Protest al grefierilor la Timisoara fata de taierea pensiilor de serviciu. Foto si video

TIMISOARA. Protest la Timisoara, miercuri dimineata. Grefierii de la toate instantele au oprit lucrul si au iesit pentru o ora in fata Palatului Dicasterial.

CITESTE SI: Zboruri anulate ori modificate. Programul curselor de pasageri in perioada sarbatorilor pe Aeroportul Timisoara 

Revolta grefierilor a plecat de la solutia adoptata de catre Comisia de munca si protecție sociala a Camerei Deputatilor de adoptare a proiectului de lege care priveste abrogarea pensiilor de serviciu pentru grefieri.

Camera Deputatilor, for decizional in aceasta chestiune, are pe ordinea de zi a plenului de miercuri proiectul de lege al PNL care abroga pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrati si functionari publici cu statut special, exceptie facand militarii si politistii.

Protestam pentru abrogarea pensiei de care beneficiaza personalul auxiliar de specilalitate. Vreau să precizez ca grefierii nu au o pensie speciala in acest moment, ci au o pensie ocupationala, ca o compensatie pentru faptul ca avem o multitudine de interdictii si incompatibilitati. Vreau să precizez că pentru grefieri, salariul este singura sursă de venit, aceștia neputand desfasura niciun fel de alta activitate, în afară de activitatile didactice. De aceea noi solicitam mentinerea dreptului la pensie de serviciu, iar in caz contrar sa ne scoata toate incompatibilitatile si restrictiile pe care le avem ca sa putem sa facem si alte tipuri de venituri si sa despagubeasca pe colegii care au lucrat zeci de ani in sistem sub aceste interdictii. Avem si o serie de alte nemultumiri, insa in acest moment suntem aici sa prostestam fata de problema aceasta cu pensiile. Protestele vor continua pana la blocarea cativitatii in instante si Parchete, in cazul in care nu ne vor fi ascultate doleantele”, a declarat Adnana Cristina Floroiu, grefier in cadul Tribunalului Timis.

Proteste ale grefierilor au loc in intreaga tara.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La munca bah! Si voi si toti care aveti pensii speciale sau ce denumire le puneti. Toti sunteti speciali in afara de sclavii care chiar produc ceva. Sclavi care in curand o sa iasa la 80 de ani la pensie doar ca sa poata sa plateasca pensiile specialilor.

  2. Pot sa rupă ușa dacă nu le convine, sunt destui la coada!!!

  3. Aveti salarii? Atunci pensia se calculeaza in functie de contributiile din salariu. Nu trebuie sa fie alt criteriu! Vreti pensie mai mare? Va platiti la pilonul III. Nu va convin veniturile? Cautati-va alt serviciu. Alte criterii nu sunt. Discriminarile astea pozitive a anumitor categorii de salariati trebuie sa inceteze.!

  4. Principiul trebuie s afie unul simplu pentru toti pensionarii: principiul contributivitatii. Nimeni nu are dreptul (si Constitutia spuen foarte clar acest lucru) la alt tratament din partea legii. Fata aia tunsa baieteste bate campii cu gratie…nu o tine nimeni cu forta in meseria de grefier. Cand s-a angajat stia ca exista anumite privatiuni asa ca ea si-a ales singura cariera. Sa isi dea demisia si sa plece, lasand postul liber pentru alt absolvent care abia asteapta sa lucreze pe functia asta si nu accepta principiul contributivitatii. Acelasi lucru e valabil si pentru judecatori, procurori si toti ceilalti nesimtiti care au impresia ca o nedreptate ca aceste pensii speciale, li se cuvine. Nu vi se cuvine dragi magistrati. Toti muncim pentru o leafa iar daca nu ne place leafa respectiva suntem liberi sa ne reorientam profesional. Daca PNL nu elimina pensiile speciale vor avea un mare soc la alegerile ce va sa vina…

  5. Ma intreb de ce cei cu pensia minima de 700 de lei , care tocmai a fost plafonata pe anul 2020 de guvernul pnl nu protestează niciodată , si nici cei vreo 2 500 000 de români cu pensia în jur de 1000 de lei , la fel , nu am văzut sa protesteze , cu toate ca au zeci de ani lucrați si cotizați , si nu au ieșit la pensie la 45 de ani , ci la 62 , cel putin , dar tot timpul protestează acesti ,, speciali ,, cu salarii de mii de euro , cu pensii tot la fel , care ies la pensie la 45 de ani , ma refer aici si la cei cu pensii de ,, serviciu ,, , care au munca , grea , stresanta , parca i a luat cineva cu ,, arcanul ,, , românii sînt un popor de prosti pentru ca de vreo 10 ani cel putin accepta asemenea nedreptăți.

  6. Să se facă o monedă paralela , de hârtie igienică , cu multe zerouri pt.specialii care cred că pensiile pot fi mai mari ca salariile, iar pensionarii mai mulți decât salariații din privat.
    Si sa le dea cata vor ,în acea moneda, poate inteleg ca banii trebuie să fie reali.

  7. In multinationale si in supermarket-uri sunt sute de absolventi de drept care muncesc ca operatori la banda in ture de12/24, sau casieri, pe un salariu cu putin mai mare decat minimul pe economie. Oferiti-le oportunitatea sa devina grefieri si cred ca problema cu aceste proteste se rezolva instantaneu.

  8. nesimtitelor de grefiere , daca vreti pensii speciale faceti-va un fond special de pensii la care sa contribuiti,nu asteptati de la stat ca sa vi se dea pt ca banii nu vin din cer ci din taxele celor care produc,adica din mediul privat ; altfel nu va e mintea decat la shopping si excursii in strainatate ca si superiorii vostrii, magistratii.

  9. Au scoala putina dar tupeu fara limita . Ei nu se gandesc ca tara e cu datorii enorme, cine le plateste? De ce nu pleaca din sistem pentru ca, daca se poate sa primesca bani nemunciti de ce nu. Guvernanti luati masuri , pensii pe contributie. Salvati tara si la munca la privat daca nu va convine cat de mult luati de la stat.

  10. Distribuiti
    „Democratia e imposibila in saracie. Se crede ca nu poate exista democratie intr-un stat cu un venit mai mic de 5000 de dolari pe cap de locuitor.”

    ARTICOLUL 47
    Nivelul de trai
    (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent.