Reforma in invatamant. Noi metode de predare, elevii nu au orar si sunt si platiti sa invete

O noua forma de invatamant va fi testata, iar elevii sunt mai avantajati. Acestia nu vor mai avea un orar, isi vor alege singuri cursurile, insa trei materii vor fi obligatorii.

O scoala din Berlin are un sistem educational iesit din comun: elevii nu au orare, nu primesc note, isi aleg singuri materiile pe care vor sa le studieze, dar si data la care vor sa dea un examen.

Profesorii de la Evangelical School Berlin Centre (ESBC) incearca sa reinventeze rolul institutiilor de invatamant, transmite The Guardian.

Misiunea unei scoli progresive este sa pregateasca copiii in asa fel incat acestia sa stie sa se adapteze schimbarilor sau – si mai bine – sa fie incantati cand apar schimbarile. In secolul 21, scolile ar trebui sa considere ca e de datoria lor sa ajute elevii sa dezvolte personalitati puternice„, a explicat Margret Rasfeld, directorul ESBC.

Astfel, in aceasta scoala nu se dau note pana cand elevii nu implinesc 15 ani, nu exista orare si nici ore in care un profesor pur si simplu preda ceva la tabla.

Singurele materii obligatorii sunt germana, engleza si matematica. In rest, exista cursuri facultative precum „responsabilitate” si „provocare”. Pentru cel din urma, elevii cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani primesc 150 de euro si sunt trimisi intr-o aventura pe care trebuie s-o planuiasca singuri de la cap la coada.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.