Prinde contur primul pasaj care se finalizeaza pe traseul Centurii Sud de la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Muncitorii profita din plin de fiecare zi cu vreme buna si continua lucrarile pe Centura Sud de la Timisoara.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei Dominic Fritz nu va tremura de frig la iarna, indiferent de ce se intampla cu Colterm. Are centrala si in casa cea noua si in apartamentul de burlac

In zona Freidorf e in toi operatiunea de amenajare a pasajului care trece peste conductele Colterm amplasate in aceasta parte a orasului. Dupa ce grinzile au fost deja montate pe stalpii de sustinere ai pasajului, se pregateste turnarea placii de suprabetonare.

Aceasta lucrare de suprastructura ar putea fi si prima de acest fel care se va finaliza pe traseul variantei de ocolire sud de la Timisoara.

Interventii au loc si in alte zone de pe traseul Centurii Sud Timisoara in aceste zile.

In zona satului Chisoda se asterne piatra sparta, iar pe alte sectoare de la Giroc, Mosnita Noua si Ghiroda se fac umpluturi cu pamant. Tot in zona Giroc se stabilizeaza terenul cu dorosol. La Ghiroda, pe un alt sector, se pune primul strat de balast. In paralel, continua lucrarile la structurile pasajelor„, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

 

Va reamintim, prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, nu demult, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul viitor.

Lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cat poti fi de incompetent tehnic si economic, corupt, de capusator, de rau intentionat fata de tara si oamenii ei, ca sa faci pasaj pentru drumul mare – care basca va trebui latit in cativa ani – pentru a trece peste un drum nesemnificativ, in loc sa construiesti pasaj pentru acel drum agricol?!?
    Ba, vuieste tara de furturile voastre! Opriti-va!

    • Așa ciunt cum îi, se face? Se face! La fel și cu lucrările la canalul Bega! Idem și cu descărcarea DN69-A1 la Sânandrei! La fel și cu lărgirea spre Moșnița Nouă! Să nu mai vorbim de centura alternativă!

      Prin alte părți se visează metrouri dar nici conexiune la autostradă nu au, de centură nici atât. Până una alta prin comparație, părem al dracu de pragmatici…

      • Aia de care vb tu o da aibe si metrou in plus sunt 10 clase peste Timisoara.Despre ce vb? Orice eveniment important se tine la Cluj, deci gura mai mica

  2. Este aceeași filmare de săptămâna trecută. Speram sa mai avanseze lucrările săptămână asta

  3. timesnewroman.roTimișoara expulzează migranții.70 de afgani și 80.000 de olteni își fac bagajul.

  4. Au chemat japonezii acum multi ani, sa vada ei ce si cum, ca deh sunt mai iscusiti.Concluzia era ca in 2020, care era hat departe, 2 benzi pe sens nu vor fi suficiente deci ar fi bun sa-l faca pe 3 sau 4 benzi.Au inceput si ei lucrarile vreo 10 ani mai tarziu si au ajuns la concluzia ca prin 2025 cand o sa termine faimoasa centura, o banda pe sens va fi mai mult decat suficienta.Bravo !

  5. În orașul din Austria unde locuiesc, un pasaj de mărimea celui care traversează Calea Sagului sau drumul spre Moşniţa a durat un an și jumătate cu întrerupere de trei luni când timpul nu a permis nici o fază de lucrări!!
    Imaginați-vă cât va dura pasajele peste DN 59 și DN 592 !!!
    Cu siguranță drumul de țară de pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Sag, Parţa și Sâmihaiu Român nu va fi gata nici în 2024. Așa o licitație se câștigă numai cu șpagă!!
    Altfel nici o firmă nu și-ar permite să lucreze în acest ritm.