RETIM te ajuta sa scapi de mobila veche. In ce conditii poate fi preluata din casele timisorenilor

TIMISOARA. Obiectele de mobilier, covoarele, saltelele uzate sau obiectele de uz-casnic si sanitar, toate sunt deseuri voluminoase. Din cauza dimensiunilor mari si a materialelor din care sunt realizate, acest tip de deseuri nu poate fi aruncat la fel ca si cele reziduale sau reciclabile, aplicandu-se un regim special.

CITESTE SI: Nu predati oricui deseurile din constructii! RETIM va ajuta sa scapati legal de sacii de moloz si alte resturi 

RETIM ii ajuta pe timisoreni sa scape de deseurile voluminoase, preluandu-le chiar de acasa, in baza unei comenzi. Obiectele de mobilier sunt ridicate de catre echipele companiei de la adresa indicata, insa dezasamblarea acestora, daca este necesara, trebuie realizata de proprietari.

Serviciul pus la dispozitie de companie este unul contracost, fiind dedicat utilizatorilor care locuiesc in Timisoara si zona periurbana. Persoanele fizice sau juridice care doresc preluarea deseurilor voluminoase trebuie sa urmeze cativa pasi simpli:

– sa faca comanda online la adresa de email: [email protected];
– sa plateasca contravaloarea serviciului in AVANS, urmand ca RETIM sa programeze preluarea deseurilor voluminoase de la adresa mentionata.

Tariful pe item include manipulare, ridicare, transport si neutralizare (inclusiv de la etaj din apartament), fiind valabil doar pentru municipiul Timisoara si zona periurbana.

Pentru a va putea comunica o oferta, va rugam sa ne transmiteti ce tip de deseu voluminos doriti sa ridicam. Mentionam ca programarea ridicarii deseurilor voluminoase de la adresa se poate face cu doua zile lucratoare inainte sa doriti ridicarea. De asemenea, pentru a putea emite factura, va rugam sa ne comunicati datele de identificare, sa mentionati adresa de unde se doreste ridicarea si un numar de telefon pentru contact„, transmit reprezentantii RETIM.

Serviciul nu este disponibil pentru utilizatorii din Lugoj, Buzias si Recas, precum si pentru cei din zonele rurale. Pentru acestia, RETIM, in colaborare cu ADID, organizeaza campanii trimestriale de colectare a deseurilor voluminoase, prin aportul voluntar al utilizatorilor, in locatiile specificate in programul fiecarei campanii trimestriale. Aceste campanii sunt anuntate in mass-media, pe pagina oficiala de Facebook RETIM si pe www.retim.ro la sectiunea Stiri.

Timisorenii pot preda gratuit deseurile voluminoase si la punctele de colectare RETIM, pe baza cartii de identitate. Iata programul punctelor de colectare:

– Calea Torontalului, nr. 94, program luni – vineri intre orele 9:00-19:00 si sambata 8:00-16:00
– Torac (Cal. Mosnitei, nr. 2), program luni – vineri intre orele 9:00-19:00 si sambata 8:00-16:00
– Str. Avram Imbroane, nr. 70, program luni – vineri intre orele 9:00-19:00 si sambata 8:00-16:00
– Calea Sagului, nr. 147/g, program luni – vineri intre orele 9:00-17:00 si sambata 8:00-16:00

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si cand te gandesti ca se organizau campanii de colectare de deseuri voluminoase… Si cand te gandesti ca am fost informati asa:

    „RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș doresc să informeze cetățenii din zona 1 a județului despre sistarea temporară🤡 a colectării deșeurilor voluminoase. Astfel, programul pentru localitățile Timișoara, Remetea Mare și Șag este anulat.

    Oprirea activităților de colectare survine din unele motive independente de operatorul RETIM și anume indisponibilitatea🤡 facilității de tratare a acestor deșeuri.”

    Eu cred ca am fost mintiti, dar nu sunt convins🤡😁🤡 E bine totusi ca indisponibilitatea tratarii e valabila doar pentru campaniile alea, nu si daca platesti. Oare ai alternative, exista ceva concurenta, sau e monopol? Ce-mi place privatizarea serviciilor publice.🤡 In special astea la care nu exista concurenta! „Progresism” cred ca se numeste🤡😁🤡.

    • Nu e adevărat nimic din ce zici 🙂 voluminoasele nu se mai colectează de ani de zile din Timișoara, nu mai pun de restul. Ai centre deschise, le duci acolo și nu te mai plângi. Așa ne place nouă, să dramatizăm și să ne scăldăm în …., decât să ne adaptăm. hahaha

      • Foarte eco și sustenabil să ardem toți benzina ca să ne ducem deșeurile la centre… Da. Dramatizam pentru că ni se cere ca cetățeni să fim eco, sustenabili, responsabili de niște unii care nu fac nimic din toate astea și care iau o căruță de bani de la primărie. Dacă suntem atât de eco și sustenabili pe persoană fizică, măcar să ne reducă tarifele pentru gunoi și nu să ni le scumpească cum se tot face de câțiva ani încoace.
        Tarife mari, servicii care ar trebui să fie gratuite la câte taxe plătim dar care se fac contracost.
        La câte fonduri se bagă de către administrația publică în acest Retim care face alergie pe an ce trece la câte 1-2 categorii de deșeuri nu e cumva spălare de bani?
        Dar nu, noi trebuie să ne adaptăm… la corupție, la bătaie de joc și la a fi călcați efectiv în picioare… câte puțin în fiecare zi…

    • Încet încet astfel de inepții care sunt aprobate cu largul concurs al primăriei încep să muște din veniturile cetățenilor. Cu toate că aceștia plătesc din ce în ce mai mult, li se oferă din ce în ce mai puține servicii și trebuie să piardă din timpul personal pentru a face treaba altora.
      Tocmai de aceea se organizează servicii pentru care se plătesc taxe deoarece este mai convenabil pentru cetățeni iar administrația practic își face treaba dar se pare că în acest moment astfel de situații nu mai sunt valabile. În ritmul acesta compania de salubritate nu va mai colecta niciun fel de deșeu iar cetățenii vor fi obligați să aducă deșeurile sortate la centrele de preluare din oraș, evident pe bicicletă că așa este ecologist și european după cum ne învață eminența cenușie de pe Loga 1 care oricum va majora taxele locale la plafonul permis de legislația națională pentru servicii de calitate.

    • Au renuntat la curatenia de primavara toamna de cand a venit fritz. sexomarxistii au nevoie de bani pentru parade asa ca platesti de zece ori un serviciu. taxe peste taxe peste impozite si alte taxe.. ca sa cumperi o mobila trebuie sa muncesti. din 100 de lei, 40 i ia statu.. dupa aia iti mai ia tva cand cumperi 20%, daca e importat produsu sunt taxe vamale, taxa verde, dupa aia platesti lunar la retim, platesti impozit pe locuinta, si mai platesti sa vina sa-l ia.. acum au bagat taxa pe aer(CO2), urmeaza taxa pe mostenire taxa pe iesit din casa, taxa pe carne, pe zahar , pe tigari…

  2. Tinand cont ca numarul rampelor clandestine creste de la zi la alta si indicele coruptiei creste la fel,putem doar spera ca intr-o buna zi sa avem parte de civilizatie si decenta