Reconstructia sanului, o procedura prea putin folosita in Romania. Sute de specialisti se aduna la un simpozion la Timisoara

TIMISOARA. Aproximativ 200 de medici din tara si din strainatate se aduna in primavara aceasta la Timisoara, pentru a participa la Simpozionul International de Chirurgie Reconstructiva si Estetica a Sanului si a Fetei.

Reconstructia sanului este o procedura complexa, care, din pacate, nu este utilizata prea mult in Romania, mai ales la Timisoara. Nu foarte multe femei aleg sa isi puna proteze mamare pentru a reface aspectul unui san. Tocmai de aceea, medicii timisoreni acorda o atentie deosebita acestui tip de procedura medicala.

“Reconstructia sanului postmastectomie este o procedura larg acceptata, dar mult prea putin utilizata in Romania. Trebuie continuate eforturile de a oferi tot mai mult aceasta optiune pacientelor noastre, printr-o abordare multidisciplinara a acestei patologii. Obtinerea simetriei cu sanul controlateral se inscrie in domeniul mai larg al chirurgiei estetice”, a precizat dr. Vladislav Gyebnar, medic specialist chirurgie plastica si estetica.

Importanta este si chirurgia reconstructiva si estetica a fetei, un domeniu foarte dinamic si de mare interes pentru mai multe specialitati chirurgicale care au in sfera de componenta aceasta regiune.

Simpozionul International de Chirurgie Reconstructiva si Estetica a Sanului si Fetei care se organizeaza in luna aprilie la Timisoara este deja la a VIII-a editie, fiind organizat de Clinica de Chirurgie Plastica – Casa Austria.

An de an, la Timisoara se aduna zeci de medici specialisti din toata tara, dar si de peste hotare. Anul acesta sunt asteptate aproape 200 de persoane, simpozionul fiind o ocazie excelenta pentru tinerii medici, care pot interactiona cu colegii lor mai experiementati cu scopul de a-si imbunatati cunostintele, in beneficiul pacientilor pana la urma.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.