Rromii vor pune o prelata peste casa Muhle, dupa ce au cerut autorizatie sa o puna la pamant si sa ridice alta vila in loc

TIMISOARA. Mai intai au incercat sa smulga o promisiune de la primar ca li se va da o autorizatie sa rada ruina Muhle si sa ridice in loc o alta casa noua cu un proiect asemanator din punct de vedere arhitectural. Proprietarii casei i-au facut o vizita primarului Nicolae Robu. Au venit cu doua propuneri: fie primesc autorizatie sa construiasca o noua vila, fie primaria sa cumpere ce a mai ramas din casa Muhle „pe milioane de euro”, dupa cum sustine primarul. Acesta declara ca a refuzat ambele variante.  Singura concesie: sa acopere ruina cu o prelata ca sa nu se degradeze mai tare. Aceasta, desi, din ramasite nu se mai poate recupera mare lucru.

CITESTE SI: Pentru spitale BA, pentru casa Muhle DA. Primarul Nicolae Robu n-a primit unda verde sa negocieze cu rromii cumpararea casei si vrea acum sa ceara exproprierea

Eu am crezut ca au venit sa discutam despre vanzarea casei. I-am intrebat daca doresc sa o vanda si mi-au raspuns ca nu vor. Mi-au spus: <Noi vrem sa construim in locul ei o noua casa cu un proiect din punct de vedere arhitectonic foarte asemanator cu cel actual>. Le-am explicat ca asa ceva nu se poate, ca nu vor primi de la primarie certificat de urbanism sau autorizatie de constructie, ba mai mult, ca n-o sa le dam autorizatie de demolare a cladirii actuale ca sa poata construi in locul ei ceea ce-si doresc ei. Ei mi-au explicat ca actuala casa este atat de degradata incat nu mai poate fi reabilitata. Le-am spus ca nu exista astfel de imposibilitati, ca oricat de degradata ar fi, ea trebuie readusa la forma initiala. Desigur, cu costuri mult mai mari. Le-am explicat ca n-au dreptul sa se planga de aceste costuri mult mai mari, pentru ca ei sunt cei care au degradat-o. Ei au invinuit firma de constructii care are de facut nu stiu ce lucrari acolo, dar asta nu e problema noastra. In final m-au intrebat cati bani ar fi dispusa primaria sa plateasca pentru a cumpara aceasta cladire. Le-am spus ca in orice caz nu mult si ca as fi curios sa vad de ce ordin de marime este suma pe care o vor ei. Mi-au raspuns ca de ordinul milioanelor de euro pentru ca au si acuma clienti care se arata interesati sa o cumpere„, a spus Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu a declarat ca le-a spus rromilor ca se opreste orice discutie pe tema cumpararii casei Muhle. Edilul merge mai departe cu exproprierea.

„Sigur ca merg procedurile mai departe, se va vedea ce pret stabileste instanta. Am mai smuls de la ei promisiunea ca vor pune o prelata deasupra cladirii, macar de acum inainte sa nu mai fie supusa intemperiilor„, a adaugat primarul.

In ceea ce-l priveste pe florarul simbol al Timisoarei, Wilhem Muhle, acesta va primi un bust in Parcul Rozelor, a precizat Nicolae Robu.

CITESTE SI:Protest spontan fata de distrugerea Casei Muhle din Timisoara. GALERIE FOTO!

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cine le-a permis sa o darame de ce nu este tras la raspundere??? tot de la primarie au primit autorizatie de asa zisa „renovare” si atat le-a trebuit, asta au urmarit sa pice acoperisul, peretii vor pica singuri dupa cativa ani….sa le fie RUSINE tuturor celor implicati si tuturor ce inchidi ochii la acest masacru arhitectural

    • exact. dupa cum se poate vedea pe poza proiectului care era atasat pe panoul de identificare a lucrarii, acoperisul in proiectul autorizat de primarie urma sa fie modificat (aparent cel putin prin marirea numarului de ferestre).
      cit despre pret, este de asteptat ca pretul cerut sa fie urias pt ca si ei au cumparat de la rudele adevarate ale lui Muhle (asta nu a fost o retrocedare frauduloasa) casa la un pret fabulos, am auzit ca peste 1,000,000 de marci pe vremea cind o casa pe loga costa 100,000 de marci (si probabil un apartament costa 10-20,000 marci iar o garsonira sub 10,000).

  2. Florarul p..lii,dar pana sa o cumpere romii,de ce nu s-a sesizat nimeni,acum si-au adus aminte ce mare florar era.Oricum imobilul era intr-o stare de degradare continua…..Protesteaza etnobotanicii astia,altceva n-au de lucru decat sa latre aiurea la luna.Ani de zile nu si-a adus nimeni aminte de marele florar,de ce nu a pus nimeni o placa comemorativa acolo???Vrajeala de doi bani..

    • Pentru ca inca nu era depasita limita bunului simt si a eticii sociale. Cladirea era intr-o stare rezonabila de viabilitate, iar cu o interventie tehnica corespunzatoare putea deveni ceea ce ne asteptam cu totii sa devina. Insa „interventia” pe care au facut-o actualii proprietari seamana foarte mult cu interventia ta intre comentariile la acest articol. Un individ ca tine ar spune ca „s-au bagat ca prostii”. Noi, ceilalti, incercam sa tinem cuvintele in frau. Cateodata chiar ne iese.

      • Voi ceilalti…,ce sa spun,opinia publica,nu sunteti in stare sa va conduceti pe voi,dar pareri si idei aveti de nu le puteti duce.Adevarul e ca va ofticati la greu si chiar va inteleg frustrarea.Nu e usor sa fi sclav pe plantatie.

        • … fii … dar nu vreau sa critic!