Rusinos. Sute de profesori care vor sa predea in scoli din Timisoara si din judet nu au luat nota de trecere la Titularizare

TIMISOARA. Jale la examenul de Titularizare, in Timis, si anul acesta. Peste jumatate dintre profesorii care s-au prezentat la testare n-au fost in stare sa obtina nota de trecere, adica minim 7.

179 de dascali n-au fost in stare sa scrie nici macar de 5, in conditiile in care 1 punct era din oficiu, iar alti 314 au primit note intre 5 si 6,99, care insa nu-i ajuta sa obtina un post de titular la catedra in scolile din Timisoara si din judet.

366 de profesori insa au reusit sa pomoveze examenul, iar cinci dintre ei au primit chiar nota 10. Doua note maxime au fost obtinute la Educatie Sociala, una la Arte Vizuale si cate una la Limba Germana Moderna si Medicina Generala.

In total, la Timisoara si in judet s-au inscris la Titularizare 1159 de profesori, insa examenul a fost sustinut doar de 859 dintre ei.

Dascalii care nu au reusit sa ia examenul de Titularizare isi vor putea gasi din toamna locuri la catedre, in scolile din Timis, ca suplinitori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Romania educata ? S-o credeti voi ! NUMAI CRETINI ! Ce sa imi invete mie copilul un idiot din astia ?

  2. Dar salariile le vor full???

  3. Va spusai ca multi profesori nu au ce cauta la catedra

  4. Nu-i nimic grav, o pun de-o greva si gata!

  5. Aceasta găselniță occidentala, ne face mult rău, nu numai noua ci și celor care ne- au exportat-o. Ce rușine? Ii doare exact în kur, pentru ca persoana este ascunsa în spatele unui cod numeric si- n concluzie nimeni nu știe cât de prost a fost „domnu profesot”. Ascunderea identității, in cazul unor concursuri sau examene naționale, chiar și pentru elevi mi se pare o mare prostie. Poate ca ” rusinea” care i- ar cuprinde cand si-ar vedea numele in dreptul unei note proaste i- ar ambiționat sa fie, data viitoare, mai pregătiți și, sunt sigu, ca și înainte de examene ( concursuri) ar lua mult mai in serios participarea lor. V- ar plce sa știți ca XOB112392 a invins- o cu 2-1 ( 6-4, 5-7, 6- 4), la tenis, pe YOZ92312?

  6. Astia ar trebuii sa primeasca jumate din salar, insa nu se poate asa ceva NU…. Motivul foarte simplu:
    Acestia asa zici profesori sunt inca odata o dovada clara ca sistemul de invatamant are nevoie de profesori/invatatori/educatori insa nu se inghesuie cei care ar fii buni pentru asa ceva pentru ca salarile sunt proaste. Prin urmare statul ofera bani celor nepregatiti datorita deficitului de personal….

  7. Astia Nu at trebui sa primeasca Salar deloc

  8. Vreti profesori buni, scoateti banii! Nimeni nu merge in invatamant pe salariul minim pe economie. Unde sunt bani (vezi scolile private pe bani multi cum e „British School Timisoara”) sunt si profesori valorosi. Oricum generatiile viitoare vor fi vai-mama-lor.

  9. Care-i rostul sa iei minim 7 pentru a te titulariza, tinand cont ca pentru unele discipline nu exista locuri titularizabile in Timis. Spre exemplu, la disciplina Geografie nu te poti titulariza. Poti lua 10 an dupa an si tot nu ai garantia unui post, fiind obligat sa iti alcatuiesti norma din mai multe scoli, in mai multe localitati.
    In alta ordine de idei, profesorii si medicii ar trebui sa primeasca cele mai mari salarii din sistemul bugetar. Studentii buni tind spre alte domenii unde sunt mult mai bine platiti, comparativ cu sistemul de invatamant.
    Multu dintre profesori sunt si slabi si prosti si analfabeti, iar cei buni au salarii mici in raport cu sarcinile si cunostintele lor.
    In incheiere, tineti minte ca orice pramatie are voie sa faca azi orice cu un profesor, fara sa pateasca nimic, iar daca ii spune ceva elevului, parintii, presa si prostimea de pe internet il fac terci pe profesor.
    Ei, sobolanilor care dati in profesori, citind toate acestea, mai e dracul asa de negru?

  10. Pt. toti cretinii: foarte multi merg doar sa bifeze examenul deoarece NU SUNT POSTURI!!!Simplul act de prezenta le va da totusi posibitatea de a participa la repartitia unui post la dracu n praznic.
    Apoi, mai e vorba despre examenul in sine, care nu e un simplu, scoateti o foaie de hartie , natarailor autosuficienti!

  11. Limbajul folosit de unii apărători ai celor picați la examen dovedește nivelul școlii românești. Ce pot învăța copiii de la astfel de specimene ,să înjure și să vorbească vulgar. Acestor persoane le lipsește educația din familie că prin restul au trecut ca rața prin apă fără să se lege nimic de ei.

  12. Ce anume e rusinos??? Singurul lucru rusinos de aici este pretentia unor retardati ca cineva cu foarte buna pregatire sa le invete copiii pe bani putini, daca se poate moca.
    Asta meritati, asta aveti, retardatilor!
    Astia sunt cei care mai vin pe acesti bani, tampitilor! Si inca e bine.

  13. Retardatii astia lobotomizati plini de ura, nici nu stiu daca e mai multa ura sau mai mult retard mintal, habar nu au de nimic, ce inseamna examenul ala, daca sunt posturi sau nu, ei ar vrea ca Einstein sa le predea copiilor, pe 4 lei. Nu are sens sa te enervezi cu ei, sunt o turma inepta de lobotomizati.

  14. Da, vita. o punem de o greva si gata. Mars in staul!

  15. „Ce sa iti invete tie copilul un idiot din asta?” Pai de atatia bani, atata peste, vita lobotomizata. mars!

  16. Poate ca au nevoie de meditații la titularizare!?

  17. Eu zic sa le dam si pensie speciala si asa vom pierde banii din PNRR

  18. @Socrate: asistam la un spectacol oribil al unei hoarde inepte, lobotomizate dar plina de ura.
    In sfarsit, au obtinut sistemul de educatie pe care il merita vitele astea.

  19. Poate ar trebui sa taci! Sunt profesori care chiar s-au pregatit si au primit nota 10.

  20. E foarte simplu. Atât de simplu, dar nu se dorește să se aplice normativele din Occident. În anumite țări din Europa, odată la 4 ani profesorii titulari sunt evaluați. Aici se face trierea și rămân în învățământ, doar cei mai buni. La noi, dacă ai luat titularizarea la 30 de ani, ești titular până la pensie. Nu te mai evaluează nimeni. În alte state, salariile profesorilor se dau în funcție de evaluări. Dacă ești în primii 4 ani, ai un salariu mai mic. Ai trecut evaluarea la 4 ani, creste salariul, ai mai trecut odată peste încă 4 ani, creste iarăși salariul. La marile Universități Cambridge, Oxford, se procedează la fel. Profesorii sunt evaluați la doi ani. Dacă ești bun, rămâi la catedră.

  21. De ce nimeni nu vorbește despre cum sunt concepute subiectele de examen? Ex.: pt. titularizare învățători se cere rezolvarea unor probleme de matematici superioare. Bibliografia are cerințe pt. absolvenți de studii superioare la toate materiile de examen. Asta presupune că un candidat pt. postul de învățător ar trebui să fie absolvent al facultăților de filologie, de matematică, de pedagogie, etc. Toate acestea pt. a preda unor prichindei de la clasa 0 la clasa a IV-a. Trageți dv. concluzia.

  22. Asta e rezulatul salariilor mici. Vor sa predea doar cei slabi sau mediocri care altundeva nu se descurca, iar cei bine pregatiti prefera sa faca altceva, nu sa vina la catedra. Ia sa fie salariul unui debutant 5000lei net, sa vedeti atunci ce concurenta va fi pe posturi si atunci vor avea de unde sa aleaga. Acum se multumesc cu cei care vor sa predea.

  23. Mda… Multe pretenții și puține de oferit…