Profetii sumbre pentru 2014. Anul care vine este anul crizei mondiale si va fi unul hotarator pentru viitorul omenirii

Profesorul Nicholas Boyle s-a specializat in analiza evenimentelor istorice si a sesizat o tendinta de repetare a acestora, la anumite intervale de timp. Asa a estimat ca anul 2014 va fi unul de cotitura pentru viitorul omenirii, care ar putea fi unul extrem de sumbru.

Nicholas Boyle sustine ca evenimentele care vor avea loc in urmatorii cativa ani vor avea un impact crucial asupra destinului rasei umane, si aceste evenimente vor duce la un secol de razboaie si saracie sau la un viitor prosper si pasnic. Profesorul considera ca recesiunea este primul semn al schimbarilor care vor avea loc. Profesorul mai sustine si ca epoca statelor nationale este depasita, iar acum lumea este alcatuita din organizatii globale.

Boyle reitereaza faptul ca, in timpul fiecarui secol al istoriei umane, in primii 20 de ani am asistat la evenimente care au schimbat lumea. În 1517, Martin Luther a scris Tezele de la Wittenberg care au marcat miscarea Reformei si inceputul protestantismului. 1618 a fost inceputul a 30 de ani de razboi, un conflict religios care a afectat intreaga Europa. În 1815, dupa ce Napoleon a fost invins, a avut loc Congresul de la Viena, care a inceput o era de relativa stabilitate in Europa. Un conflict uman catastrofal, Primul Razboi Mondial, a inceput in 1914.

Profesorul Boyle a scris in cartea sa, „2014 – Cum sa supravietuiesti urmatoarei crizei mondiale” , ca fiecare secol are un caracter bine definit, care se stabilizeaza in primii 20 de ani, la fel ca personalitatea oamenilor. Modificarile dintre generatii au, de asemenea, un rol important, pentru ca ele marcheaza inlocuirea ideologiei vechi cu alta noua.

Boyle considera ca actuala criza financiara ar putea fi doar inceputul unei crize globale grave, iar SUA are un rol principal in determinarea directiei pe care o va lua istoria umana. În functie de deciziile liderilor americani, omenirea va incepe fie un secol de violenta si saracie, fie un secol dominat de Pax Americana. Profesorul sustine ca pacea la nivel mondial este posibila numai in cazul in care organizatiile de la nivel mondial vor prelua o parte din rolul statelor nationale.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.