Primaria Timisoara vrea trambuline, bungee-jumping, carturi sau bazine pentru baloane de mers pe apa in parcuri. S-au stabilit tarifele pentru activitati comerciale pe spatiile verzi

TIMISOARA. Conducerea Primariei Timisoara vrea activitati comerciale in toate parcurile din oras. Asadar, cine vrea sa inceapa o afacere in parcurile Timisoarei trebuie sa plateasca o taxa ca si chirie la municipalitate. In sedinta consiliului local de marti, alesii au stabilit tarifele pentru diverse activitati comerciale.

Cei care vor sa amplaseze automate pentru racoritoare, inghetata sau cafea trebuie sa plateasca lunar 500 de lei, la fel si cei care vor sa puna pe spatiile verzi aparate pentru vata de zahar sau cei care vor sa puna masute, scaune sau umbrele pentru activitati de pictura pe fata sau activitati creative. Tot atat vor scoate din buzunar si cei care vor sa stea in parcuri cu butelii cu gaz pentru comercializarea de baloane sau jocuri cu clovni.

Pentru mobilierul pentru olarit, modelaj, pictura pe lut, sculptura si alte activitati de acelasi gen se va plati 1.000 de lei pe luna. Cei care vor sa le ofere timisorenilor biciclete pentru inchiriat in parcuri vor plati 3 lei pentru fiecare metru patrat folosit, pe zi. Aceasta desi in multe parcuri din oras este interzisa plimbarea cu bicicleta. Acelasi pret este stabilit si pentru cei care vor sa inchirieze „carturi cu pedale sau masinute electrice cu acumulatori”.

Pentru fiecare bazin cu apa demontabil pentru baloane de mers pe apa, Primaria vrea sa incaseze 3 lei/mp/zi, la fel ca si pentru trambuline, bungee-jumping si corzi elastice. Autoritatile locale cer bani si pentru cei ce vor sa-si faca o afacere din activitati nautice. Asadar, pentru ponton pentru activitati nautice (plimbari cu barca sau hidrobicicleta) si de navomodelism, se cer 2 lei/mp/zi.

Cei care vor sa organizeze jocuri sportive, jocuri de grup, concursuri, jocuri de stimulare a limbajului si imbogatire a vocabularului, jocuri de observatie si memorie, jocuri cu diferite materiale trebuie sa plateasca 100 de lei pe zi, in cazul in care pentru desfasurarea acestora organizatorul percepe taxe beneficiarilor. Acelasi pret este si pentru cei care monteaza scene pentru dansuri, teatru de papusi, jonglerie, pantomima sau spectacole si concerte.

De asemenea, pentru terenul de mini-golf din Parcul Copiilor, Primaria vrea sa incaseze 5 lei pe ora.

Cu ocazia stabilirii tarifelor, alesii locali au aprobat si amplasamentele propuse pentru astfel de activitati. Este vorba despre Parcul Copiilor, Gradina Zoologica, Parcul Clabucet, Parcul Steaua, Parcul Fratii Constantin, Parcul Poporului, Parul Karlsruhe, Parcul Central, Parcul Civic, Parcul Alpinet, Parcul Universitatii, Parcul Stadion, Parcul Lidia, Parcul Adolescentilor, Parcul Uzinei, Parcum Carmen Sylva, Parcul Zurrich, Scuarul Piata Plevnei, Parcul Petofi, Scuarul Piata Crucii, Scuarul Arcidava, Scuarul Arhanghelii Mihail si Gavril, Scuarul Paun Pincio, Scuarul Pompiliu Stefu, Parcul Zona Bucovina sau alte locatii ce vor fi aprobate ulterior.

Fostul viceprimar, Adrian Orza, a atras atentia in sedinta de marti ca municipalitatea ar trebui sa fie zgarcita in a da aprobari pentru activitati comerciale in parcuri, sa nu cumva sa transforme parcurile Timisoarei in aqua-land-uri sau in parcuri de distractii. S-a abtinut asadar de la vot.

Proiectul a fost aprobat cu 14 voturi, un vot „impotriva” si 4 abtineri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.