Romania, o tara plina de nevoi. Locul I in UE la lipsa de dusuri si toalete

Igiena romaneasca nu a intrat inca in Uniunea Europeana. Potrivit celui mai recent raport Eurostat, valabil pe anul 2009, Romania conduce detasat in clasamentul statelor in care locuitorii nu au nici dusuri si nici toalete.
Conditiile de locuit difera considerabil intre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Aceste diferente pot fi observate atat in privinta tipurilor de locuinta in care oamenii traiesc, cat si in problemele pe care au casele si apartamentele acestora.

Problemele care ne apasa cel mai tare pe noi, romanii, nu sunt insa legate de case in mod propriu-zis, ci mai degraba de utilitatile din locuinte. Concret, suntem pe primul loc in UE la lipsa de toalete si dusuri. Statistica europeana consemneaza o realitate dureroasa pentru orice om civilizat, care traieste occidental, insa pentru noi datele s-ar putea sa nu fie chiar atat de surprinzatoare.

Si asta pentru simplu fapt ca in toate studiile recente, romanii apar nu foarte entuziasmati de investitiile in confortul si igena personala. Mai exact, conform studiilor de piata in privinta obiceiurilor consumatorilor autohtoni, cumparam un deodorant la 3 luni, un sapun pe luna, o pasta de dinti la 4 luni s.a.m.d. Eurostat dezvaluie ca, la nivelul anului 2009, proportia populatiei care statea in locuinte fara baie sau dus era de mai putin de 1% in 17 state membre si de 41% in Romania. Pe locul doi in acest clasament figureaza la mare distanta (18%) Letonia si (16%), Lituania si Bulgaria.

Ceea ce nu stiu insa europeanii este faptul ca, cel putin in privinta toaletelor, romanii sunt ecologisti. Folosesc toaletele din curte/gradina, care din pacate nu au fost incluse in statisticile de la Bruxelles, nefiind inca omologate. In privinta dusurilor nu avem, insa, nicio scuza.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.