Rezultate Bacalaureat 2011 sesiunea de toamna. VEZI rezultatele finale si notele la BAC in judetul Timis! Promovabilitatea este de 14,5%

UPDATE: Notele obtinute la sesiunea de bac din toamna se recunosc si la sesiunea de anul viitor

Elevii care au obtinut note de trecere la unele materii, dar care au fost declarati respinsi din cauza unor note mici la alte materii, pot relua examenul la probele picate, la anul viitor.

Atentie, insa, la urmatorul examen de bacalaureat se vor recunoaste doar notele obtinute in sesiunea de toamna a bacului.

Spre exemplu, daca un elev a obtinut, in sesiunea de vara 2011 nota 7 la o materie, iar in sesiunea de toamna a reluat examenul la aceeasi materie, cu intentia de a-si mari nota, dar spre ghinionul sau a obtinut nota 6, aceasta din urma nota se recunoaste la viitorul examen de bacalaureat pe care cel mai probabil il va sustine in 2012.


UPDATE: Promovabilitatea in  judetul Timis este undeva in jurul cifrei de 14,5%

UPDATE: Rezultate bacalaureat de toamna in Timis! Dezinteres total al elevilor! Absolventii de liceu nu au mers sa-si vada notele la centrele de examen! La Liceul Miu din 365 de candidati 21 au fost declarati admisi

Un dezinteres total fata de sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat. Asta s-ar putea spune in Timis despre cei care au sustinut examenul de maturitate. Cei 4300 de absolventi de clasa a XII-a nu s-au sinchisit sa se deplaseze la liceu pentru a-si afla nota obtinuta la Bac. De exmplu la liceul Miu din Timisoara in aceasta dimineata niciun elev nu a venit sa se uite pe listele unde au fost afisate notele.

Dupa aproximativ o ora de la afisarea rezultatelor au inceput sa vina parintii care s-au interesat de notele odraslelor. Unul dintre parinti s-a aratat nemultumit ca fiul lui a picat a doua sesiune a examenului de Bacalaureat cu doar 60 de sutimi.

La Liceul Miu din 365 de candidati 21 au fost declarati admisi

[poll id=”319″]

Cei care au reusit sa treaca Bacalaureatul au plans

La liceul Jean Louis Calderon din Timisoara mai multi absolventi de clasa a XII-a care nu au promovat Bac-ul in vara au venit sa-si vada rezultatele. Cand au vazut ca au promovat au plans de bucurie. Cei picati au promis ca la anul vor invata mai mult. „Am luat media 5,40 si as mai fi avut nevoie de 60 de sutimi pentru a trece. Nu voi face contestatie, pentru ca am nevoie de o nota mai mare. Voi da Bac-ul la anul sau la 30 de ani„, a declarat unul dintre elevii de la Liceul Calderon.

La liceul Azur din Timisoara din cei 331 de candidati la sesiunea de toamna a Bacalaureatului doar 8 au reusit sa promoveze examenul de Bacalaureat


VEZI AICI CE NOTA AI LUAT LA BAC!

____________________________________________________________________________________

Cu o promovabilitate de 34% la bacalaureat, Timisul s-a situat printre judetele codase la nivel national la sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat. In aceste conditii, pentru sesiunea din august a Bacalaureatului s-au inscris 4300 de elevi. Peste jumatate dintre acestia au sustinut proba de limba romana scris si doua treimi au participat la examen la matematica.

La probele orale ale examenului maturitatii numarul candidatilor a fost de doar 250. La proba de limba romana, din 2.803 candidati inscrisi, doar 1.042 sunt cei care au sustinut examenul in sesiunea din vara. La matematica, din 3.325 de candidati inscrisi pentru sesiunea de toamna, 1.572 sunt cei care au sustinut examenul si in luna iulie. La fel, la proba de biologie au fost inscrisi 1.533 de candidati, dar doar 861 sunt cei care au sustinut examenul si in sesiunea din vara. Diferenta, in toate cele trei cazuri, o reprezinta corigentii si cei care n-au promovat sau n-au participat la sesiunile anterioare.

La Timisoara se corecteaza lucrarile din vestul tarii Esti nemultumit de nota luata la BAC, fa contetstatie! DESCARCA MODELUL de contestatie

Pentru prima data se organizeaza in judetul Timis centru de contestatie pentru limba romana. Centrul va deservi tuturor liceelor din zona de vest a tarii.

Ai facut mai mult si crezi ca meritai o nota mai mare? Te poate salva contestatia, care se depune duminica, incepand cu ora 16:00. Procedura nu este greoaie si se poate face cu usurinta de orice absolvent de liceu care a dat Bac-ul.

Contestatiile la probele scrise se depun si se inregistreaza la centrul de examen, in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat.

(2) Presedintele, impreuna cu unul dintre vicepresedinti, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestatiile si le inregistreaza.

(3) Cererile prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, insotite de un borderou in care se precizeaza numele candidatilor si probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusa contestatia se inainteaza comisiei din centrul zonal de evaluare, de catre un delegat al comisiei din centrul de examen.

(4) Dupa centralizarea cererilor prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, lucrarile se secretizeaza. Secretizarea se face, in toate centrele zonale de evaluare din judet, cu acelasi tip de hartie pusa la dispozitie de comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti . Dupa aceasta, se aplica stampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.

(5) In cazul in care Comisia nationala de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestatii la nivel judetean/al municipiului Bucuresti, lucrarile se inainteaza, prin delegat, comisiei judetene /a municipiului Bucuresti de contestatii, singura in masura sa acorde o noua nota lucrarii. Totodata, se transmite un borderou in care se mentioneaza proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numarul de ordine al lucrarilor si numarul de pagini pentru fiecare lucrare contestata.

Art. 73 ­(1) Pentru lucrarile care au primit initialtnotetcuprinse intre 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii.

(2) Pentru lucrarile care au primit initial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decat cele mentionate la aliniatul (1), nota definitiva este nota acordata de comisia judeteana de contestatii/a municipiului Bucuresti, daca intre nota initiala si nota acordata la contestatii se constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva este nota initiala, acordata de comisia din centrul zonal de evaluare.

(3) Nota definitiva, acordata in conformitate cu procedura mentionata la alin. (1) si (2), nu mai poate fi modificata si reprezinta nota obtinuta de candidat la proba respectiva.

(4) Comisiile de bacalaureat din centrele de examen opereaza in catalogul electronic schimbarile care se impun dupa aflarea rezultatelor la contestatii, recalculeaza, dupa caz, media generala de bacalaureat si rectifica in mod corespunzator rezultatul examenului.

(5) Rezultatele la contestatii se comunica celor in drept prin afisare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

DESCARCA MODELUL DE CONTESTATIE

FOTO: Ervin Boer

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Trebuie sa adaugati sondajului dv ca intentie de vot inca doua optiuni:
    – politica locala care patroneaza inspectoratele judetene
    – politica centrala care urmareste destramarea acestui popor

    (PS: vezi desfiintarea serviciului militar obligatoriu si a spitaleor, delapidarea economiei, genogidul pensionar, limitarea salariilor, etc)

    • 🙂 Tu esti dovada ca internetul a devenit atat de simplu incat poate fi folosit si de moluste. Ziceam maimute da alea au capacitatea de a rezolva probleme simple de logica in vreme ce tie pare a-ti lipsi asta 🙂

      • @ bac: daca nu esti de pe alta planeta, sigur esti de pe defunctul forum PM TM 🙂

  2. este nevoie si de cizmari, pioni in constructi, spalatorese, chelnerite, infirmiere, vanzatoare, caci cam toti se cred zmei si zane, dar nu sunt decat muci in ploaie, generatia ratata…nu toti trebuie sa fie numai cu scoli, e nevoie si de patura de jos ca o tara sa se dezvolte….

  3. Hai mai lasati-o pe asta cu vina sistemului!Sistemu a avut deficientele lui si pe vremea mea si o sa le aibe tot timpul. Nu se mai invata, asta e realitatea!

    • Cine doreste regionalizarea si DE CE? Cine a ras de pe fata pamantului fabrici cu brand si combinate de renume si DE CE? Cine ne taie salariile si DE CE? Cine ne plafoneaza pensiile si DE CE? Cine isi bate joc de invatamant si DE CE? Cine ne pacaleste la urne si DE CE? Cine … cine… DE CE? DE CE? Numai deficientele???

  4. Marsh la invatat , mama voastra, ca sunt pline birturile de voi !
    Presa de kkt , scoate in evidenta doar scursurile societatii ! De ce nu spuneti si de cei meritosi ?? de ce nu-i evidentiaiti si pe cei care invata si vor sa faca ceva in viata!?