Romane de Oscar. Povestile care in 2016 au ajuns din paginile cartilor, pe marele ecran

Peste o saptamana Academia Americana de Film va decerna celebrele premii Oscar. O parte dintre filmele care sunt nominalizate la diferite categorii au fost realizate insa dupa carti care au avut succes la public, sau care se vor vinde mai bine dupa gala de la Los Angeles.

Cele mai bune filme ale anului vor fi premiate pe 28 februarie in cadrul decernarii premiilor Oscar. Titluri precum The Revenant sau Mad Max au strans cumulat peste 10 de nominalizari la toate categoriile importante.

Un lucru pe care multe dintre peliculele acestui an le au in comun este faptul ca se bazeaza pe povesti reale si romane. Cele mai bune filme ale anului vor fi premiate pe 28 februarie in cadrul decernarii premiilor Oscar. Titluri precum The Revenant sau Mad Max au strans cumulat peste 10 de nominalizari la toate categoriile importante.

Un lucru pe care multe dintre peliculele acestui an le au in comun este faptul ca se bazeaza pe povesti reale si romane.

1. Legenda lui Hugh Glass – The Revenant, Michael Punke

The Revenant este cel mai apreciat si premiat film al acestui an. Inspirat din romanul cu acelasi nume, el a fost publicat in 2002 de catre Michael Punke.

Nominalizat la 12 categorii, Revenant conduce cursa Oscarurilor si cel mai probabil ii va aduce lui Leonardo DiCaprio statueta de aur. Dar de unde a pornit totul?
Romanul lui Punke este si el, la randul lui, inspirat din viata colonistului Hugh Glass. In 1823 acesta a fost atacat si ranit de un urs grizzly, abandonat de catre companioni si lasat sa moara. In ciuda ranilor, Glass reuseste sa supravietuiasca si porneste intr-o calatorie a razbunarii.

Apreciat pentru imagine, regie, scenariu, efecte si performantele actorilor, The Revenant este un must-see si must-read al acestui sezon.

2. Brokerii Apocalipsei – The Big Short: Inside the Doomsday Machine, de Michael Lewis

La un an dupa colapsul financiar din 2008, autorul Michael Lewis a incercat sa explice exact ce s-a intamplat, prin vocile primilor oameni care au anticipat dezastrul. Sapte ani mai tarziu, Hollywood-ul s-a inspirat din povestea lor si a transpus o varianta mai pe intelesul publicului cu un „appeal” mai comercial.

Cu Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling si Brad Pitt in rolurile principale, The Big Short a reusit sa expuna lumea finantelor intr-o maniera interesanta si captivanta.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Interesanta abordare totusi lucrurile nu se opresc aici. Cu toate acestea imi pare bine ca s-a abordat acest subiect. „Add to bookmark pentru acest link deoarece vreau sa revin mai tarziu, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com