TIMISOARA. Peste 14.000 de studenti ai Universitatii Politehnica Timisoara au intrat in paine. Pentru viitorii ingineri a debutat anul universitar 2011-2012.
Amfiteatrele importante ale facultilor UPT au fost umplute de tinerii din anul I, dar si de cei mai mari, care au asistat la festivitatea de deschidere a anului universitar. Rectorul UPT le-a urat un an plin de evenimente pozitive si o implicare cat mai mare in activitatile studentesti.
„Pentru noi e foarte important ca incepem cu un numar foarte mare de studenti. Avem mai multi itneri inscrisi in acest an la ciclul licenta, 3.807, decat am avut anul trecut, 3.769”, a spus Nicolae Robu. El si-a amintit si cum a fost prima lui zi de facultate: „M-am revazut cu multi prieteni din armata – pe atunci intrai la facultate, mergeai 9 luni in armata si abia apoi te intorceai la studii – si ne-am uitat ce colege noi avem, cu cine suntem in grupa. Am fost fascinati de conditiile pe care le-am gasit si cum ne-au primit profesorii”, a rememorat rectorul UPT.
Studentii au fost laudati pentru perseverenta cu care invata, avertizati de pericolele care-i asteapta si de tentatiile vietii de student si sfatuiti sa stea cu burta pe carte. „Aveti doua directii majore pe care le puteti urma: biblioteca sau discoteca. Alegeti cu grija si cu intelepciune”, le-a spus studentilor Petru Andrea, decanul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.
De la deschidere nu au lipsit nici reprezentati ai companiilor de IT din Timisoara, veniti sa-i incurajeze pe tineri sa invete promitandu-le cariere in domeniu inginerilor.
Reprezentantii ligilor studentesti au fost si ei prezenti si i-au indemnat pe „bobocii” din primul an sa se inscrie in acestea, munca din organizatiile studentesti fiind foarte importanta in ochii angajatorilor.
Studentii din anii trecuti, care au obtinut rezultate foarte bune la examene au primit cate o diploma din partea facultatilor, fiind apreciati pentru efortul depus si rezultatele obtinute.
FOTO: Dariana Dragos
Pareri
Ce articol naiv! De ce nu mergi sa intrebi studentii despre cum se poarta profesorii cu ei? Asta daca vei gasi pe cineva dispus sa spuna pentru ca teroarea e asa de mare la Politehnica ca nimeni nu va vorbi. In realitate, calitatea cursurilor, seminariilor si laboratoarelor este execrabila. Profesorii isi fac treaba in fusereala. Practica nu se face deloc si nici nu au unde sa faca in oras, decat daca au pile. Nea Robu nu se intereseaza sa colaboreze cu firmele astfel incat FIECARE student sa faca practica REALMENTE in timpul verii. Si nici de calitatea educatiei nu-i pasa. Ia vezi ce de familii sunt in Politehnica. Inclusiv rectorul are ambii copii cadre didactice acolo. Le vin studenti multi? Pai nu au unde sa mearga, nu mai e alta Politehnica prin vecini. Norocul lor ca nu au competitie.
A iesit PDL-ul la atac??? Politehnica nu a iesit degeaba singura universitate de categoria 1 din zona de vest a tarii!! Sa mandreste cu dascali preocupati si studenti care ii fac cinste! Iar colaborarea cu firmele este foarte buna! Orice student care vrea sa-si faca practica e primit cu bratele deschise de firme pentru ca e o mare cere de ingineri pe piata! Iar familiile universitare nu sunt o problema cata vreme isi fac datoria cu cinste si onoare! Si as vrea sa mai completez ca esti un bou mincinos si prost!
Frustrat mai esti domnule Iacob. UPT este universitate de categoria I in Romania.
Probabil sunteti ori naivi ori ceva studenti pilosi. PDL-ul? Ce treaba are pdl cu asta? uita-te pe UEFISCDI la lista lucrarilor per Politehnica Timisoara. La ISI(a). asta e cel mai important criteriu de valoare stiintifica. Cum de apar acolo zeci de lucrari cu scorul relativ cumulat de influenta zero!!!!? Poli e in categoria I fiindca trebuia sa puna si in timisoara pe cineva in categoria I, si fiind inginer ministrul a ales Poli. In felul asta va obliga celelate universitati sa fuzioneze cu Poli. Pe UEFISCDI vei intelege de ce Poli este o institutie jalnica. Sau, ia la rand CV-urile conducatorilor de doctoarat de la Poli. Vei vedea ca majoritatea nu au deloc lucrari publicate in reviste cotate ISI. In ceea ce priveste firmele, lasa-ma in pace. Un post te costa de la 5000 de euro in sus. Sau daca ai vreo pila inauntru sau poate…daca termini printre primii 5 te angajeaza careva, nu mai vorbi prostii. Marea parte a absolventilor se angajeaza in alte domenii decat ingineria, de exemplu termina telecomunicatii si vand telefoane. Sau mecanitronica si ajung comis voiajori. Iar despre calitatea slaba a educatiei, adica ce te invata, cum te invata si cum te evalueaza la Poli, nu are rost sa vorbim, isi baga toti picioarele in studenti. De la mic la amre, nici nu scuipa pe tine.