TIMISOARA. Carbon Smart este una din echipele din România desemnate câștigătoare ale Finalei Regionale Europene a ClimateLaunchpad 2022, desfășurată în data de 27 Septembrie 2022.
În competiție au intrat 54 de echipe din 18 țări, împărțite pe 8 tematici și 8 ateliere: Adaptation and Resilience, Circular Economies, Urban Solution, Clean Energy, Sustainable Mobility, Food Systems, Blue Economty și The Next Big Thing. 16 echipe câștigătoare ale ediției regionale vor participa, 27 – 28 octombrie și 03 noiembrie, la ClimateLaunchpad Grand Global Final.
Reamintim că la etapa națională a ClimateLaunchPad, organizată în 26 august a.c. de CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului EIT CLIMATE KIC, au participat 6 echipe care și-au prezentat ideile inovatoare de business, concurând pentru un loc în etapele regională și internațională. Dintre acestea, trei echipe – RongoDesign, PolyMore și Carbon Smart au fost desemnate câștigătoare ale etapei naționale.
Carbon Smart – oferă fermierilor soluţii de monitorizare a carbonului din sol, își va prezenta idea inovatoare “prietenoase cu mediul” la Grand Global Final, pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II și 2.500 euro locul III.
ClimateLaunchpad este cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC, destinată atragerii potențialului de tehnologii inovative din Europa și oferirii de oportunități pentru inovatori. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon și la atenuarea efectelor schimbărilor climatice.
Informații suplimentare la telefon 0372 185 285, e-mail: [email protected], Rafaela Colban- reprezentant Hub EIT Climate-KIC/CCIAT.
EIT Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbărilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizații academice de renume și instituții ale sectorului public. EIT Climate KIC a fost creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).