TIMISOARA. 18 infocentre au fost amenajate in judetul Timis, pe proiecte europene. Dintre aceste insa, aproape niciunul nu functioneaza, astfel ca turistii care ajung in zona nu pot afla mai nimic despre localitatile in care se afla sau despre punctele de interes din apropierea lor.
„Primariile au infiintat aceste infocentre in proiecte mai mari. Ele functioneaza ca niste apendice ale primariilor, pentru ca nu au personalitate juridica. Ce imi doresc eu este sa vedem cum le putem face functionale. Eu ca asociatie pot sa le ofer pliante, dar nu pot sa le fac eu obiectele promotionale, suvenirurile. Au personal de specialitate. Ei au senzatia ca nu trebuie sa stea acolo opt ore, turistii care trec prin zona nu merg sa viziteze acele centre, care sunt mai mult inchise. Pot macar sa promoveze arealul, judetul, daca trece vreun turist pe acolo”, a declarat Delia Barbu, presedintele Asociatiei pentru Promovarea Turismului Timis.
Pentru a incerca sa constientizeze primariile in legatura cu importanta promovarii turismului in Timis, reprezentantii APTT vor organiza o intalnire nationala unde vor veni reprezentanti ai structurilor din domeniu.
„O sa incercam sa le explicam ce inseamna un infocentru, ca sa isi justifice activitatea. Primariile au profitat de ocazia de a avea ceva nou in comuna, de a avea un obiectiv, dar atat, nu au facut mare lucru dupa. O sa chemam si primarii si oameni din infocentre, pentru ca e foarte important sa respecte programul, o sa incercam sa le punem la dispozitie materiale, o sa incercam sa le explicam primarilor cat e de important sa isi tina aceste infocentere deschise”, a mai spus Delia Barbu.
Conferinta nationala cu tema „Infocentrele turistice si rolul lor in promovarea si dezvoltarea turismului” va avea loc vineri, 25 martie, la Buzias. Iar invitati sunt reprezentanti si specialisti din judetele Timis, Arad, Caras-Severin, dar si de la Viena.