Proiectul Vestul Calificat, derulat de CCIA Timis, finalizat cu succes

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de lider de proiect si partenerii – S.C. Euro Jobs SRL si S.C. Art Forest Comany SRL anunta finalizarea Proiectului “Vestul Calificat” (Cod proiect MySMIS: 128064).

Obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea numarului de angajati din Regiunea Vest, care sa beneficiaze de oportunitati de invatare pe tot parcursul vietii, pentru dezvoltarea abilitatilor de munca necesare in economia secolului 21, prin programe de formare profesionala si activitati de dezvoltare personala si profesionala a angajatilor ce provin din intreprinderi care isi desfasoara activitatea intr-unul din sectoarele economice cu potential competitiv, identificate conform SNC si in domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, precum si prin elaborarea si introducerea de programe de invatare la locul de munca.

A fost un drum destul de greu, cu o pregungire de 2 luni, din cauza conditiilor pandemice, dar am reusit sa ajungem la finalul proiectului cu toti indicatorii atinsi. Proiectul a demarat in 22 nov 2019, iar ca si obiectiv geneneral, a vizat cresterea numarului de angajati din zona de vest, precum si realizarea de programe de invatare la locul de munca pentru 36 de companii din judetul Timis.

Pe langa cursurile desfasurate, in cadrul programului s-au mai realizat si alte activitati, de informare si consiliere, iar astfel fiecare dintre participanti a trecut prin formare profesionala in urma careia li s-a recomandat participarea la un program din acest proiect„, a spus Catalina Culda, manager de proiect.

Rezultatele proiectului s-au concretizat in:
– 36 de IMM-uri si 334 persoane din Regiunea Vest inregistrate in grupul tinta – angajati care se incadreaza in sectoarele economice/domeniile identificate conform SNC si SNCDI pentru activitati de formare (calificare/recalificare, perfectionare/specializare);
– 334 angajati care au beneficiat de programe de formare profesionala;
– 322 persoane care au dobândit o calificare si care si-au validat competentele in sectoarele economice/domeniile cu specializare inteligenta aferente SNC/SNCDI;
– 36 IMM-uri sprijinite pentru introducerea de programe de invatare la locul de munca;
– 4 IMM-uri care au introdus programe de invatare la locul de munca, la 6 luni dupa finalizarea sprijinului;
– Programe de formare organizate in judetele Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin pentru urmatoarele ocupatii: Lucrator in comert, Lucrator finisor in constructii, Confectioner-asamblor articole textile, Sudor electric, Operator masini cu comanda numerica;
– 30 persoane beneficiare de servicii de certificare competente pentru meseriile: Pavator, Instalator apa-canal, Mecanic auto.

Proiectul s-a derulat pe perioada a 20 luni, 22 noiembrie 2019 – 22 septembrie 2021.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.