Principiul scolilor din Timisoara: Nu esti pe Facebook, nu existi! Vezi topul celor mai active Universitati din Timisoara pe Facebook!

Facebook-ul are peste 500 de milioane de utilizatori, printre care se afla si institutiile de invatamant superior din Timisoara. A trecut vremea afiselor, scrisorilor si campaniilor prin universitati. Conducerea isi anunta studentii de evenimentele care urmeaza direct pe retelele de socializare. Studentii fac schimb de cursuri, stabilesc intalniri pentru distractii si isi promoveaza actiunile.

Politehnica este pe locul I, in topul celor mai active universitati din Timisoara de pe facebook!

Pagina se prezinta cam asa: imagini din salile de curs, din laboratoare, cu fiecare cladire a facultatii, explicatia fiecarei sectii cu domenii si activitati. Comunicate de presa, invitatii la evenimente si aplicatii haioase, postate de cei 819 prieteni, pe care i-a adunat in mai putin de doua luni, numai pe una paginile de facebook, facute in numele UPT.

Parerea studentilor despre pagina este ca “Este prea tare, baaa”. La o aplicatie care viza un raspuns la intrebarea “Care este cel mai
deosebit lucru pe care l-ai povestit cu Universitatea Politehnica Timisoara UPT?”, o domnisoara raspunde: “nu am putut povesti pt ca e o universitate. E o cladire”. Nici bancurile nu lipsesc “La ce se gandesc inginerii cand aud cuvantul Amin? R: Aria minima”. Printre cei cu activitate bogata pe pagina de Facebook a UPT sunt si fostii absolventii care-si exprima dorul de cladire, de profesori, de Timisoara: “Corina Lazurean: Tot respectul pentru aceasta facultate”, “Adelinne Chilom: pana la urma a meritat. I’m proud”, “Nabil Chaghouri: Cea mai frumoasa etapa din viata mea, cind am fost student la constructii civile 1977-1984. Eu ? Timisoara”.

Studentii Universitatii de Vest aproape la fel de activi ca cei de la Politehnica, pe retelele de socializare!

Invitatii la evenimente, conferinte de presa, metodologii de decontare a abonamentelor RATT, regulamentul burselor etc. 436 de persoane apreciaza aceasta metoda de a primi informatiile.

Spre deosebire de Politehnica, UVT are pagini distincte pentru fiecare facultate.  Pe pagina Facultatii de Design predomina discutiile despre expozitii si evenimente, dar si complimentele aduse cadrelor didactice: “Certejan Cosmin: Cei mai buni profesori!!! Oameni de valoare!”. In grupul privat al viitorilor jurnalisti se discuta  despre obtinerea suporturilor de curs, datele examenelor, dar si initiative catre distractii “Anca: Cine are toate cursurile la Film Documentar? mie imi lipsesc cateva si as avea nevoie de ele 😀 daca le are cineva le postati va rog pe grup?!”, Lore: Ba, colegi, ce ziceti de o iesire vineri ora 21 in oras sa ne odihnim mintea inainte de sesiune?” R: ”Ana Maria: astia care nu vor sa vin au mintea odihnita”.

La Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor lucrurile sunt mai serioase. Pe pagina principala a facultatii exista o trimitere catre contul de Facebook. Pagina este actualizata periodic, cu evenimente si schimbari care au loc in cadrul institutiei. Si cei 874 de prieteni abordeaza aceasta retea de socializare la fel de serios. In afara de aprecierile la adresa evenimentelor organizate de scoala, nu se discuta nimic.

Studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara nu se omoara dupa Facebook!


USAB nu are o pagina de socializare. Facultatea de Medicina Veterinara are o initiativa, insa studentii nu sunt foarte receptivi. Se gasesc numeroase invitatii la petreceri, postate de un local din Timisoara, insa cei 76 de membri nu reactioneaza. Facultatea de Horticultura si Facultatea de Inginerie a Mediului au cate un singur “prieten”.

Victor Babes University of Medicine and Pharmacy Timisoara, pe Facebook!

La UMF lucrurile sunt putin diferite. Exista o scurta prezentare si o istorioara a universitatii, in limba engleza, sub care este citata sursa (Wikipedia) si este apreciata de 171 de persoane. Exista numai doua posturi, initiative ale studentilor de a informa despre exemenul de rezidentiat si o activitate sportiva, care insa nu au fost privite cu interes.

Facebook-ul nu intereseaza prea tare universitatile particulare din Timisoara! Sunt putin active, fara colective omogene si fara comentarii

Pagina Universitatii “Ioan Slavici” este privata din toate punctele de vedere. Cei care nu sunt prieteni, pot vedea doar ca “Ioan Slavici” este interesat de femei si barbati si pagina de web.
Nici Universitatea privata Tibiscus nu pare incantata de ideea de a se “promova” prin retelele de socializare. Nu are o pagina principala, in schimb facultatile de drept si jurnalism au avut o initiativa, insa au… un singur prieten.
Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” are 8 persoane care apreciaza institutia si un singur coment din data de 22 ianuarie, de
la o domnisoara care anunta ca incepe sesiunea si le ureaza bafta colegilor. ”Amalia Cristina: Incepe sesiunea,bafta tuturor!:)”

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.