RETIM va continua distribuirea rolelor de saci pentru reciclabile si in cadrul sistemului ‘Plateste pentru cat arunci’. Ce schimbare urmeaza sa apara

TIMISOARA. Sistemul ‘Plateste pentru cat arunci’ pe care RETIM si ADID vor sa il implementeze in Timis aduce multe noutati in modul in care se va face colectarea deseurilor si in cel in care vom plati facturile, insa pastreaza si cateva dintre elementele care sunt folosite in prezent.

Unul dintre acestea este si impartirea sacilor pentru colectarea deseurilor in satele si comunele din judet. In prezent, RETIM distribuie role cu saci galbeni la anumite intervale de timp in localitatile din Timis. O asemenea operatiune a avut loc chiar la jumatatea acestei luni in comuna Cerneteaz, iar alta este in plina desfasurare la Giarmata.

Clientii RETIM primesc role de saci galbeni, in care urmeaza sa fie stranse deseurile reciclabile, care ulterior sunt preluate de firma de salubritate.

Odata cu introducerea sistemului „Plateste pentru cat arunci”, compania va continua campaniile de distribuire a rolelor de saci. Acestia vor fi de aceeasi capacitate ca si in prezent, 120 l.

Diferenta este ca in noul program, se vor distribui pe langa sacii galbeni si cei albastri. Sacii vor ajunge la case si in gospodariile din sate si comune, pentru orase urmand sa fie distribuite pubele.

In cei galbeni, timisenii vor depozita PET-urile, dupa ce acestea vor fi clatite, folii de plastic, pungi si ambalaje de plastic, flacoane, doze de metal, conserve si tuburi de alimente, tot dupa clatirea prealabila.

In sacii albastri urmeaza sa fie aruncate ambalaje de carton, maculatura sau cutii de lapte, de tomate sau sucuri. Si acestea din urma trebuie curatate si strivite inainte de a fi puse in saci.

Fiecare dintre cei care vor primi acesti saci vor trebui sa isi gestioneze singuri deseurile inainte de preluarea acestora, care va fi facuta de masinile RETIM o data la 2 saptamani, la fel ca in prezent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. sunt de cea mai proasta calitate, hartia igenica este mai rezistenta.

  2. o tâmpenie. bine ca nu ne pun sa ducem singuri gunoiul la groapă iar ei sa încaseze. plus risipa de apa pt a clăti gunoiul înainte să-l atunci

  3. De ce nu distribuiți și la sate pubele,sa nu mai rupă ciinii noaptea sacii cu peturi și cutii de carton de lapte,sau adune dimineața angajații dumneavoastră gunoaiele nu tot noi. Și dacă mai inventați un sac, albastru,mai am unul galben, mai unul negru, unde credeți voi că o să-i depozitez eu doua săptămâni,sau va trebui să plătesc chirie la vecinu. Din gunoaie se fac bani ,noi plătim,și mai și muncim pe deasupra.