire contractele incheiate cu alte firme, atunci poate nu s-ar fi ajuns in situatia ca zonele verzi, locurile de joaca si parcurile din Timisoara sa nu fie intretinute de nimeni.
„Situatia este extrem de delicata si va ramane delicata pentru ca, inainte de orice, noi trebuie sa respectam legea. Chiar daca ma doare sufletul sa vad ca un spatiu verde nu este intretinut, nu pot sa incalc legea. Trebuie sa se decida de catre Consiliul Local daca se va face atribuire directa catre Horticultura sau daca se va face licitatia. Acum nu e nimic de facut, ramane la bunavointa Horticultura sa faca anumite interventii de urgenta acolo unde nu are contract, pentru ca eu nu vreau sa semnez niciun contract la preturi mai mari decat cele cu care s-a lucrat pana in prezent”, a concluzionat primarul Timisoarei.
Pareri
In un exemplu,daca mai era cazul,despre cum merg treburile in „ograda” Robului…haos total!
Pentru acesti domni, functionari publici, comunitatea este ultima grija. Dar nu ar pleca de pe posturile FOARTE BINE PLATITE de la bugetul public nici daca ar avea trei firme cu acelasi profil fiecare. Nici daca nu sunt bine platite nu pleaca. Sursa lor de venituri este sigura, asa ca ce rost ar avea sa abandoneze postul. Concurenta nu au fiindca sunt primii la tzatza publica. Deci … trai nenica. Au ajuns sa faca filosofia curateniei in loc de curatenie. Pentru curatenie poate chemam puscasii marini americani de pe la Constanta si pe la TM, ca noi suntm boieri si nu putem sa facem curatenie nici pe bani. BLEAHHHHH ! Robu si alogenii din consiliul local TM. N-au muncit o secunda in viata lor. Nici nu stiu cum trebuie facuta curatenia in parcurile TM. BLEEEAAAAAHHHHHHH ! Scarba mi-e. Fundatura culturala europeana – Timisoara. Asta au facut toti acesti neghiobi numiti politicieni.
Au cheltuit banii cu palmierii cretinii? 🙂
Eu zic: sunt in primarie o gramada de oameni bine platiti, care toata ziua….mut fuschte….Ia sa-i puna putin la traba, tot iau dansii banii de pomana! Manuta pe GREBLA, MATURA SI LOPATA si la curatenia de toamna!
Si nu mai trebuie fonduri si licitatii pentru asociatii de horticultori!!!!
Sa se uite domnul Robu pe la directorii de servicii si la sefii de birori, ca nu fac nimic altceva decat sa citeasca presa, sa bea cafele si sa-si ude florile de pe pervaze! Deci, se pricep si la horticultura!!!!
Asta pare a fi o rafuiala „in familie”, caci Horticultura e societatea Primariei, dar probabil ca d-lui Robu nu-i mai place „fata” d-lui Dragila, ca e cam de mult acolo sau are alti „clienti” dornici de a prelua „afacerea”, ca sa o faca „rentabila”!? Dar, o solutie mai ieftina ar fi munca in folosul comunitatii, in contul amenzilor neplatite si ar fi foarte rentabila!!!
domnul primar Nicolae Robu este de departe cel mai incapabil edil al orasului.
ce altceva putem spune, cind este evidenta distrugerea parcurilor, iar Robu da din umeri… un dobitoc in post mare.