Romania si-a desemnat finalistii care vor participa la Finala Europeana a competitiei ClimateLaunchPad. Cine a castigat concursul organizat la CCIA Timis

TIMISOARA. In data de 16 august 2016, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de unic partener oficial in Romania al Programului Climate KIC, a organizat si gazduit finala nationala a competitiei de idei ClimateLaunchPad.

Actiunea s-a inscris in Programul ClimateLaunchPad – cea mai mare competitie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa, finantata de CLIMATE KIC.

In cadrul competitiei, 6 echipe selectate din Romania si-au sustinut ideea de afaceri printr-o prezentare de 5 minute, urmata de o sesiune de intrebari din partea juriului format din conf. univ.dr. Ovidiu Megan – Prorector al Universitatii de Vest Timisoara / Relatia cu Mediul Socio-Economic, Andrei Munteanu – facilitator/trainer Start-Up Week-end si Vlad Stanciu – Director executiv ROSENC Romania.

Criteriile de selectie au fost: fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de munca, impactul social, impactul asupra schimbarilor climatice, calitatea prezentarilor. ClimateLaunchpad selecteaza cele mai bune zece echipe care se vor alatura Programului de Accelerare din cadrul Climate-KIC.

In urma deliberarii juriului, au fost alesi top 3 finalisti care vor reprezenta Romania la Finala Europeana din 7- 8 octombrie 2016, de la Tallinn (Estonia):

GREEN HUB – Refolosirea acoperisului cladirilor industriale abandonate si a cladirilor rezidentiale din zonele centrale ale orasului, prin crearea de spatii sociale verzi care atenueaza efectul de insula de caldura, crescand totodata gradul de constientizare cu privire la importanta dezvoltarii durabile pentru un mediu mai sanatos;

SUNNY WATER – solutie durabila pentru agricultura de precizie care ajuta agricultorii sa obtina o productivitate cu 25% mai mare (mai multa hrana pentru milioane de oameni ), fara o retea de distributie a energiei electrice, cu emisii reduse de carbon, folosind numai energie verde;

SELF SUSTAINING SYSTEMS – ZERO EMISSIONS – sistem de incalzire fara flacara, nici o emisie (NOx, CO si CO2), auto-alimentat. Tehnologia propusa utilizeaza o nano-tehnologie, auto-alimentata, care produce energia electrica necesara pentru a imparti hidrogenul si oxigenul din apa, fara sursa de alimentare externa necesara. Acest sistem de incalzire pe baza de apa ar putea inlocui sobele conventionale care folosesc arderea lemnului.

La editia de anul acesta a competitiei ClimateLaunchPad, au fost prezentate peste 900 de idei de afaceri din 30 de tari europene, fiecare tara selectand cele mai promitatoare inovatii. Participantii selectati au trecut printr-un program destinat dezvoltarii ideii lor de afaceri: un bootcamp de 2 zile si coaching intensiv. Finalistii vor fi recompensati cu premii importante: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.

Toata lumea este bine venita la Finala Europeana din Estonia pentru a se intalni si a se familiariza cu generatia viitoare de antreprenori cleantech ai Europei, investitorii, precum si comunitatile locale, nationale si europene ale partilor interesate activ in atenuarea schimbarilor climatice.

Vezi aici programul complet al evenimentului, modificarile finale si detalii despre bilete.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.