TIMISOARA. Criza a lovit in acvariul din centrul orasului. Proprietarii constructiei de sticla din stanga Operei timisorene vor sa vanda acvariul chiar primariei. Cer si despagubiri, toti banii pe care i-au investit, insa primarul si secretarul Cojocari spun ca e o aberatie.
Proprietarii acvariului au trimis o scrisoare Primariei Timisoara prin care spun ca sunt nemultumiti de modul in care au evoluat lucrurile si ca ei sunt deschisi sa dea o alta destinatie locatiei pe care o detin in centrul urbei. Asta chiar daca investitia pe care au facut-o acolo depaseste 2 milioane de euro.
Acestia vor acum fie sa vanda acvariul primariei, fie sa schimbe cu totul constructia, insa in caz de predau acvariul primariei, ei cer sa fie despagubiti, adica sa primeasca inapoi cei 2 milioane de euro investiti.
„Suntem de acord sa refacem constructia supraterana pe baza unui proiect de arhitectura compatibil cu Piata Operei, realizat in urma unui concurs international. Pe baza de documente doveditoare, pe care suntem dispusi sa vi le punem la dispozitie, suntem de acord sa renuntam la aceasta locatie, cu conditia sa fim despagubiti in totalitate, inclusiv recuperarea banilor cheltuiti in derularea proceselor si a celor pe care i-am fi putut castiga in conditii normale, pe masura investitiilor facute. Sa ni se ofere la schimb o alta locatie in perimetrul comparabil cu cel actual, bineinteles echivalent valoric. Suntem dispusi sa acceptam, pe baza de intelegere reciproca, combinarea celor doua propuneri”, se arata in scrisoarea semnata de directorul SC Art SRL, Azgur Daniel, si trimisa municipalitatii.
Edilul Gheorghe Ciuhandu spune insa ca cererea proprietarilor nici nu poate fi luata in discutie, deoarece este o problema de patrimoniu, care a trecut de nenumarate ori in instanta. „Este o problema de patrimoniu. Eu le-am adus adresa la cunostinta consilierilor locali. Oricum la anul expira concesiunea”, a explicat primarul Timisoarei. Ciuhandu a spus, printre altele, ca cererea proprietarilor este o aberatie. De aceeasi parere este si secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, care spune ca nici nu se pune problema ca municipalitatea sa cumpere acvariul.
Prima autorizatie de constructie pentru pasajul din Piata Operei s-a dat in 2004 de catre Consiliul Judetean, apoi ea a fost trasferata Consiliului Local care avea un proiect pentru unirea celor doua pasaje subterane din Piata Victoriei. Acest proiect a fost insa respins, dar cel care voia sa ridice acvariul a castigat in instanta dreptul de a-si construi cladirea din sticla.
Pareri
pe linga valoarea investitiei amortizate vor si spagile inapoi…
Investitie de 2 milioane de euro!!! Azgur asta are o nesimtire incredibila! A restaurat si fatada operei sau a renovat muzeul banatului? Cred ca, de fapt, a investit in conturile unor indivizi de prin primarie, care i-au dat voie sa se cace in mijlocul orasului
O afacere a Pocaitilor ! N-am nimic cu aceasta religie, dar multi din cei ce o practica in Tm, sunt cei mai snapani oameni de afaceri din zona ! va-n aripa …
Oribila constructie trebuie sa dispara din centrul orasului urgent.Rusine pentru Timisoara
Culmea nesimtirii sa ceara bani din buzunarele contribuabililor timisoreni. Proprieterii ar trebui linsati si mizeria asta de „constructie” darimata cu buldozerul.