Rezultatele finale ale Bacalaureatului au fost afisate si in judetul Timis!

Vesti bune! Dupa terminarea centralizarii datelor din 14 din cele 18 centre de evaluare din judetul Timis, procentul de promovabilitate a crescut cu 0,54% si a ajuns la 32,34% de la 31,78%.

Liceenii pot afla rezultatele finale de dupa contestatii. Inspectorii scolari au afisat notele finale la centrele de evaluare.

„Probabil dupa terminarea centralizarii datelor si de la ultimele patru centre vom creste promovabilitarea spre un procent”, a precizat Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Rezultatele vor fi afisate online, dupa afisarea lor in cele 18 centre de evaluare din judet, la adresa web http://bacalaureat.edu.ro/2011/rapoarte/.

O situatia inedita a fost intalnita la Liceul Shakespeare. O fata care a obtinut peste 8 la limba romana a depus contestatie. La celelalte discipline notele erau peste 9. Cu media initiala, 8,50, putea sa se inscrie la o universitate din Anglia.

In urma recorectarii lucrarii de la limba romana, nota i-a fost scazuta cu un punct, iar media a coborat, astfel ca nu a mai fost suficienta sa se inscrie la universitatea engleza.

Eleva a renuntat la proba de limba romana si o va sustine la sesiunea din toamna a Bacalaureatului. „Candidatul are dreptul sa renunte la proba. O va sustine din nou in sesiunea urmatoare si poate obtine o nota mult mai mare“, a explicat inspectorul general.

La sfarsitul lunii septembrie absolventa are un test de sustinut pentru admiterea in Anglia, iar media Bacalaureatului trebuie sa depaseasca 8,50.

Ea a depus contestatie pentru ca, daca ar fi obtinut peste 9 si la limba romana, putea sa se inscrie la o universitate de prestigiu din Regatul Unit. Dupa recorectare, a pierdut astat sansa de a ajunge la universitatea dorita, cat si oportunitatea de a studia in strainatate. Acum se pregateste pentru sesiunea din toamna.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ar fi frumos să putem vedea şi noi lucrările… La „proba de limba romana” (şi la alte discipline discutabile) există, evident, mult subiectivism – în ciuda unor aşa-zise baremuri… Literatura în sine e artă, ca şi pictura, etc… un barem ucide libertatea de exprimare… BAC-ul, pe linia asta, ar trebui, eventual, dat din gramatica „minimală” a limbii… Eu pot înţelege, de cele mai multe ori, maimuţărelile de chat, ăsta e „trendul”… Nu înţeleg de unde atât patriotism orb, încât să tâmpim elevii cu texte ale unor plictisitori autori români… Au o vârstă a viselor… Să citească şi să comenteze ce le place, din literatura universală…

  2. Ma bucur ca situatia nu s0a rasturnat peste noapte asa cum probabil marea majoritate s-a asteptat. Asta e invatamantul de azi desi rezulattele reale sunt probabil cu mult sub acest procent.