Reguli noi pentru colectarea crengilor si frunzelor, dar si a deseurilor din constructii, la Timisoara. Numarul de telefon la care se cere ajutorul celei de-a treia firme de salubritate

TIMISOARA. Cea de-a treia firma de salubritate de la Timisoara a inceput de cateva zile campania de strangere a deseurilor vegetale si a celor din constructii, iar sute de rampe clandestine au fost deja ridicate.

CITESTE SI: Oamenii strazii, un pericol de infectare cu coronavirus, se plimba linistiti prin Timisoara. De ce nu-i pune primaria la adapost cum cer Ordonantele Militare 

Timisorenii care locuiesc la bloc si au de aruncat acest tip de deseuri trebuie sa sune la biroul de salubritate si sa anunte cand si unde lasa gunoiul, insa si operatorul are de respectat o procedura convenita cu administratia locala.

A inceput colectarea deseurilor vegetale si provenite din constructii si demolari. Cand se depisteaza deseuri abandonate, operatorul va face fotografie inainte si dupa colectare. Va trimite zilnic un tabel, receptiile se vor face pe baza bonului de cantar. Cei care locuiesc la bloc vor putea lasa deseurile doar cu contactarea prealabila a biroului salubritate, prin care se anunta data si locul in care vor fi lasate deseurile vegetale, la nr 0256408335„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pentru timisorenii care locuiesc la case, procedura de indepartare a deseurilor este putin diferita.

Cei care locuiesc la case si au deseuri le pot duce la cele 4 centre sau vor avea optiunea de achitat un sac preplatit de la operator pe care il vor putea amplasa in fata casei, tot cu anuntarea in prealabil a operatorului„, a declarat primarul.

SC TRANSCLEAN SA este castigatorul contractului pe 4 ani cu Primaria Timisoara, in valoare de aproximativ 6,3 milioane de euro. Firma este inca in proces de organizare, insa si-a inceput activitatea si a strans gunoiul din mai multe zone ale orasului.

La capacitate maxima, conform contractului, firma trebuie sa lucreze cu urmatoarele utilaje:
a) Autocompactoare cu o capacitate mai mare de 15 mc – 10 bucati;
b) Autocompactoare cu o capacitate de cel puțin 5 mc – 2 bucati;
c) Utilaj de transport – autoutilitara cu masa de 3,5 tone: 2 bucati;
d) Încărcător cu cupă frontala multifunctională: 1 bucata;
e) Utilaje pentru transport deseuri dotate cu containere de diferite capacitati:
– Utilaj pentru transport deseuri dotat cu container mai mare de 10 mc: 1 bucata;
– Utilaje pentru transport deseuri dotat cu container mai mare de 20 mc: 1 bucata.
f) Containere pentru transport deseuri de diferite capacități:
– Containere pentru transport deseuri cu capacitati intre 1-10 mc: 4 bucati;
– Containere pentru transport deseuri cu capacitati mai mare de 20 mc: 3 bucati;

Firma trebuie sa presteze serviciul cu:
– Muncitori: 14
– Conducători auto: 17
– Dispecer: 1
– Coordonator auto: 1

Cu toate acestea, politistii locali continua sa dea amenzi celor pe care ii prind ca abandoneaza gunoaie la margine de strada in Timisoara. In multe dintre cazuri aplica sanctiunea maxima de 6000 de lei, iar nesimtitii sunt pusi sa si curete mizeria lasata in urma. In caz contrar, amenda suplimentara putand ajunge si la 15.000 de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Domn primar cei care locuiesc la case au in grija lor mult mai multi pomi decat cei de la bloc.Cati locatari dintr-un bloc au deseuri vegetale?Eu am in curte cam 30 de pomi .Probabil ii voi taia si o sa pun gazon artificial.
    Ar trebui ca cei de la case sa sune la firma asta fantoma sa vina sa ia resturile vegetale gratis sau mai multi vecini sa depoziteze intr-un loc stabilit.
    Daca totul este contra cost ,pentru ce mai plateste primaria aceasta firma?