Propuneri pentru promovarea Timisoarei: plimbare cu tramvaiul tras de cai, carti de joc cu premierele din oras si un festival!

TIMISOARA. Personalitatile locale, timisorenii de rand, dar si autoritati s-au adunat vineri dupa amiaza la CRAFT sa discute despre posibilitatea promovarii orasului de pe Bega in strainatate si, in acest fel, sa atraga cat mai multi vizitatori. Evenimentul, organizat de echipa „Advocacy&Lobby”, intitulat „Timisoara – orasul de odinioara, uitat sau valorificat?” a adunat peste 100 de timisoreni.

Fiecare dintre cei prezenti a venit cu cate o propunere, unele realiste si foarte usor de pus in practica, altele futuriste si utopice. Una dintre cele mai realizabile initiative a venit din partea lui Ionut Naslau, director adjuct al RATT care a propus ca Regia pe care o conduce sa incerce sa atraga turisti printr-un tur inedit in tramvai.

Un prim obiectiv ar fi realizarea unui tur in zona Gradinii Zoologice, Padurea Verde si Muzeul Satului in asa fel incat primul tramvai tras de cai din Europa sa recircule pe acest traseu. Liniile cale vechi stau la RATT in depozit, asa ca s-ar putea realiza„, a declarat Naslau.

Acesta a mai promis ca in maximum un an, la RATT turistii vor putea vizita si un muzeu al Regiei de Transport in Comun. O alta idee realizabila pentru promovarea urbei de pe Bega a venit din partea profesorului Marius Lobaza care isi doreste ca Timisoara sa organizeze an de an un festival in care premierele din Timisoara sa fie sarbatorite. „La Pamplona exista festivalul taurilor, iar la acel festival vin sute de mii de turisti. Nemtii au Oktoberfest. Noi la Timisoara avem doua festivaluri foarte importante, Plai si Studentfest, insa eu cred ca este necesara organiazerea unui festival care sa contina toate premierele Timisoarei„, a precizat Loboza.

Promovarea Timisoarei prin copii

In ideile de promovare a orasului der pe Bega, o profesoara de cilclu primar a strecurat o depozitie prin care cerea realizarea mai multor seturi de carti de joc, cu fiecare premiera din Timisoara. Aceste carti de joc le-ar face mult mai cunoscute si mult mai atragatoare pentru publicul larg decat orice campanie de promovare a orasului peste mari si tari. Pe langa cartile de joc, tanara a propus ca la Timisoara sa se realizeze dupa modelul maltez un film despre orasul Timisoaram care sa ruleze mai apoi in cladirea Bastionului.

O alta propunere care a starnit murmure in sala a venit de la fostul prefect si deputat de Timis, Ovidiu Draganescu. Acesta a propus ca autoritatile locale sa redcateze un proiect de hotarare prin care parcurile din Timisoara sa nu li se schimbe destinatia, sa ramane locuri de agrement si oaze de verdeata, iar in stema orasului sa fie introdus un nou simbol: trandafirul, pentru ca acesta este un simbol al orasului, fiind denumit orasul trandafirilor.

Toate ideile adunate, in jur de 50, vor fi analizate de o comisie de experti al carei presedinte este istoricul Ioan Hategan, si din care mai fac parte: oamenii de afaceri Florin Banu, Ovidiu Sandor sau Ioan Coriolan Garboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Propunerea este excelenta insa sa ne grabim cu congresu ca ne pleaca „realesu”Concret: RATT sau tramvaiele de la RATT sint deja istorie , si asta o dovedeste problemele tot mai dese cu care se confrunta regia dupa ani de jaf intens, ca este asa cititi pe blogul :transportulincomun.blogspot.com , veti vedea ca incet terenul regiei dispare cu aprobarea primariei, oare ce se va contrui pe el , casi tiganesti???