Romania, pe locul 44 in topul celor mai dezvoltate piete financiare din lume

Romania a fost inclusa in acest an, pentru prima data, intr-un clasament al celor mai dezvoltate 57 de piete financiare realizat de Forumul Economic Mondial, pe pozitia 44. Piata financiara din Romania a obtinut un punctaj de 3,05 puncte, pe o scara de la unu la sapte. Alaturi de Romania, in acest an a fost inclus in raportul "Dezvoltare financiara 2010" si Marocul, noteaza Mediafax. Statele Unite au redevenit lider in acest an, recuperand prima pozitie pierduta anul trecut in favoarea Marii Britanii (locul doi in acest an). Pe locurile urmatoare din top zece se situeaza Hong Kong, Singapore, Australia, Canada, Olanda, Elvetia, Japonia si Belgia. Din Europa Centrala si de Est, cel mai bine este plasata Cehia (33), urmata de Polonia (35), Slovacia (36), Rusia (40), Romania (44). Criteriile care au stat la baza indicelui dezvoltarii Indicele dezvoltarii pietelor financiare a fost realizat in functie de sapte indicatori: climatul institutional, mediul de afaceri, stabilitatea financiara, servicii financiar-bancare, servicii financiare nebancare, piete financiare si acces la finantare. Romania a fost evaluata cel mai bine la mediul de afaceri (4,74 puncte) si climatul institutional (4,47 puncte) Piata romaneasca a obtinut rezultate mai slabe la stabilitate financiara (locul 50, cu 3,77 puncte) sau servicii financiar-bancare (locul 56, cu 2,11 puncte). Din Europa Centrala si de Est, cel mai vulnerabila la fondurile speculative este Romania, urmata de Slovacia (1,3 puncte), Polonia (1,33 puncte), Ungaria (1,43 puncte), Ucraina (1,51 puncte), Cehia (1,59 puncte) si Rusia (1,7 puncte).

Romania a fost inclusa in acest an, pentru prima data, intr-un clasament al celor mai dezvoltate 57 de piete financiare realizat de Forumul Economic Mondial, pe pozitia 44.

Piata financiara din Romania a obtinut un punctaj de 3,05 puncte, pe o scara de la unu la sapte. Alaturi de Romania, in acest an a fost inclus in raportul „Dezvoltare financiara 2010” si Marocul, noteaza Mediafax.

Statele Unite au redevenit lider in acest an, recuperand prima pozitie pierduta anul trecut in favoarea Marii Britanii (locul doi in acest an).

Pe locurile urmatoare din top zece se situeaza Hong Kong, Singapore, Australia, Canada, Olanda, Elvetia, Japonia si Belgia. Din Europa Centrala si de Est, cel mai bine este plasata Cehia (33), urmata de Polonia (35), Slovacia (36), Rusia (40), Romania (44).

Criteriile care au stat la baza indicelui dezvoltarii

Indicele dezvoltarii pietelor financiare a fost realizat in functie de sapte indicatori: climatul institutional, mediul de afaceri, stabilitatea financiara, servicii financiar-bancare, servicii financiare nebancare, piete financiare si acces la finantare.

Romania a fost evaluata cel mai bine la mediul de afaceri (4,74 puncte) si climatul institutional (4,47 puncte) Piata romaneasca a obtinut rezultate mai slabe la stabilitate financiara (locul 50, cu 3,77 puncte) sau servicii financiar-bancare (locul 56, cu 2,11 puncte).

Din Europa Centrala si de Est, cel mai vulnerabila la fondurile speculative este Romania, urmata de Slovacia (1,3 puncte), Polonia (1,33 puncte), Ungaria (1,43 puncte), Ucraina (1,51 puncte), Cehia (1,59 puncte) si Rusia (1,7 puncte).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.