Record istoric pe Aeroportul Traian Vuia din Timisoara. Cel mai mare numar de pasageri pe zborurile charter, in luna iunie. Destinatiile favorite

TIMISOARA. Record istoric al numarului de pasageri pe zborurile charter operate de pe Aeroportul International Timisoara, in luna iunie. Numarul de pasageri a fost mai mare cu 37% fata de cea mai buna luna iunie de pana acum, din toate timpurile.

In primele 6 luni din 2023, cresterea pe cursele charter a fost de 16,8 procente, raportata la oricare perioada similara din istoria aeroportului, cu o medie de 162 de pasageri/cursa. Prin compartie cu anul 2019, an de referinta pentru aviatie, numarul de pasageri pe cele 221 de curse charter a fost mai mare decat dublu, cresterea fiind de 130%.

Antalya a deschis topul destinatiilor favorite. Locul 1 ca optiune de vacanta a inregistrat un total de 13.680 de pasageri in luna iunie. Pe locul 2, Hurghada a totalizat 10.185 de pasageri, iar locul 3, Monastir, destinatie intrata in top cu un total de 3.784 de pasageri, a surclasat Creta, care facea parte pana anul trecut din preferintele de vacanta ale celor care plecau din Aeroportul International Timisoara.

Restul destinatiilor, in ordinea numarului de pasageri sunt: Creta, Rhodos, Zakynthos, Palma de Mallorca, Peloponez, Skiathos, Hammamet. Peloponez, noua destinatie de vacanta operata din acest sezon estival, a avut cel mai bun grad de incarcare pe zboruri, de 97%.

Vacanta continua si cursele charter isi iau zborul de la Timisoara spre destinatiile insorite in fiecare zi. Ne bucuram ca tour-operatorii au venit cu oferte inspirate si atractive, spre locuri cu mare si soare, legate de Timisoara pe calea aerului, pentru care inca exista multe optiuni, inclusiv cu oferte last minute.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mi-e mi-ar fi rușine să bat din palme ,of !
    11.07 plecări aeroport Timișoara 12 ! Pe numărate !
    11.07 plecări aeroport Cluj 41 !

  2. Nu are sens comparația cu alte aeroporturi. Clujul are altă poziție geografică (nu sunt aproape Budapesta sau Belgrad)
    Sper sa continue dezvoltarea

  3. Un răspuns extrem de …matur.
    Deci ,timișorenii cu bucurie să facă 3 ore 40 min pe autostrada plus vamă, plus 45 min înainte de îmbarcare ?!?
    Nemaivorbind de cei din Caras, Hunedoara?

  4. Sincer, chiar daca pare ambitions mi-ar place ca in Timisoara sa avem cateva lucruri atat de faine gen un strand super mare, valuri de surf, lacuri si altele astfel incat sa iti vina sa iti faci vacanta in Timisoara

  5. E clar ca este cerere mare si zboruri prea putine.
    Inainte de pandemie cand erau mult mai multe zboruri din Timisoara era aceeasi pozitie geografica.

  6. Ce vrea sa spuna este ca la Cluj ai o arie mai larga de clienti, care nu au alte optiuni, iar companiile au o siguranta mai buna ca vor putea umple avioanele. La Timisoara situatia este diferita, si presiunea sa se adauge zboruri noi din Timisoara este mai mica decat confortul de a opera acele zboruri din Budapesta sau Belgrad. In calculele companiilor nu intra amenajarile vamale non-Schengen ale romanilor, nici confortul celor din Caras sau Hunedoara.

  7. Inca putin si Timisoara va fi depasita de Suceava ca numar de zboruri si ca numar de pasageri. Un oras si un judet mult mai mic atat din punct de vedere financiar cat si ca numar de locuitori. Apropierea de Belgrad si Budapesta este o problema, dar cu siguranta s-ar fi gasit solutii daca ar fi existat un management corect in unul din cele mai bogate si populate judete din Romania. Suceava e la 150 km de Iasi, de exemplu, iar Iasiul are aproape dublul zborurilor si pasagerilor fata de Timisoara.

  8. Pai banatenii au nevoie de aeroport ca sa plece in vacanta, nu la lucru, ca sucevenii. Plus ca, probabil, multi suceveni zboara din Timisoara. De condus pe sosele sigur conduc.

  9. Gandire tipica de banatean. Aici e fruntea si de aici nu se pleaca la munca doar in concedii. Iar restul tarii e varza, nu pleaca nimeni in concediu. O spun mereu, exista un motiv foarte intemeiat pentru care oltenii sunt sefi in Banat.

  10. Oltenii sunt șefi in Banat doar fiindcă se promovează ei între ei. E suficient să ajungă unde trebuie și apoi aduce tot neamul, prietenii, etc.., indiferent de competențele lor.
    Hai să fim corecți și să nu afirmăm doar așa…
    In arborele genealogic al familiei mele am olteni și bănățeni , sunt născut în afara Banatului, dar nu afirm lucruri pe care nu le cunosc….

  11. Ce voiam sa spun e ca atitudinea asta, noi suntem fruntea, restul e coada e ceea ce tine pe loc regiunea asta. Timisoara, Banatul in general, a avut dupa 90′ o dezvoltare mai rapida decat orice alta zona a Romanie (exceptie Bucurestiul). Dar asta s-a datorat in mare parte pozitionarii la granita de vest. Dar in ultimii 10-15 de ani ritmul de crestere a scazut mult. Timisoara e de mult depasita de Cluj ca venit mediu net, ca PIB/cap de locuitor. In ultimii ani diferenta fata de alte orase mari din tara (Brasov, Sibiu, Iasi etc) scade rapid. Iasiul, de exemplu, va egala in curand venitul mediu pe cap de locuitor al Timisoarei, iar in urma cu 10 ani era o diferenta foaret mare intre cele 2 mari orase. Atitudinea asta „banatul e fruntea” creeaza o auto-multumire, o anumite pasivitate care, zic eu, se vede in ritmul de dezvoltare al regiunii. Din puntul meu de vedere , banatenii ar trebui sa iasa putin din bula lor, sa vada realitatea din jurul lor.

  12. Problema la aeroportu dun Timisoara zbor catre Mallorca este la ora 19 si din Cluj la ora 11 dimineața, pai fratii mei problema e la cei care conduc acest aeroport , nu stiu sa negocieze zborurile. Sunt Timisorean si nu pot sa.ma bat cu pumnul in piept ca Banatul e fruncea , a fost cand era locuita de români civilizați, maghiari si nemți. Politicul este tot ce a facut diferenta in unele zone de s au dezolvatat, hai sa nu ne mințim. Insa e adevarat ca in Timișoara au ajuns si persoane care nu au spiritul orasului de altădată si asta o vedem de 10 ani sau mai mult. Respect pt cei care vin din alte zone si traiesc spiritul Banatului.

  13. @eu: Remarca mea a fost (intentionat) mai sarcastica – raspuns pentru cei care estimau, pe baza matematicii ca la scoala de ospatari, ca-n curand Timisoara va ajunge cel mai amarat aeroport din tara. Reactia tipica (nu de „banatean tipic arogant”) a fost saltul la extreme: banatenii se vad numai fruncea, si pe toti ceilalti ii vad cine stie cum, bla, bla. Cu dezvoltarea e de discutat – cu Bucurestiul e clar, in toate tarile bananiere capitala unde-i semanatura si spaga e lider, restul e „provincie”. Dar pe harta parca nu-i numai Timisul pe granita de vest. Si sa nu-mi ziceti ca-n Timis s-au pompat bani de la centru. Ascensiunea altor judete nu inseamna neaparat incetinirea Timisului, ci normalitate, revenirea altor regiuni spre dezvoltare. Nu zice nimeni ca Timisul trebuie sa fie neaparat lider – de fapt, curios, prin teoria dumneavoastra sustineti inconstient teoria suprematiei banatene. Timisoara s-a dezvoltat si prin imigratie, inclusiv oameni foarte buni care nu isi gaseau potentialul in regiunile lor – probabil incep sa il gaseasca, si isi dezvolta locurile de care sunt legati. Personal nu imi doresc deloc un Timis bogat intr-o tara saraca. Distorsiunile astea provoaca mereu probleme. Si discutii de genul asta.

  14. @NEW
    Citesc des, postez foarte rar .

    Mi-a plăcut comentariul tău .
    O evaluare clară și un punct de vedere corect .
    Un om cu mult bun simț și o bună pregătire intelectuală .👍

    Mulțumesc .