Primele imagini cu placa din bronz trimisa de presedintele Americii Donald Trump la Timisoara, la implinirea a 30 de ani de la Revolutie, in memoria eroilor cazuti pentru libertate. Foto

TIMISOARA. Moment solemn la Timisoara, in ziua in care orasul aniverseaza 30 de ani de cand a fost declarat primul din Romania care s-a descatusat de comunism.

In 20 Decembrie, in prezenta ambasadorului SUA Adrian Zuckerman, va fi dezvelita la Timisoara o placa de bronz pe care presedintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump o daruieste orasului in semn de omagiu adus eroilor care s-au jertfit pentru libertate.

Aceasta va fi asezata pe cladirea Garnizoanei care va adaposti viitorul Muzeu al Revolutiei.

Aceasta placa este dedicata spre eterna amintire locuitorilor eroici ai Timisoarei si martirilor care au pierit in urma cu treizeci de ani luptand pentru libertate, democratie si drepturile omului in Decembrie 1989.
Dumnezeu sa le binecuvanteze memoria!
Dumnezeu sa binecuvanteze poporul roman!

Donald J. Trump
Presedintele Statelor Unite ale Americii„, sta gravat pe placa memoriala a presedintelui Statelor Unite.

Aceasta a fost realizata de o firma de constructii din Timisoara.

Placa este turnata in bronz si are 1,20m X 0,80m. Textul este atat in limba engleza, cat si in romana. In partea superioara este reprodusa emblema Casei Albe, iar in partea de jos, Stema SUA. Placa va fi montata pe fosta Garnizoană Militara din Piata Libertatii, unde va fi viitorul Muzeu al Revolutiei Romane”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Lucian Perescu, directorul Constructim, cel care a realizat placa din bronz.

Placa memoriala va fi dezvelita in prezenta noului ambasador al SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, vineri, 20 Decembrie, de la ora 10.30, in prima sa vizita la Timisoara de la preluarea mandatului.

Sursa foto: Timesofisrael.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu puteti face asa ceva!
    Intinati memoria eroilor nostri incercand sa legati numele unor personaje americane vremelnice de evenimentele din ’89. Indivizii aia nu au nici cea mai mica legatura cu revolutia romanilor.
    Un gest urat, de grandomanie.
    Autoritatile care vor permite montarea placii vor pierde imens in fata timisorenilor.

    Daca se monteaza, ma voi asigura ca placa nu ramane acolo. Daca esti timisorean, vei face la fel!

    • Ce-o fi rau ca ne-au trimis americanii un mesaj de apreciere? Mesajul e semnat de presedintele lor, da, un personaj controversat, dar asta e protocolul, semneaza presedintele. Si pe noi, ca oras, ne reprezinta Nicolae Robu anii astia, asta e, l-am ales.
      Ani de zile, in fiecare decembrie, am primit mesaje de la Iliescu, astazi acuzat oficial de crime, asta a fost a fost bine?
      Vad ca Putin nu trimite nici o placa, inteleg ca nu apreciaza sacrificiul timisorenilor din ’89. Daca nu erau rusii nu era nevoie de nici o revolutie, ne-am fi vazut linistiti de viata nostra din 1945 pana azi.

      • Orice presedinte din lume poate sa trimita cate mesaje vrea, nu e nici o problema.
        Muzeul Revolutiei, in schimb, este timp transformat in spatiu. E istorie! E istoria noastra!
        Trump, un personaj nici o legatura cu Revolutia, fara merit, nu se multumeste sa trimita un mesaj, vrea sa intre in aceasta istorie pe usa din dos, se ataseaza muzeului prin aceasta montura.
        Fara acest merit, „aprecierea” este doar o manipulare a constiintei. Vrea doar sa-i vezi numele, tu si cei care vor intra in acest muzeu. Nu-l intereseaza pe el Timisoara sau eroii nostri, chiar deloc. Putea sa trimita banii necesarii infiintarii acestui muzeu, daca tot ne apreciaza asa de mult.

        Mai exista si un adevar, care este bine ascuns de acesti „prieteni” ai revolutiei!

  2. God Bless US and his Leader !

    • perhaps „their leader”

  3. Aprecierea DLNA. Trump e buna si binevenita, ar fi de dorit ca toate tarile care au in ele cetateni romani sa-si arate aprecierea fata de poporul si istoria noastra sau cel putin cele in granita cu noi.Deasemenea ar trebui infiintata in muzeu o sectie pentru contributia strainatati atat la evenimentele din timpul revolutiei cat si dinainte si dupa cum ar fi Emisiuni si publicati demascatoare la adresa conduceri Romaniei inainte de 89 , ma gandesc aici la Europa Libera si nu numai cat si la tarile si organizatiile care au ajutat, sorijinit,si apreciat in diverse feluri revolutia si poporul Roman. In acel spatiu consider ca s-ar incadra mai bine placa comemorativa, fara riscul de a i se da o importanta mai mare sau mai mica.

  4. Si unde va fi amplasata? Nu cumva pe peretele fostei Comenduiri a Garnizoanei, in Piata Libertatii??