PSD Timis, nemultumit ca s-au cumparat cosuri de gunoi de 600 de euro bucata pentru Timisoara, tocmai din Anglia, desi exista producatori locali de asa ceva

TIMISOARA. Reprezentantii PSD Timis reclama faptul ca firma de salubritate Brantner a cumparat la comanda Primariei Timisoara 54 de cosuri de gunoi, cu peste 30.000 de euro, tocmai din Marea Britanie, desi exista producatori locali pentru asemenea cosuri.

Social democratii nu au putut preciza daca preturile de la noi sunt macar similare cu cele englezesti, ci doar s-au aratat nemultumiti ca Primaria Timisoara nu sprijina productia autohtona si prefera sa cumpere din strainatate marfa.

Avem producatori de astfel de cosuri in Timisoara. Pe unul l-am identificat eu. Le poate produce la orice dimensiune doreste cumparatorul. Dar trebuie cineva sa ia legatura cu el, sa aiba o responsabilitate sociala a adinistratiei publice de a sprijini producatori locali. Pentru ca astfel sprijini si angajatii si familiile lor. In primul rand trebuie cautati producatorii din zona si mai apoi din afara. Nu am facut verificari de pret, dar ideea e ca sunt producatori de astfel de produse in Timisoara si in jurul Timisoarei. Am vrea sa stim daca Primaria Timisoara a facut vreo cerere mai intai catre producatorii autohtoni”, a spus consilierul judetean PSD, Alexandru Iovescu.

CITESTE SI: Cosuri de gunoi englezesti de 30.000 de euro pentru Timisoara. Unde vor fi montate 

Va reamintim, in urma cu doua zile, primarul Nicolae Robu anunta ca au fost cumparate si livrate 54 de cosuri de gunoi stradale, care au costat aproximativ 30.000 de euro. Mai exact, putin peste 600 de euro fiecare. Cosurile de gunoi au fost comandate de firma Brantner si achizitionate din Anglia, si au fost montate in zona centrala a orasului.

Achizitia a fost facuta in baza intelegerii cu firma de salubritate Brantner care, prin contractul incheiat cu Primaria Timisoara, s-a angajat sa cumpere intre 1000 si 2000 de cosuri de gunoi, majoritatea clasice, verzi, din plastic, pe care sa le instaleze in oras.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sustin ideea in sine… nicicum si niciodata PSD-ul… ideea-i simpla si eficienta: cumparati lucruri produse in RO! Daca vreti sa ne mearga bine… sharing wealth is good…

  2. Ba esti prost. Daca te uiti la astia pe site si vezi ca rezista la abuzuri si au o anumita calitate. Unde dracu exista producator de asa ceva in Timisoara. Hai sictir si nu ne mai bagati firmele voastre pe gat.

    • prietene imbecil, esti pur si simplu idiot daca iei apararea acestui tun pe fata

  3. PSD are oameni in Consiliul Local, cand s-a luat hotararea au tacut ca pestii, a trebuit sa aflam din ziare cand fapta era deja comisa. Producatorii romani sunt in stare sa faca cosuri de gunoi din plastic, metal, lemn, etc, le fac de peste o suta de ani. Daca, prin absurd, ar fi la fel de scumpe, tot e mai bine sa cumparam din tara, dam de lucru firmelor NOASTRE si oamenilor nostri. Sau macar sa le cumparam din UE. In parcul Alpinet s-au montat aspersoare import SUA, cu taxe de import si comisioane pentru firma importatoare.

  4. De ce nu folositi diacritice? Fara ele, in titlu pare ca e o greseala gramaticala daca citim verbul la trecut: „…desi exista producatori locali de asa ceva”

  5. De „asa ceva” sau „cam pe acolo” precis exista, si se poate afla si cui apartin firmele care fabrica sau importa mobilier urban, care se foloseste in afaceri cu statul. Probabil Iovescu „l-a identificat” pe unul dupa ce a primit telefon de la acesta, nemultumit ca degeaba ii cotizeaza la campanie si comenzi nu primeste.
    D-l Dan A. firmele NOASTRE sunt intr-o majoritate covarsitoare firmele LOR. Trebuie spate politic si ca sa-ti faci firma, si ca sa nu ai zilnic controale, si ca sa ai des comenzi. Masinile din productie sunt din import, ca noi nu producem asa ceva, iar profitul firmei se duce tot pe importuri, ca doar n-o sa circule patronul de succes in Duster. Ce ramane? Cateva salarii amarate? Poate acestea sunt mai importante decat marfa de calitate, depinde cu cine vorbesti.