Previziunile ONU privind modul in care va arata lumea in anul 2100 nu sunt prea optimiste, deoarece Pamantul nu va mai dispune de unele dintre principalele sale resurse, precum petrolul, gazele naturale sau carbunele.
Organizatia Natiunilor Unite a prezis ca populatia Terrei va ajunge la circa 10 miliarde de locuitori in anul 2100, potrivit Business Insider.
Tot pana atunci, 80% din populatia lumii va locui la orase. Mega-orasele, care vor avea o peste 20 de milioane de locuitori, vor deveni frecvente. Dintre acestea, se vor remarca urmatoarele: Beijing, Delhi, Jakarta, Mexico City, Mumbai, Sao Paulo si Shanghai.
Acum, exista peste 7.000 de limbi vorbite, iar in viitor multe dintre acestea vor disparea, in timp ce limba engleza va deveni cel mai utilizat mijloc de comunicare.
Populatia Africii va creste de la 1 miliard cat are in 2010, pana la 3,6 miliarde in 2100. Speranta de viata la nivel mondial va ajunge la 81 de ani, fata de 68 cat este in prezent, iar 22,3% din populatie va avea cel putin 65 de ani.
Cresterea populatiei va determina o penurie de alimente, din cauza incalzirii globale. Exista deja 925 de milioane de oameni care sufera de foame in intreaga lume.
Resursele precum petrolul, gazele naturale si carbunele vor ajunge aproape de zero. Aceste surse de energie vor fi pe cale de disparitie, mai ales din cauza ratei de consum.
Exploatarea energiilor energiile hidro si regenerabile (mai ales eoliana si solara) va creste si acestea vor deveni sursele principale in 2100.