Primarul Nicolae Robu ii invata pe timisoreni cum sa mearga pe doua roti. Ce le interzice primarul biciclistilor din Timisoara!

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu nu se lasa pana cand nu-i alunga pe biciclisti din centrul Timisoarei. Fie si pentru cateva ore pe zi.

A definitivat proiectul de hotarare privind accesul acestora in zona centrala si a anuntat ca nu mai face dezbatere publica. Asta dupa ce a declarat la un post de televiziune ca va face dezbatere publica si ca vor veni biciclistii. Reactia lui: „asa si?” (n.r. ce daca vor veni?)

Proiectul de hotarare se va afla marti pe mesele consilierilor locali, asa ca ei vor avea ultimul cuvant de spus. In cazul in care vor aproba proiectul, amenzile ajung si la 200 de lei.

„Se interzice circulatia pe biciclete in Piata Victoriei si strada Alba Iulia din Municipiul Timisoara in perioada 1.05 – 31.10 a fiecarui an, in intervalul orar 18:00 – 22:00, fara avizul Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara. In perioada de interdictie, biciclistii pot folosi rutele alternative asigurate de municipalitate in zona sau pot traversa Piata Victoriei si strada Alba Iulia pe langa bicicleta. Nerespectarea prevederilor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala cuprinsa intre 100 – 200 lei”, se arata in varianta finala a proiectului de hotarare care a fost repus pe site-ul Primariei Timisoara.

Mai mult decat atat, pe strada pietonala Marasesti si in Piata Unirii sunt obligati sa pedaleze doar cu 5 km/h.

Ca sa fie mai stufos, Nicolae Robu a completat proiectul de hotarare privind interzicerea biciclistilor cu… prevederi din Codul Rutier

Pe langa asta, documentul mai cuprinde si cateva prevederi stabilite deja foarte clar in Codul Rutier, care arata … ce trebuie sa faca in mod imperativ cei care merg pe bicicleta.

Iata care sunt obligatiile, conform proiectului de hotarare intocmit la ordinele primarului Robu!

1. Conducatorilor de biciclete le revin urmatoarele obligatii si interdictii prevazute de HG nr. 1.391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice:
1.1. In circulatia pe drumurile publice bicicleta trebuie sa fie:
a) prevazuta cu dispozitiv de franare eficace;
b) prevazuta cu un sistem adecvat, functional, de directie;
c) dotata cu sistem de avertizare sonora; se interzic echiparea si folosirea sistemelor de avertizare sonora specifice autovehiculelor;
d) echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare;
e) echipata cu elemente sau dispozitive care, in miscare, formeaza un cerc continuu, fluorescent-reflectorizant de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor.
1.2 Se interzice conducatorilor de biciclete:
a) sa circule fara a tine cel putin o mana pe ghidon si ambele picioare pe pedale;
b) sa circule in timp ce se află sub influenta alcoolului, a produselor ori substantelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
c) sa transporte o alta persoana, cu exceptia copilului pana la 7 ani, numai daca vehiculul are montat in fata un suport special, precum si a situatiei cand vehiculul este construit si/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
d) sa transporte sau sa traga orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stanjenesc sau pericliteaza conducerea vehiculului ori circulatia celorlalti participanti la trafic;
e) sa circule cu defectiuni tehnice la sistemele de franare sau cu un vehicul care nu este prevazut cu avertizor sonor;
f) sa conduca vehiculul fara a mentine contactul rotilor cu solul.
1.3. Bicicletele, atunci cand circula pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rand.
1.4. In zona pietonala conducatorul de bicicleta este obligat sa circule cu viteza maxima de 5 km/h, sa nu stanjeneasca ori sa impiedice circulatia pietonilor si, daca este necesar, sa opreasca pentru a permite circulatia acestora.
1.5. Se recomanda ca, in circulatia pe drumurile publice, biciclistul sa poarte casca de protecţie omologata.
1.6. Pe timpul circulatiei pe drumurile publice, conducatorii de biciclete sunt obligati sa aiba asupra lor actul de identitate.

CITESTE SI: Nicolae Robu a pus Politia Locala pe biciclistii din Timisoara. Oamenii legii ii amendeaza ziua pentru ca n-au… faruri

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Hai ca e chiar culmea!!!! In mijlocul zilei sa umbli cu faruri si stop-uri. Circul foarte mult pe bicileta si le folosesc noaptea nu in miezul zilei cand nu imi folosesc la nimic si nu ii ajuta nici pe conducatori auto sa ma vada mai bine, pe deasupra mai imi incarc si bicileta cu lucruri nefolositoare ziua. E o mare prostie si intr-un articol trecut se vorbeste deja de faptul ca politia imparte amenzi. Ar trebui mai bine gandit totul, nu aruncate astfel de prevederi si facut in graba.

    • inca nu s-a gindit ca avem nevoie si de kilometraj/vitezometru pt a respecta limitarea de viteza din zonele pietonale 🙂

      • Daca nu stim cat inseamna 5 km/h , ce facem ? sa ne puna radare sa fie tot tacamul

  2. bai gunoi psihopat: si tu esti obligat sa PORTI CENTURA DE SIGURANTA cind te plimbi pe banii nostri cu TM01PMT! pe tine nu te amendeaza nimeni? chiar ma bucur ca nu porti centura, in caz de accident scapam de tine fara alegeri.

    de ce cenzurezi pe cartea cu moace pe cei care sint impotriva ta? cenzura lui ceausescu era mic copil pe linga cenzura ta diabolica.

  3. Sunteti culmea, asa e normal sa fie, ordine, iar abordarea acestui alt text de rahat e sa protejam haosul si dezordinea!
    De aia nu o sa ne civilizam niciodata!
    Penibil!
    Bravo Robu!

    • Aici nu e vorba de civilizatie si de ordine, nimeni nu a comentat faptul ca e interzis sa circuli prin Piata Victoriei si Alba Iulia intre orele 17:00-22:00, problema se pune cand un politist te amendeaza in miezul zilei ca nu ai far si stop sau ochi de pisica, e absurd. Umbli cu bicicleta plina de becuri pentru ce?! Inteleg noaptea, ar fii o tampenie sa mergi fara un stop macar, dar ziua?!