Realitatea TV risca inchiderea datorita unei prevederi inclusa de Guvern in Codul insolventei!

Guvernul a adoptat prin ordonanta de urgenta, Codul insolventei, care include o prevedere speciala pentru televiziuni, adaugata pe ultima suta de metri si fara dezbatere publica.

Codul insolventei, sub forma unei ordonante de urgenta, a fost publicat vineri dupa-amiaza in Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, posturilor de radio si televiziune aflate in insolventa, cum este cazul Realitatea TV, ar putea sa le fie suspendata licenta pana la confirmarea planului de reorganizare.

Articolul legal de audiovizual este mentinut in forma in care a aparut, initial, in versiunea publicata de Ministerul Justitiei. In versiunea originala a proiectului, prevederea nu aparea, dar pe ultima suta de metri a mai fost adaugat un paragraf la articolul 81:

Art. 81 3) „In cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului nr.504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizionala, in sensul Legii audiovizualului nr.504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului. In planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi suspuse aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului.”

Postul Realitatea TV a reactionat extrem de dur, sustinand ca „Ponta vrea sa inchida gura Realitatea TV”. Cozmin Gusa, actionar la postul tv, a declarat ca „Strategiile evidente de defavorizare si falimentare a noastra sunt direct proportionale cu interesul sau (Victor Ponta, n.r.) de a-l promova pe Ghita si a-l apara de consecinta ilegalitatilor facute la adresa Realitatea TV„.

Prin pierderea licentei, posturile aflate in insolventa nu mai pot emite, deci nu mai pot sa-si exercite principalul obiect de activitate, producator de venituri. Daca nu mai emit, atunci televiziunile nu mai produc bani, deci nu mai pot plati datoriile, deci sunt condamnate la faliment.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.