RETIM te ajuta sa scapi de mobila veche. In ce conditii poate fi preluata din casele timisorenilor

TIMISOARA. Obiectele de mobilier, covoarele, saltelele uzate sau obiectele de uz-casnic si sanitar, toate sunt deseuri voluminoase. Din cauza dimensiunilor mari si a materialelor din care sunt realizate, acest tip de deseuri nu poate fi aruncat la fel ca si cele reziduale sau reciclabile, aplicandu-se un regim special.

CITESTE SI: Nu predati oricui deseurile din constructii! RETIM va ajuta sa scapati legal de sacii de moloz si alte resturi 

RETIM ii ajuta pe timisoreni sa scape de deseurile voluminoase, preluandu-le chiar de acasa, in baza unei comenzi. Obiectele de mobilier sunt ridicate de catre echipele companiei de la adresa indicata, insa dezasamblarea acestora, daca este necesara, trebuie realizata de proprietari.

Serviciul pus la dispozitie de companie este unul contracost, fiind dedicat utilizatorilor care locuiesc in Timisoara si zona periurbana. Persoanele fizice sau juridice care doresc preluarea deseurilor voluminoase trebuie sa urmeze cativa pasi simpli:

– sa faca comanda online la adresa de email: [email protected];
– sa plateasca contravaloarea serviciului in AVANS, urmand ca RETIM sa programeze preluarea deseurilor voluminoase de la adresa mentionata.

Tariful pe item include manipulare, ridicare, transport si neutralizare (inclusiv de la etaj din apartament), fiind valabil doar pentru municipiul Timisoara si zona periurbana.

Pentru a va putea comunica o oferta, va rugam sa ne transmiteti ce tip de deseu voluminos doriti sa ridicam. Mentionam ca programarea ridicarii deseurilor voluminoase de la adresa se poate face cu doua zile lucratoare inainte sa doriti ridicarea. De asemenea, pentru a putea emite factura, va rugam sa atasati Cartea de Identitate, sa mentionati adresa de unde se doreste ridicarea si un numar de telefon pentru contact„, transmit reprezentantii RETIM.

Serviciul nu este disponibil pentru utilizatorii din Lugoj, Buzias si Recas, precum si pentru cei din zonele rurale. Pentru acestia, RETIM, in colaborare cu ADID, organizeaza campanii trimestriale de colectare a deseurilor voluminoase, prin aportul voluntar al utilizatorilor, in locatiile specificate in programul fiecarei campanii trimestriale. Aceste campanii sunt anuntate in mass-media, pe pagina oficiala de Facebook RETIM si pe www.retim.ro la sectiunea Stiri.

Timisorenii pot preda gratuit deseurile voluminoase si la punctele de colectare RETIM, pe baza cartii de identitate. Iata programul punctelor de colectare:

– Calea Torontalului, nr. 94, program luni – vineri intre orele 9:00-19:00 si sambata 8:00-16:00
– Torac (Cal. Mosnitei, nr. 2), program luni – vineri intre orele 9:00-19:00 si sambata 8:00-16:00
– Str. Avram Imbroane, nr. 70, program luni – vineri intre orele 9:00-19:00 si sambata 8:00-16:00
– Calea Sagului, nr. 147/g, program luni – vineri intre orele 9:00-17:00 si sambata 8:00-16:00

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si cand te gandesti ca se organizau campanii de colectare de deseuri voluminoase… Si cand te gandesti ca am fost informati asa:

    „RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș doresc să informeze cetățenii din zona 1 a județului despre sistarea temporară🤡 a colectării deșeurilor voluminoase. Astfel, programul pentru localitățile Timișoara, Remetea Mare și Șag este anulat.

    Oprirea activităților de colectare survine din unele motive independente de operatorul RETIM și anume indisponibilitatea🤡 facilității de tratare a acestor deșeuri.”

    Eu cred ca am fost mintiti, dar nu sunt convins🤡😁🤡 E bine totusi ca indisponibilitatea tratarii e valabila doar pentru campaniile alea, nu si daca platesti. Oare ai alternative, exista ceva concurenta, sau e monopol? Ce-mi place privatizarea serviciilor publice.🤡 In special astea la care nu exista concurenta! „Progresism” cred ca se numeste🤡😁🤡.