La Tribunalul de Arbitraj Sportiv a fost depusa de curand o cerere, in numele societatii Politehnica Timisoara SA, al carei presedinte este Marian Iancu, prin care se solicita interzicerea folosirii denumirii de ‘Politehnica’ si a culorilor alb-violet de catre echipa de fotbal ASU Politehnica, din liga a IV-a.
Ca urmare a acestui demers, TAS-ul a trimis o adresa Asociatia Judeteana de Fotbal Timis prin care recomanda o mediere intre gruparea din liga a IV-a si societatea lui Marian Iancu, detinatoarea palmaresului istoric al Politehnicii.
Asociatia Suporterilor Timisoreni <<Druckeria>>, care sustine echipa antrenata de Paul Codrea a reactionat printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial.
Iata continutul comunicatului:
„Societatea comerciala Politehnica Timisoara SA (Marian Iancu) a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) o cerere de arbitraj referitoare la interzicerea folosirea denumirii Politehnica Timisoara si a culorilor alb-violet de catre clubul de fotbal ASU Politehnica Timisoara (Liga a IV-a Timis).
Potrivit cererii de arbitraj depuse la TAS, SC Politehnica Timisoara SA solicita forului european de arbitraj sportiv emiterea unei decizii in baza careia ASU Politehnica Timisoara sa fie obligata sa isi modifice denumirea, astfel incat noua denumire sa nu se confunde cu cea folosita de SC Politehnica Timisoara SA, ASFC Politehnica Timisoara (asociatia membrilor fondatori, presedinte Viorel Boit) sau ACS/ASC Politehnica Timisoara (?). De asemenea se solicita plata unor daune in cuantum de 938.000 euro. in sustinerea cererii au fost depuse documente, traduceri ale articolelor aparute in presa sportiva locala si nationala referitoare la meciurile disputate de ASU Politehnica Timisoara, precum si fotografii si inregistrari video care sa ateste faptul ca echipa ASU Politehnica Timisoara a evoluat in sezoanele 2012/2013 si 2013/2014 in echipamentul alb-violet si sub aceasta denumire. Pentru moment, legat de aceasta situatie dorim sa facem cateva precizari, urmand ca procedura sa urmeze calea legala, cu respectarea termenelor impuse de catre TAS:
1. ASU Politehnica Timisoara nu are personalitate juridica, ci este constituita ca sectie sportiva a Universitatii Politehnice din Timisoara (UPT); prin urmare actiunea introdusa pe rolul TAS de catre SC Politehnica Timisoara SA (Marian Iancu) este o actiune indreptata catre Universitatea Politehnica din Timisoara, incercand interzicerea folosirii denumirii de Politehnica Timisoara de catre Universitate, intr-o ramura de activitate a acesteia;
2. SC Politehnica Timisoara SA nu reprezinta vreo structura sportiva afiliata nici unei competitii interne sau internationale, deci pe cale de consecinta nu are calitatea necesara pentru a adresa cereri Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne; de asemenea, rezolvarea oricarui litigiu sportiv, de orice natura, trebuie sa se faca mai intai folosind comisiile forurilor interne. Mai mult, potrivit hotararii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal din data de 8 iulie 2011, Marian Iancu (reprezentantul legal al SC Politehnica Timisoara SA) a fost declarat „persona non-grata”, neavand dreptul de a se adresa forurilor fotbalistice interne si de a face sesizari acestora.
3. Mentionam ca argumentele folosite de catre Marian Iancu in aceasta chestiune si motivele de atac sunt exact aceleasi folosite de catre Claudio Zambon in procesul de lunga durata purtat cu sus-numitul Iancu; acest fapt ne intareste convingerea si ofera argumente solide in sprijinul afirmatiei conform careia Marian Iancu este, intr-adevar, Zambon II, asa cum suporterii timisoreni au atras atentia in repetate randuri.
Va asiguram pe toti ca lupta de abia acum incepe. Suntem puternici, mult mai puternici decat ar putea crede Marian Iancu si suntem pregatiti sa facem orice pentru ca acest personaj al fotbalului romanesc sa nu isi poata permite sa ingroape pentru a doua oara Politehnica Timisoara!”, se arata in comunicatul suporterilor.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.