Reprezentantii elevilor vor examen de Bacalaureat diferentiat. Si la limba romana!


TIMISOARA. Limba romana este prea grea pentru multi absolventi de liceu. Consiliul National al Elevilor pune rezultatele slabe ale examenului national din aceasta vara pe seama calitatii scazute a actului educational. Ei vor subiecte diferentiate la Bacalaureat, inclusiv la limba romana!

Rezultatele evaluarii examenului national de bacalaureat de anul acesta confirma nevoia introducerii subiectelor de tip diferentiat in functie de profil si filiera, inclusiv la limba si literatura romana. Bacalaureatul diferentiat ar asigura sanse egale elevilor, in ceea ce priveste evaluarea in functie de programa si curriculumul profilului pe care il urmeaza”, sustine Roxana-Elena Szogi – vicepresedinte Consiliul National al Elevilor si eleva la Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara.

Consiliul National al Elevilor doreste sa traga un semnal de alarma in randul cadrelor didactice, in vederea stimularii elevilor pentru pregatirea examenului final, astfel incat toti elevii care sunt admisi pentru a sustine examenul de bacalaureat, sa il promoveze cu o medie care sa reflecte valoare cunostintelor acumuate pe parcursul anilor de liceu”, este pozitia oficiala a reprezentantilor elevilor.

Bineinteles, reprezentantii CNE nu uita nici de colegii lor care nu s-au pus din timp cu burta pe carte. Ei sustin ca, avand in vedere gradul de dificultate progresiv al subiectelor, elevii ar trebui sa trateze cu seriozitate, responsabilitate si maturitate pregatirea examentului national de bacalaureat.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La noi, elevii de clasa a XI-a, se gandesc cei din Minister? Cum este posibil ca in clasa a 12a sa recuperam materia la inca doua materii, pentru care noi nu ne-am pregatit riguros, deoarece stiam ca ne putem alege ce probe sa dam la Bacalaureat? Ce se intampla cu cei care termina profil de Matematica-Informatica intensiv Informatica si nu pot da Bacalaureatul la informatica, deoarece nu este cuprinsa in proba de stiinte? Cum se poate ca regulile jocului sa se schimbe atunci cand examenul bate la usa? Cei care voiau sa se pregateasca din timpul verii pentru Bacalaureat cum o pot face? Noi nu stim cum arata o proba transdisciplinara, profilele tehnologice inca nu stiu ce materii cuprinde aceasta proba. Oare cei din Minister pot invata intr-un an doua materii facute pe parcursul a patru ani de invatamant? Daca se da proba transdisciplinara, se vor da doar anumite capitole sau intreaga materie?
    Si cel mai important: cine va corecta teza de la proba transdisciplinara. Folosind exemplul profilului real: elevul va sustine proba din fizica-chimie-biologie. Ce profesor va corecta? Sau vor corecta profesori din toate cele trei domenii? In acest caz, cum puteti cere unui elev sa invete 3 materii si sa scrie singur o teza ce va fi corectata de trei profesori. Sau ne vom trezi din nou cu un test grila, care nu va arata neaparat cunostintele ci, acolo unde nu se stie raspunsul, va arata cat de norocosi sunt elevii care ghicesc in timpul bacalaureatului ca la Loto.
    Nu putem schimba fara sa avem niste baze. Nu este corect. Noi elevii am fost minititi ca vom fi intrebati. In afara de Bucuresti nu sunt multe orase in care parerea elevilor chiar a contat.
    Noi spunem NU schimbarii bacalaureatului in anul 2013.

  2. Ori sunteti nebuni , ori va bateti joc de noi … Cum putem recupera atatea materii intr-un an sau doi ?? Ne-am pregatit dupa o anumita programa , la anumite discipline …Sustin ceea ce a spus ” Nu vrem bac diferit „… Membrii CNE , vor nu vor , trebuie sa zica ce le zice ministrul… Va fi promovabilitate 10% in 2013 cu bac-ul diferentiat.

    • Faceti diferenta intre bac diferentiat si bac transdisciplinar. Bacul transdisciplinar e cel care imbina mai multe materii, pe cand cel diferentiat e cel care face posibila existenta mai multor subiecte, subiecte diferite in functie de profilul si specializarea fiecaruia (in functie de numarul de ore de la clasa), nu se schimba materile, ci doar dificultatea subiectelor (nu e normal ca un elev de la filiera tehnologica sa aiba acelasi subiect la matematica ca si cel de la profilul real, specializarea matematica-informatica)

  3. Ce spui, Frantz?!
    Voi sunteti sanatosi la cap?
    Atunci cand masori, masori cu aceeasi unitate de masura. Nu poti masura cu ocaua mare pentru destepti si cu ocaua mica pentru prosti!
    Doar daca vom avea un bacaleureat de categoria „A” si un altul de categoria „B”. Dar asta e o tampenie!
    Cine are chef de invatat si poate sa o faca, sa-si ia BAC-ul si sa mearga mai departe. Cine are chef de filme, droguri si sprituri, n-are decat sa faca ce vrea, dar nu poate fi egalul celor dintai, muncind nici pe jumatate fata de acestia!

  4. esti tu un prost che!bacul trebuie diferentiat si la romana ca nu poti sa pui un elev care are 4 ore pe saptamana cu unul care are numai 2 ore pe saptamana!