Razboiul cu tantarii si capusele se muta in aer. Stropiri din avion la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce, incepand de duminica seara, tantarii, mustele, capusele si rozatoarele au fost atacate de la nivelul solului de utilajele firmei care a castigat licitatia pentru asigurarea acestui serviciu la Timisoara, acum a venit momentul atacului aerian.

CITESTE SI: Actiunea de suflet care aduce sanatatea mai aproape de oameni. Zeci de medicii din Timisoara, in caravana in creierii muntilor, in sate izolate 

Primaria Timisoara si reprezentantii firmei Coral Impex ii avertizeaza pe timisoreni ca stropirile aeriene incep in 13 iunie pe domeniul public. Substantele folosite afecteaza albinele, astfel ca toti crescatorii sunt sfatuiti sa-si mute temporar stupii.

Reprezentantii municipalitatii si ai firmei de dezinsectie dau asigurari ca substantele folosite sunt aprobate de Miniserul Sanatatii si nu pun in pericol populatia ori animalele.

Totodata, timisorenilor li se cere sa ia si ei masuri urgente in propriile gospodarii, sa faca obligatoriu curatenie in curti si sa combata mustele, tantarii si alte insecte, precum si soarecii ori sobolanii. In caz contrar, pot fi amendati cu pana la 1000 de lei, persoane fizice, si pana la 2.500 de lei pentru firme.

Reprezentantii Coral Impex explicau pentru opiniatimisoarei.ro zilele trecute ca, din pricina ploilor, insectele s-au inmultit teribil de mult, iar pentru o combatere eficienta va fi nevoie de cel putin 7 actiuni de stropire pe domeniul public la Timisoara.

CITESTE SI: A pornit operatiunea de dezinsectie si deratizare la Timisoara in tot orasul. Reprezentantii firmei: Este dezastru, e nevoie de cel putin 7 stropiri

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dupa zece ani au inceput sa faca si ceva treaba .. nu multa, dar ceva acolo. Articolul prezinta subiectul de parca ar fi nu stiu ce, dar, dezinsectia, deratizarea ar trebui sa se realizeze periodic, nu o data la 10 ani si atunci sa fie mare subiect de stire.

    • In ce lume ati trait pana acum?? Nu ati vazut si anii trecuti ca s-a facut dezinsectie aeriana? :))

  2. Stropiti si la sate sunt si copii mici care sunt afectati groaznic de tantari
    E plina tara de ei

  3. Azi dimineata a trecut avionul peste blocul meu …dar itntr-o singura directie,catre judetean….apoi dus a fost…Si cum stau la etaj superior am vazut un jet mic ,ca de furtun,ce improsca din spatele avionului.Plus ca in zona stadion sunt foarte multi copaci dar avionul a trecut doar odata si a improscat cu putina solutie pe o singura directie si ingusta.
    Asta se numeste stropire???
    Imi aduc aminte cum se facea stropirea aeriana cu elicopterul care era dotat cu dispozitive laterale ce aveau vreo 4 robinete din care tasnea un nor mare de solutie .Si ala venea de la ora 6 dimineata si pur si simplu peria toata zona,apoi trecea mai departe.Nu ca avionul asta greoi care a mers intr-o singrua directie si asta a fost tot.
    Penibil.N-au bani sa inchirieze un elicopter? Sa ia din banii pentru studiile de fezabilitate ala primarului pentr proiecte fantasmagorice si sa inchirieze un elicopter..care e si mai usor manevrabil si ..poate alimenta oriunde .Cu rablamentul asta de avion…vai si-amar ce stropire aeriana se va face.

  4. Sper ca nu vor stropi strict superficial perimetrul orasului, ca atunci efectul va tine 2-3 zile. Normal ar fi sa stropeasca si o zona de cel putin 1-2 km la marginea orasului, pentru ca pe camp e plin de cuiburi de tantari, mai ales in jurul canalelor agricole / de desecare.
    Daca nu, va fi la fel ca in cazul ambroziei…

  5. Cred că au greşit şi au stropit cu energizant pentru țânțari.După trei zile sau înmulțit țânțarii şi muştele.