Proprietarii Casei Muhle din Timisoara, obligati de instanta sa puna prelata pe imobil, ca sa-l protejeze

TIMISOARA. Proprietarii Casei Muhle sunt obligati de instanta sa protejeze vila monument istoric din Timisoara. Pentru aceasta au la dispozitie doar 10 zile in care sa acopere cladirea cu o prelata pentru ca ploile sa nu faca pagube si mai mari ruinei de pe bulevardul Mihai Viteazu.

Instanta de judecata a aprobat ordonanta presedentiala care prevede obligatia de a conserva monumentul istoric, Casa Muhle.

Potrivit documentului, ”proprietarul Stancu Ionel trebuie sa ia masuri de protejare a cladirii cu un sistem care sa nu permita apei meteorice, umiditatii si aerului sa il influenteze, sistem ce se poate amplasa pe structura actuala sau independenta fara a afecta constructia in stadiul actual”.

Termenul de implementare a acestor masuri este de 10 zile de la comunicarea sentintei, iar in cazul in care masurile de protejare nu vor fi puse in aplicare de catre proprietar in termenul fixat, instanta autorizeaza Primaria Timisoara la executarea lucrarilor pe cheltuiala proprietarului.

Ordonanta presedintiala este emisa in conditiile existentei unui proces civil intre Primaria Timisoara si Stancu Ionel, care prevede obligatia proprietarilor de a readuce monumentul in starea initiala. In paralel exista doua plangeri penale pentru nerespectarea autorizatiei de constructie, respectiv pentru nerespectarea legii monumentelor istorice.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cine ii va face ce? casa se darama, pe toti ii doare in partea dorsala, aceste personaje sfideaza pe toata lumea, inclusiv legea, daca ar fi avut putina frica de aceasta nu ar fi darmat acoperisul. ei primesc instintarile dosarelor din instanta ca si pe ziarul saptamanal, fara nicio remuscare. NU SE POATE SESIZA nimeni la modul in care AU INTRT IN POSESIA ACESTEI CASE ???? ar fi interesant un articol pe tema asta si nu mare ne-ar fi mirarea sa vedem ce personaje au ajutat la retrocedarea sau vinderea casei ……

  2. Au fost achitate cheltuieli de judecata din bani publici pentru aceasta sentinta judecatoreasca? Chiar sunt curios. Sau a fost delegat juristul primariei sa reprezinte in instanta interesele comunitatii? Intreb despre cheltuieli publice.