Primii copii ucraineni care au ajuns in scolile din Timisoara si din judet. Cati elevi refugiati merg deja la cursuri

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu mai bine de o saptamana reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis anuntau ca au identificat mai multe scoli din Timisoara si din judet care pot prelua elevi ucraineni care au ajuns cu parintii lor in Romania, fugiti din calea razboiului, acum primii copii au fost repartizati in scoli.

CITESTE SI: Firma care construieste de 6 ani noul Spital de Copii de la Timisoara, singura inscrisa si pentru lucrarile suplimentare de aproape 1 milion si jumatate de euro. Cladirea trebuie racordata la Colterm si recompartimentata

Astfel, luni, in 14 marie, au fost deja indrumati spre scoli 5 copii, iar in cursul zilei de marti urmeaza ca si altii sa fie repartizati spre alte unitati de invatamant.

Am repartizat in cursul zilei de ieri:
– 2 copii de clasa a IV-a si a X-a la Liceul Calderon ( trimitem un cadru didactic din Timișoara sau inspectorul de specialitate ucraineana)
– 2 elevi repartizati ieri la Scoala Gimnaziala 2, au revenit azi, solicitand înscriere la Gradinița P.P. nr. 14. Avem o grupa de limba sarba si ne vom descurca;
– 1 elev la Scoala Gimnaziala nr. 24, de clasa a IV-a ( avem un cadru didactic de muzica, de nationalitate ucraineana)
Astazi:
– repartizam 8 elevi la Scoala Gimnaziala nr. 1 Sannicolau Mare (3 in clasa a VIII-a, 3 în clasa a IV-a si 2 în clasa I). Ii integram in clase si ne ajutam de profesorii de limba engleza. Elevii din clasele mari stiu engleza. Unde nu ne descurcam cu cadre didactice, intervenim cu colegele ce cunosc limba si sunt fie profesori, fie la invatamantul primar.
– repartizam 3 elevi ( 2 de clasa I si 1 de clasa a VI-a) la Gavojdia- avem copii care cunosc limba sarba si ucraineana si se va ocupa o colega de la Hasdeu
-repartizam 1 elev de clasa a V-a din Timisoara la Generala 24„, a precizat Aura Danielescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

Cei mai multi dintre copii sunt in tranzit prin tara noastra, astfel ca, practic, ei nu sunt inmatriculati, ci doar in evidentele autoritatilor. Cei care vor ramane in tara noastra vor avea nevoie de echivalarea sudiilor, asa cum se intampla pentru orice copil venit din afara tarii.

In judetul Timis, profesori de limba ucraineana, care se vor implica in activitatile desfasurate cu copiii refugiati, sunt de la scolile din Stiuca, Bethausen, Liceul Hasdeu Lugoj, V.V. Delamarina – Pietroasa Mare, Barna, Scoala Gimnaziala nr. 24 Timisoara, PP nr. 2 Timisoara, Scoala Gimnaziala nr. 2 Timisoara. Aproximativ 350 de copii refugiati din Ucraina vor putea primi indruma in scolile din judet.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.