Profesionistii la darts si-au aratat indemanarea la un concurs national organizat la Giroc

GIROC. Precizie, indemanare, antrenament, talent si multa stapanire de sine. De asta au nevoie cei care vor sa devina profesionisti in jocul de darts. In acest weekend are loc, la Giroc, langa Timisoara, Concursul National de Darts.

Peste 60 de tineri s-au inscris la competitia care are loc la restaurantul Daf Junior. Cei mai multi sunt veniti din alte zone ale tarii, cu preponderenta din Bucuresti, banatenii fiind ceva mai slab pregatiti sau practica acest sport ca hobby, in puburile din oras. „Toti concurentii sunt profesionisti. Lunar, in patru regiuni ale tarii au competitii, urmatoarea in Banat fiind in 30 aprilie. Se fac clasamentele pe regiuni si cei mai buni ajung la competitia master, care are loc in luna iunie. Acesta este al patrulea an competitional”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Dragos Dumitrescu, presedintele Federatiei Nationale de Darts.

Sportul este recunoscut de ministerul de resort si intra in aceeasi categorie competitionala cu sahul, fiind un joc de precizie, care necesita si multa stapanire de sine. „Un bun jucator de darts trebuie sa aiba antrenament, precizie, indemanare, talent. Este un joc unde psihicul conteaza, zic eu, in procent de 70%. Este o conectare a mainii, cu capul , trebuie controlate emotiile, pentru ca daca ai emotii si tremura putin mana, ai gresit”, a mai spus Dumitrescu.

A deveni profesionist la darts nu necesita cheltuieli mari de dotare, investitia in board si sageti fiind de circa 100 de euro, dar costa deplasarile la competitii, iar Romania nu ofera conditii de sponsorizare sau premiere la fel ca in tarile cu traditie in acest sport . „Premiile de la competitia de open, pe care o facem in 7-9 octombrie anul acesta, sunt de peste 8.000 de euro, locul I primind 2.500 de euro. In Ungaria, premiile totale sunt de 4.000 de euro, iar in Grecia, de exemplu, 1.500 de euro. Nu stam foarte rau. Oricum, cel mai bine se castiga in Marea Britanie si Olanda, unde sunt campionii mondiali la darts”, mai spune Dumitrescu.

La concursul de la Timisoara, premiul cel mai mare este de 850 de lei. Totalul premiilor este de 3.500 de lei. La competitie au luat parte si 15 fete, acesta fiind primul an cand concursul a fost deschis si pentru doamne si domnisoare. La Giroc s-au aflat si campionii Romaniei din ultimele editii, Vlad Popa si Daniel Racoveanu. Si tinuta a fost obligatorie la competitia de darts: camasa sau tricou tip polo si pantaloni si pantofi inchisi la culoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.