Record de inscrieri la ISWinT. Tema anului 2019 e legata de educatie

TIMISOARA. Cea de-a XXVI-a editie a festivalului international studentesc ISWinT (International Student Week in Timisoara), organizat de Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatorare (Liga AC), impreuna cu Universitatea Politehnica din Timisoara, a atras un numar record de inscrieri. 826 de tineri din 114 tari isi dorec sa participe la festivalul care, anul acesta, intre 22 iulie – 2 august, se va derula sub tema „Learn today, change tomorrow!”.

ISWinT este singurul proiect din Romania care a castigat doi ani la rand selectia nationala a premiul Charlemagne, premiu oferit de Parlamentul European tinerilor care au contribuit la procesul de integrare europeana. Aceasta onoare vine ca o incununare a reusitelor proiectului, dupa ce, in toamna anului 2018, ISWinT a fost desemnat drept cel mai bun proiect de tineret din judetul Timis in cadrului „Galei proiectelor de si pentru tineret”, organizata de Fundatia Judeteana de Tineret Timis si cel mai bun proiect international din Romania in cadrul „Galei Tineretului”, organizata de Ministerul Tineretuliui si Sportului.

Editia 2019 este construita in jurul temei „Learn today, change tomorrow!” (trad. „invata azi, schimba ziua de maine!”), care este un indemn inspre educatie. Prin participarea la festival, studentii vor fi incurajati sa ia atitudine si sa produca o schimbare in comunitatea de provenienta. Prin tema propusa, organizatorii isi doresc sa produca o constientizare a faptului ca orice schimbare care nu are la baza si o educatie consolidata va fi doar o forma fara fond.
Participantii festivalului vor avea ocazia sa dezbata si sa faca schimb de bune practici, invatand tot odata prin metode de educatie non-formala cum sa aduca un plus comunitatii lor, in cadrul unuia dintre cele 8 ateliere care au la baza Obiectivele Europene de Tineret (European Youth Goals):
– Connecting International Structures with Students
– Gender Equality
– Inclusive Societies
– Information & Constructive Dialogue
– Mental Health and Wellbeing
– Quality Employment
– Quality Learning
– Student Organizations and International Programmes.

Pe langa atelierele educationale, studentii vor mai putea participa si la diferite activitati care incurajeaza schimbul de bune practici si unitatea intre natiuni precum: Seara Internationala – activitate in care participantii descopera culturile si obiceiurile tarilor participante; Seara Romaneasca – unde participantii vor cunoaste portul popular, traditiile si obiceiurile Romaniei; Parada – un mars in zona centrala a orasului, moment in cadrul caruia va fi sarbatorita diversitatea si intercultutalitatea, atragand atentia asupra importantei drepturilor omului.

In prezent este in plina desfasurare selectia celor 826 studenti inscrisi, in doua etape, abia ulterior urmand sa primeasca acordul de a participa la festival.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.