Propuneri pentru redeschiderea scolilor: In primele 2 saptamani sa inceapa cursurile doar cei de la clasele a VIII-a si a XII-a. Cei mici sa incheie anul scolar online

Inspectoratul General scolar a transmis Ministerului Educatiei cateva propuneri pentru revenirea in unitatile de invatamant si incheierea anului scolar, potrivit unui document care a ajuns si in atentia parintilor.

O propunere este ca in primele doua saptamani sa revina doar elevii de la clasele a VIII-a si a XII-a, in grupe de cate maxim 15, in baza unui nou orar, astfel incat sa fie respectate regulile de distantare fizica. Vezi care sunt propunerile pentru elevii de la celelalte clase.

CITESTE SI: ‘E greu de crezut ca elevii vor purta corect masca, la reinceperea scolii. Primele ore ar trebui sa fie de educatie sanitara’. Medicul Virgil Musta de la Timisoara vorbeste de conditiile ce trebuie indeplinite la reluarea cursurilor 

In acele doua saptamani, elevii de la clasele a VIII-a si a XII-a ar urma sa dea teze, sa fie ascultati pe baza recapitularilor, sa li se incheie medii, sa le fie completate foi matricole si sa depuna cereri pentru examene (evaluarea nationala si bacalaureat).

In urmatoarele doua saptamani vin elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, in doua schimburi, iar intre schimburi are loc dezinfectarea spatiilor. La fel, elevii invata in grupuri de cate 15. Se dau teze se asculta pe baza recapitularilor, se incheie medii.

Clasele I-IV incheie anul scolar online, cu calificative, se arata in document.

In privinta Bacalaureatului, ISMB propune ca examenele scrise sa se dea in sali de clase dotate cu camere audio video, cu cate 10 elevi in clasa, pusi in ordine alfabetica. Elevii vor depune contestatiile online, iar acestea vor fi corectate de alti doi profesori decat cei de la evaluarea initiala.

Pentru Evaluarea Nationala, ISMB propune ca in fiecare clasa de examen sa fie cate 10 elevi, pusi in ordine alfabetica. Toate documentele se depun la scoala de provenienta a elevului, iar contestatiile se depun online. Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrarile.

Sursa: Hotnews

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrarile.”
    oau, credeam ca ne-am digitalizat si ca o amarata de scanare a unei ciorne nu mai reprezinta un efort supraomenesc. pe bune acuma? e o cerinta la cv-urile posturilor de conducere sa aibe iq sub 100 ?
    vrajeala de guvernare

  2. Aceasta permanență agitație în legătură cu învățămîntul a celor care lucrează în domeniu , nu are nici o legatura cu ideea ca vezi ce buni sîntem noi ca profesori ce facem si ce dregem ca elevii să nu ramina în urma cu materia , cu mici , foarte mici exceptii unde mai sint putini profesori dedicati meseriei si cu vocatie,brusc , acum i a apucat pofta de munca,enorm de grea , 18 ori 4 ,70 pînă la 80 de ore de munca grea intr o lună,ca daca sint depășiri de norma ,cu atît mai bine,mai mulți bani,deci toata aceasta extrema preocupare are un singur mare scop,acela de a justifica salariile , foarte intregi,fără activitate ,încasate cu spirit patriotic de ,,cadrele,,didactice,de la toate nivelurile, inclusiv acele entități în mare parte inutile,inspectorate școlare și pina la ministerul de resort,toata aceasta miscare browniana cu învățămîntul online este o iluzie, o utopie, o discriminare pentru copiii care nu au mijloacele materiale sa participe , sa crezi ca toti , sau marea majoritate au conexiune internet si dispozitive , mai ales in rural , este o utopie , anul scolar , pentru binele elevilor ,parintilor ,profesorilor,si a cetatenilor trebuie stopat si pornit doar atunci cind conditiile sanitare o permit,cind apare un vaccin sau un tratament corespunzator omologat si cu rezultate,pînă atunci, orice alte idei sînt o meschinărie,sănătatea unui popor trebuie pusă înaintea oricăror interese , aici vezi si ce au facut si alte țări cu un sistem de sănătate mult mai performant .