Ridicat in trei saptamani si ocupat in totalitate de sarbatori. Primul hotel de gheata din Romania i-a fascinat pe turisti

Turisti din Germania, Anglia si Romania s-au grabit sa isi faca rost de un loc de cazare la munte pentru sarbatorile de iarna. Si daca nu au gasit cazare la cabane sau hoteluri, au rezervat locuri la Balea Lac, in singurul hotel de gheata din Romania.

Dupa trei saptamani de munca, singurul hotel de gheata din Romania, situat la 2.034 metri altitudine in Muntii Fagaras, la Balea Lac, e gata. La constructia lui a lucrat zilnic, in conditii extreme de iarna, o echipa formata din 26 de muncitori din localitatea Alunis, judetul Mures, si un sculptor din orasul Avrig, judetul Sibiu. De sapte ani, muncitorii din judetul Mures fac fata gerului si vantului puternic de la Balea Lac pentru a ridica unul din cele mai atractive obiective turistice din Transilvania si din Romania, in sezonul rece.

„Materia prima” pentru constructori este in Lacul Balea, cel mai mare lac glaciar din Muntii Fagaras

‘Caramizile’ sunt blocuri decupate cu motofierastraul din apa inghetata a lacului. Fiecare bucata este trasa afara de cel putin doi oameni, cu ajutorul unui carucior cu patine, de tip sanie. Gheata este taiata, de obicei, de o singura persoana, mai experimentata, deoarece exista riscul sa cada in apa inghetata„, explica Lidia Badila, purtatorul de cuvant al Hotelului de Gheata.

 

Cei care vor urca la Balea Lac nu vor putea insa sa si stea in hotelul de gheata, deoarece este ocupat in totalitate.

Primii cazati vor fi pe data de 23 decembrie, toate cele 14 camere fiind rezervate. E vorba in special special de turisti romani si englezi, dar si nemti. Din 23 decembrie 2016 pana pe 3 ianuarie 2017 sunt rezervate toate locurile in hotelul de gheata de la Balea. Cine doreste sa se cazeze aici are posibilitatea dupa 3 ianuarie 2017 sau in iglu-urile care vor gata in ianuarie„, a explicat Lidia Badila.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.