‘Prostimea calatoare cu tramvaiul timisorean’, scrisoare deschisa pe Facebook catre primarul Nicolae Robu

TIMISOARA.  O calatorie cu tramvaiul in aceste zile in Timisoara, la 40 de grade afara si fara aer conditionat in vagoane, e de-a dreptul imposibila, iar acest fapt i-a impins pe reprezentantii comunitatii ‘Timisoara de altadata’  sa ii adreseze primarului Nicolae Robu o scrisoare deschisa pe Facebook. Cunoscut fiind faptul ca edilul isi petrece o buna parte din timp pe reteaua de socializare pe care o invoca adeseori in luarea unor decizii importante pentru oras, bazandu-se pe…”parerea prietenilor de pe Facebook„.

Reprezentantii Timisoara de altadata fac o paralela cu orasul Cluj Napoca, unde tocmai s-a inaugurat inca un tronson de linie reabilitata cu bani europeni nerambursabili pe care circula si garnituri nou-noute, achizitionate de primaria de pe Somes. In vreme ce la Timisoara, Nicolae Robu a anuntat ca  tramvaiele noi sunt prea scumpe pentru municipalitate si ca mai bine reconditionam vechiturile. In acest sens a facut si doua vizite, una la Berlin, la un targ de specialitate, si una la o fabrica din Pascani care ar putea executa lucrarile de reconditionare a garniturilor primite in urma cu multi ani de la nemti. Primarul le-a spus timisorenilor ca nu poate opta decat pentru cea de-a doua varianta, aceea a reabilitarii. E drept ca nu s-a miscat inca niciun deget nici macar inspre aceasta directie.

Pagina de Facebook a comunitatii Timisoara de altadata are peste 5000 de prieteni si contine cea mai mare colectie on-line de carti postale cu Timisoara, o adevarata comoara, ce se imbogateste pe zi ce trece.

Iata mai jos scrisoarea deschisa care a adunat deja o multime de cititori si comentatori

Mesaj pentru primarul Municipiului Timişoara: dl. Nicolae Robu

Dragă domnule primar, în zilele de vară când la Timişoara temperatura aerului la soare trece de 40 de grade, în timp ce temperatura din tramvaie depăşeşte şi ea vreo 38 de grade, noi, prostimea care circulă cu donaţiile din Germania, ne uităm cu jind şi invidie spre Cluj-Napoca.
Municipalitatea de pe Someş a achiziţionat tramvaie noi, a reabilitat mare parte din liniile de rulare. În timp ce la Cluj transportul este unul civilizat în tramvaie cu aer condiţionat şi scară joasă, la Timişoara ai ocazia să te simţi ca-n saună.
Domnule primar, când aţi mers ultima dată cu un tramvai în Timişoara? Dacă nu vă mai amintiţi, vă invităm să o faceţi acum: luaţi tramvaiul 8 de la Gara Timişoara Nord şi mergeţi până la AEM, aşa, să spunem pe la ora 15:00.
Mai avem o întrebare: de de din creditul obţinut de administraţia Ciuhandu pentru achiziţia de tramvaie, dumneavoastră v-aţi bătut joc de banii respectiv, nefiind interesat de condiţiile în care circulă cei care v-au votat?
Prezentului mesaj, am ataşat o fotografie din data de 5 august 2013 cu un tramvai la Cluj-Napoca. Şi, da, aia din fundal e Gara Cluj-Napoca. Ştim că nu seamănă cu gările din Timişoara cu care suntem noi obişnuiţi, dar la Cluj chiar se poate!

Cu deosebită stimă,
prostimea călătoare cu tramvaiul timişorean!

Acum in Timisoara circula circa 60 de tramvaie care, potrivit reprezentantilor RATT corespund din punct de vedere tehnic, astfel ca pot fi scoase pe traseu, insa nu corespund deloc din punct de vedere al confortului.

In bugetul Timisoarei pe 2013 s-au alocat putin peste 100.000 de euro pentru modernizarea unui depou de tramvaie si citam „pentru tramvaie folosite„.

Clujul a reusit reabilitarea liniilor de tramvai cu bani europeni si a cumparat tramvaie noi din Polonia

Traficul pe tronsonul doi al liniei de tramvai modernizate din Cluj-Napoca a fost deschis luni, 5 august, in urma unei investitii de 15 milioane de euro, primarul Emil Boc anuntand lansarea unui proiect de reabilitare a benzii carosabile aferente liniei de tramvai, estimat la 20 de milioane de euro.
Cluj-Napoca a fost primul oras din Romania care a accesat fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea liniei de tramvai, pe o lungime de 26,6 kilometri. Contractul de executie s-a semnat la 15 iunie 2011, iar primul tronson reabilitat – cartierul Manastur – Gara, in lungime de 11,5 kilometri a fost dat in functiune in 6 iunie 2012. Acum am deschis circulatiei transportului in comun cel de-al doilea tronson, in lungime de 15,1 kilometri, Gara – Bulevardul Muncii, astfel incat, de luni, se poate circula pe intreg traseul de 26,6 kilometri. Avem pregatit, in completare, un alt proiect cu finantare europeana privind reabilitarea tramei stradale pe acest traseu aferent liniei de tramvai estimat la 20 de milioane de euro. Urmeaza sa asfaltam toate strazile de pe traseul liniei de tramvai, la care se adauga reabilitarea a patru poduri, pentru a avea o infrastructură moderna de transport in comun„, a spus primarul Emil Boc, potrivit mediafax.ro.

Potrivit acestuia, Primaria Cluj-Napoca va organiza la sfarsitul lunii august licitatia pentru reabilitarea tramei stradale, iar in cazul in care nu vor fi depuse contestatii, lucrarile vor fi finalizate in iulie 2015.

Primaria Cluj a cumparat inca de anul trecut mai multe tramvaie noi pentru oras.

Municipalitatea a semnat in luna martie a anului trecut un contract cu compania poloneză Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz pentru achizitia a 12 garnituri de tramvai, investitie in valoare totala de 76,8 mil. lei (apoximativ 18 mil. euro). Polonezii au castigat licitatia organizata in 2011 de primaria Cluj-Napoca, pentru pretul de circa 1,5 milioane euro per bucata si se ofera o garantie de 6 ani.  Garniturile sunt dotate pana si cu internet wireless

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Probabil depinde si de cetatenii orasului cum arata, cat de curat este. Ati circulat cu autobuzul 32; Express 33; tramvaiul 7 si altele la orele cand circula rromii(ca nu s-a reusit mutarea tuturor in centrul orasului, oricat s-au straduit cei din vechea conducere). Cine sa acceseze fonduri europene in Timisoara?

    • Iulia draga,nu prea inteleg ce au rromii comun cu aerul conditionat care lipseste cu desavarsire din tramvaie.Observ ca faci aluzie la vechiul primar care era considerat rrom dar el a inlocuit toate autobuzele si troleibuzele care erau din 1900 toamna cu altele de ultima generatie sau nu?Cine sa acceseze fonduri europene in Timisoara?este foarte buna intrebarea ta cine sa faca treaba asta domnul Robu cu sleachta lui care numai interesele personale le au in fata ce au facut pentru Timisoara timp de un an de zile nimica.Dute sa vezi cara care avea terman de finalizarea lucrari 2008 ca si acuma arata ca dupa un razboi sau cutremur dar domnul primar viseaza trenuri cartita.Asa ca vb ai „ciocul mic”

  2. Ia uitaţi-vă ce pagină are primarul nostru pe Facebook! Cât de mândru este cu fotbaliştii noştri! Ce tramvaie, fraţilor? Nu mai e timp şi de asta.

    https://www.facebook.com/pages/Nicolae-Robu/172674319443777?fref=ts

  3. Eu un singur lucru mai am de zis:omul sfinteste locul.Suntem toti de vina pentru ceea ce se intampla.Calatorie placuta tuturor.

    • Sa-l tot sfintesti Miruna pana apare aerul conditionat in tramvaiele care nu il au.

  4. Timisoara este un oras foarte frumos dar neglijat(din varii motive) de multi,mukti ani…prostimea,adica vechii Timisoreni,nu au parte de tramvaie civilizate si nici de trotuare…deci cumparati-va masini!
    este o solutir????? din pensii????sau sa disparem cu totul???

  5. e foarte bine ca mesajul postat pe FB contine si poza cu tramvaiul nou din Cluj. Dl. Robu cand vede o fotografie cu ceva frumos prin lume, repede vrea sa „implementeze” asa ceva si la noi, in urbe. A vazut palmieri la NIsa, hop si el cu palmieri prin Timisoara. A vazut sensuri giratorii prin Germania? Bang! Tranteste unul si in Piata Lahovary (Balcescu), asa, numai de inceput. Asa ca, dragi timisoreni, trimiteti-i domnului Robu poze multe, cu tramvaie moderne, sa aiba de unde sa aleaga pentru noua poveste urbana cu Happy End. Stiti care-i acest Happy End? Terminarea mandatului dlui Robu in 2016. 😀