Reteta perfecta pentru strazi netede ca-n palma in Timisoara o are Nicolae Robu. Exemplu: Calea Circumvalatiunii. FOTO!

TIMISOARA. Vremea rea nu-l impiedica pe primarul Nicolae Robu sa rateze vreo inaugurare. Miercuri, la pranz, primarul a facut o plimbare sub umbrela soferului sau prin Piata Dacia, dupa care a descins pe Calea Circumvalatiunii, unde o portiune din strada a fost asfaltata in urma cu aproape o luna, chiar in preajma Pastelui. Abia acum insa au fost trasate marcajele.

„Pe Calea Circumvalatiunii am facut o reabilitare prin asternere de covor asfaltic pe o portiune de circa 370 de metri, pe 4 benzi, intre strazile Gheorghe Lazar si Calea Bogdanestilor. Evident, ca pe noi ne preocupa sa asiguram netezime si conditii foarte bune de trafic in tot orasul. Aici, am reusit sa facem, dupa cum se poate observa, o lucrare de calitate foarte buna, pe una dintre arterele extrem de circulate. Vom continua peste tot unde este nevoie. Avem si in acest an, cum am avut si in 2013, proiecte foarte ambitioase de punere la punct a infrastructurii urbane a orasului”, a tinut sa precizeze primarul Nicolae Robu, in ploaie, in mijlocul uneia dintre cele mai circulate artere din oras.

Edilul sustine ca artera este un exemplu potrivit pentru a demonstra ca el are reteta perfecta de amenajare a strazilor: covor asfaltic, fara plombari. Asta, desi Calea Circumvalatiunii nu a fost asfaltata in intregime, ci doar pe tronsonul cuprins intre Strada Gheroghe Lazar si Calea Bogdanestilor, pe o lungime de 367 de metri. Plombarile inseamna, in viziunea primarului, bani aruncati pe fereastra.

„Noi nu irosim banii cu decupaje sau cu plombe, ci facem lucrari de anvergura mai mare, dar care sunt mai durabile si care asigura conditii mult mai bune de trafic, prin asternere de covor asfaltic, aceasta este reteta generala. Sigur ca ici colo, in mod exceptional, mai apar si plombe. Sunt anumite situatii in care trebuie sa intervenim in regim de urgenta si numai acolo unde zona este foarte circulata apar gropi adanci. Dar, daca facem o analiza, vom vedea ca numarul de decupaje restranse este foarte mic in raport cu ce se facea altadata cand tot orasul era plin de asa ceva. Vom veni si acolo cu covor asfaltic, dar pana cand le vine randul acelor strazi, nu putem sa lasam gropi”, a explicat edilul-sef.

Valoarea totala a lucrarilor de pe Calea Circumvalatiunii este de aproape 397.000 de lei, executant fiind firma RSG, care se ocupa cu reparatiile strazilor din zona. Oricum, primarul sustine ca ar mai avea de inaugurat inca vreo 20 de strazi, insa vremea nu-i permite „sa taie panglica” pe toate.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ar trebui cel putin arterele de acces in oras sa fie puse la punct pana la limita orasului Timisoara si care traverseaza cartiere: Freidorf! Oare mai apartine de Timisoara sau doar cu impozitele?

  2. Oricum o facem, se ajunge la pasajul Jiul (si de acolo mai departe cu variante). Speram ca aceasta (Jiul) va deveni prima prioritate in 2015 si apoi altele (piata Victoriei /Opera, pod + s.a.). Daca santierele Jiul si subtraversarea din piata Victoriei se deschid simultan, circulatia in Timisoara se va bloca.

    • şi dacă închizi o zi Jiul, traficul se blochează. Strada Paris pur şi simplu nu poate prelua traficul de pe circumvalaţiunii

  3. intr-o tara normala, lucrurile de genul acesta sunt banalitati, nu vine primarul din Dusseldorf sa se laude cu strada asfaltata de parca ar fi a 8-a minune a lumii. cat despre calitate vom vedea in timp cat tine.

  4. „Aici, am reusit sa facem, dupa cum se poate observa, o lucrare de calitate foarte buna, pe una dintre arterele extrem de circulate.” , dar decuparea in jurul gurilor de canal din ce film face parte?Din cate imi aduc aminte dupa asfaltare a durat cel putin 1 saptamana in care gurile de canal erau decupare de jur imprejur.Si aceasta lucrarea a fost ca si celalalte de o foarte buna calitate!