Romania este inaintea altor tari din Uniunea Europeana in ochii sefilor FMI si ai Bancii Mondiale. Vezi ce au spus oficialii europeni dupa intalnirea cu Emil Boc

Vesti bune pentru tara noastra. Oficialii FMI si cei ai Bancii Mondiale au facut declaratii destul de optimiste cu privire la situatia Romaniei. Acestia s-au intalnit sambata cu premierul Emil Boc.

Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks s-a aratat optimist in ceea ce priveste perspectivele economiei romanesti.

„Cu reformele impinse mai departe si imbunatatirea absorbtiei fondurilor comunitare, daca veti continua cu planuri solide de investitii, credem ca va exista o crestere economica pozitiva in 2012 si chiar se va accelera (…) Daca ne uitam la situatia economiei romanesti acum, sunteti intr-o pozitie mult mai buna decat acum trei ani atat din punctul de vedere al cresterii economice, cat si din cel al depasirii unor viitoare dificultati care ar putea aparea. Nu numai ca sunteti intr-o postura de crestere, puteti avea crestere sustenabila fara a dezechilibra economia”, a spus Franks.

Din partea Bancii Mondiale, Istvan Szekely a atentionat guvernul de la Bucuresti ca Romania trebuie sa fie credibila pe pietele financiare internationale, atata vreme cat deficitul bugetar trebuie finantat de pe aceste piete. „Va trebui sa finantati totul de pe piata, asa ca de acum trebuie sa fiti atragatori pentru piete si acest lucru este foarte important”, a spus Szekely, aratand ca dobandirea credibilitatii pe pietele financiare este un lucru dificil de mentinut in contextul economic international.

Pe de alta parte, Szekely s-a declarat multumit de masurile luate de Romania si de efectele lor. „Daca ne raportam la alte tari, dumneavoastra va descurcati foarte bine, iar acesta este un semn clar ca politicile au fost bune”, a conchis Szekely.

Intalnirea de la Palatul Victoria a urmat unei noi runde de discutii a delegatiei FMI la Ministerul de Finante, desfasurate sambata dimineata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.