Primarul, dupa inundatii: Timisoara e la pamant cu infrastructura. Ce ar putea sa faca Robu, vrajitorii?

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu recunoaste ca infrastructura urbana a Timisoarei este praf, iar acest lucru a fost dovedit din plin in urma cu doua zile cand dupa o ploaie torentiala orasul parea o copie trista a Venetiei. Nu se simte insa vinovat de faptul ca soferii timisoreni sunt furiosi pentru ca, din pricina santierelor, pierd ore in sir in trafic.

Faptul ca a plouat mai intens si ca ploaia a tinut mult nu a facut decat sa confirme ceea ce au am tot afirmat si in campania electorala si dupa ce am fost ales ca primar, mai ales, chiar zi de zi aproape, toata infrastructura urbana a Timisoarei, cu mici exceptii, este uzata si Timisoara necesita modernizarea in forta a structurii sale. Am scris si pe panourile de la intrarile in oras: Timisoarea se modernizeaza in forta. E normal ca dupa o ploaie mai serioasa Timisoara sa devina inundata?  Noi suntem la pamant, canalizarea nu este corespunzatoare, soselele nu sunt destul de largi, copacii nu sunt adusi la zi, tinem in oras copaci batrani, subrezi care se prabusesc la cea mai mica adiere, pentru ca nu am avut vant intens. Si ii tinem de ce? Pentru ca exista unii fanatici care nu pot sa inteleaga realitatile. E normal sa punem in pericol viata copiilor nostri, sa punem in pericol bunurile: masini, case, pe cand am putea sa fim rationali, sa avem mult mai multi copaci, dar ei sa fie sanatosi. Daca i-a trecut prin cap lui Ciupa sa puna pomi acolo, i-a pus. Ba mai mult, li s-au dat oamenilor pomi sa ii puna unde vor ei. I-au pus fara sa gandeasca ca acolo sunt retele.  Asta e infrastructura orasului si tocmai de aceea eu mi-am asumat sa o schimb in forta. De ce ar fi Robu de vina ca se sta in trafic? Ce ar putea sa faca Robu, vrajitorii?„, a spus Nicolae Robu.

CITESTE SI:

Timisoara dupa potop: strazi blocate, trafic de cosmar, soferi furiosi! FOTO!

Inundatii la Timisoara provocate de ploaia torentiala. Masini blocate sub pasaje, la Jiul si Popa Sapca, subsoluri inundate. FOTO si VIDEO!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pai cei de la Aquatim nu desfunda canalizarile la timp,sunt cartiere in care vidanjele vin doar odata pe an…
    Ce vrajitorii sa mai faca ,,eurocampionul” nostru de la Bocsig???
    Si la pasajul subteran au adus niscaiva pesti pentru un concurs de pesacuit?! 😛

  2. Ci de la Aquatim sunt niste hoti. Contoarele ;or nu se pot urmari d-le primar. Ei pun ce ;e trece prin cap! La COLTERM alta porcarie. Ei sunt singurii care nu agreaza plata la banci, Ba mai mult te averizeaza ca daca platesti chiar la banca lor BANCPOST si nu intra banii in cont esti bun de penalizari, Cand ii puneti la punct pe hotii de la COLTERM?

  3. Cei de la Aquatim sunt niste hoti. Contoarele lor nu se pot urmari d-le primar. Sunt in canal si se ciesc (?) cu lupa in bat! Ei pun ce le trece prin cap! La COLTERM alta porcarie. Ei sunt singurii care nu agreaza plata la banci. Ca sa si pastreze „angajatii”. Adica pilele! Ba mai mult te avertizeaza ca daca platesti chiar la banca lor, BANCPOST si nu intra banii in cont, esti bun de penalizari, Cand ii puneti la punct pe hotii de la COLTERM?

  4. In Bucovina nu e apa calda de doua zile…din cauza ploii..ati mai auzit undeva prin lumea asta sa nu fie apa calda,din cauza ca afara ploua?Probabil nici maine,sambata nu va fi…asta e Coltermul,meteodependent…

  5. ptr infrastructura nu sunt bani, pentru fintini decorative si palmieri sunt bani????tipic romanesc

  6. Are dreptate primarul. Canalizarea, distributia apei potabile au fost incepute si terminate 50% (din perimetrul vechii timisoare) in anii 1900 – 1915, adica in urma cu 100 de ani. Canalizarea a fost calulata pentru „mijloace de transport” de cateva (max 7 tone) Azi circula – pe unde vor si pe unde nu-i voie – masini de tonaj mult mai mare.
    Chiar daca ar fi bani pentru „refacere completa” acest lucru este imposibil dpdv al functionalitatii orasului. Trebuie min 10 – 15 ani. acest lucru este posibil doar cu un primar „incisiv” (evident, tot timpul criticabil si criticat).
    „Tovarasi nostalgici”. Cat s-a facut in plus incepand din anii 1990?
    In rest de acord cu aprecierile despre AQUATIM si in special cu cele despre COLTERM. Aceste firme se plang de greutati mostenite, imuse, generate dar adeseori uita sa vada de „munca din ograda lor”; poate o schimbare de optica in rolul lor (furnizare de servicii orasului, fara extraprofit (nu este cazul) si fara salarii si premii s.a.). generoase)

    • Se pare ca domniile lor nu si-au inteles rolul:
      Nu Timisoara (cetatenii, abontii) sunt pentru ei ci invers,
      ei sunt pentru a deservi Timisoara (cetatenii ei)