Rusinos. Sute de profesori care vor sa predea in scoli din Timisoara si din judet nu au luat nota de trecere la Titularizare

TIMISOARA. Jale la examenul de Titularizare, in Timis, si anul acesta. Peste jumatate dintre profesorii care s-au prezentat la testare n-au fost in stare sa obtina nota de trecere, adica minim 7.

200 de dascali n-au fost in stare sa scrie nici macar de 5, in conditiile in care 1 punct era din oficiu, iar alti 289 au primit note intre 5 si 6,99, care insa nu-i ajuta sa obtina un post de titular la catedra in scolile din Timisoara si din judet.

459 de profesori insa au reusit sa pomoveze examenul, iar patru dintre ei au primit chiar nota maxima: 10, dintre care unul la Educatie Sociala si trei la Limba si Literatura Romana – Pedagogia Prescolara si Metodica Desfasurarii Activitatilor Instructiv-Educative in Gradinita de Copii.

In total, s-au inscris la Titularizare in Timis 1280 de profesori, insa examenul a fost sustinut doar de 948 dintre ei.

Dascalii care nu au reusit sa ia examenul de Titularizare isi vor putea gasi din toamna locuri la catedre, in scolile din Timis, ca suplinitori.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Macar acuma intelegeti care a fost scopul taierii de-a lungul anilor a banilor de l ainvatamant??? Sa avem doar idioti. Totul by design… Neam de ghiocei

  2. rromânia educată.
    așa au fost și profesorii noștri și cei ai părinților noștri.
    educați de votanți PCR-FSN-PSD-PNL, AUR și USR

    • 1. Crezi? Poate la școala pe care ai „terminat-o” („absolvit-o”).
      Ca și astăzi au exista și „școli” in care ai putut învăța, cu profesori care erau dedicați „meseriei”, cu vocatie ptr meseria pe care o practicau.
      Și, esențial, după absolvire, puteai să faci si „carieră „, nu neaparat politică.
      Au venit „vremurile apropiate” in care a devenit însă esențială „chemarea banului” (nu vreau sa generalizez).
      Plus „sisteme de educație ” din ce in ce mai bizare.
      2. Discuția este oricum interminabila.

  3. Acesti asa zisi ,, dascali ,, sint produsul in cea mai mare parte a fabricilor de diplome si a tot felul de ,, universitati ,, aparute ca ciupercile dupa ploaie.
    Iar din cei vreo 400 care au luat note peste sapte extrem de putini , mult prea putini vor primi un post pe durata nedeterminata,deoarece acestea nu se prea scot la concurs.
    Acest aproape inutil inspectorat scolar incadrat cu tot felul de specialisti si in frunte cu o doamna educator poate sa lamureasca subiectul.(intreb de ce la aceste inspectorate scolare nu se organizeaza concurs pentru posturile de conducere).
    Si in tot acest timp statul roman plateste salariile de functionare a sute de mii de asemenea asa zisi ,, dascali ,, , plateste cheltuielile de functionare a scolilor si cele de renovare etc pentru ce , ca in mare proportie sa scoata cohorte de analfabeti functionali.
    Singura varianta prin care statul poate sa isi reduca chetuielile ar fi sa privatizeze cel putin 80 la suta din invatamint,exceptind doar clasele 1 – 4.
    Bineinteles ca foarte multi si ar pierde posturile caldute de ,, dascali ,, , dar cum sint foarte bine pregatiti profesional isi vor gasi foarte repede de lucru in domeniul privat care ii asteapta cu bratele deschise.

    • De fapt sunt analfabeți funcțional. Nu fi bou, nea Gogu!

    • Poate chiar să renunțe la „universitățile ” 4×4

  4. Si ministerul vine sa propuna salarii nete de aproape 2000E pentru asemenea ”profesori” ???
    Sper ca glumeste….

  5. Cine nu poa face nici macar ” politikom se face – for lack of opprtunities – ceva ceva profesoras. Rezultatul O NATIE DE MAKAQUES ATIT DE DOBITOCI incaT au dus T-eoria R-elativității – la un alt nivel, spre mirarea unui contiment PLANET 🙂 AIN’T ? 🙂
    Hay mare ANUS – da cu pensulă zewa tristă ..! When esti DECAT gainat de !!

    • @NICU – nici tu nu esti departe cu fumurile astea… Think you’r funny? soy boy?

  6. Cel mai corect ar fi ca din 4 în 4 ani, toți profesorii sa meargă la concurs, inclusiv titularii pentru a-și confirma poziția și valoarea!
    Doar asa reușești sa menții profesorii la un nivel ridicat de pregătire, altfel apare o delăsare /deprofesionalizare în viata cadrului didactic titular

    • În cea mai mare parte, examenul nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă la catedra. Din exterior, sigur ca se poate spune ca profesorii sunt incompenti și alte lucruri de genul, dar în realitate examenul este unul foarte dificil, și cuprinde o metodologie foarte stufoasa și foarte multe lucruri nefolositoare pentru un cadru didactic.

  7. Astia is perfecti pentru indoctrinat oile. vor preda tot ce le zice partidu fara sa inteleaga despre ce e vorba

  8. In primul rand, ,,examenul de titularizare” e concurs, iar nota ,,minim 7″ ,,e minimum 7″….
    Documentați-vă înainte sa împroșcați cu noroi….
    Doar la asta sunteți buni!

  9. depolitizati invatamantul ……..altfel ajungem toti analfabeti functionali si o sa ne facem politicieni si ne angajam la stat .